Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Coşkun Kolejinde Türk Dil Bayramı Kutlaması

Yayınlanma:
ABONE OL

Coşkun Eğitim Kurumları Bünyesindeki Kurtköy Coşkun Kolejinde Türk Dil Bayramı, birbirinden seçkin ve kıymetli yazar, şair, televizyoncu ve ses sanatçısı katılımıyla gerçekleşti.

“Türk Dil Bayramı” münasebetiyle takdim konuşmasını, Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı, bölüm başkanı Yard. Dç. Sayın Fatih İyiyol gerçekleştirdi. Akademik bir lisan kazanmada ve iyi eserler vermede takdimden ifadeye beyanın gücünden bahseden İyiyol,Kurtköy Coşkun Kolejinde geleneksel hale gelen bu etkinliğin istikbal adına da güçlü bir dil inşa etmede öneminden söz etti.

Yazar ve edebiyatçı Prof. Dr. Cihan Okuyucu, yine Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden iştirak eden kıymetli bir katılımcıydı. Okuyucu, eğitim yuvalarında neşvünema bulan edebi seviyesi zirve bir dilin eser ve şaheser vücuda getirmedeki rolünden ve eğitim sevdalılarının dünyaya “Gönül Dili Türkçeyi” taşıdığından söz etti. Prof. Dr. Cihan Okuyucu’ya, “Gönül Dili Türkçe, Hazreti Mevlânâ Ödülünü” takdim eden Kurtköy Coşkun Koleji, ödülü kendisine Yard. Dç. Sayın Fatih İyiyol elinden takdim etti.

Akademik camiadan teşrif eden isimlere takdim edilen ödüllerin ardından Kurtköy Coşkun Koleji öğrencilerinin başarıları ödüllendirildi.

Coşkun Eğitim Kurumları, 2013, Abdürrahim Karakoç anısına şiir okuma yarışması ilköğretim kategorisi ikincilik ödülü, Enes Yıldırım

Coşkun Eğitim Kurumları, 2013, Abdürrahim Karakoç anısına şiir okuma yarışması 6. Sınıflar ikincilik ödülü, Ayşe Zuhal Yılmaz

Coşkun Eğitim Kurumları, 2013, Abdürrahim Karakoç anısına şiir okuma yarışması7. Sınıflar ikincilik ödülü, Fatma Zehra Yılmaz

Nevruz Konulu şiir yarışması Pendik ilçesi Birincisi İnci Beste Kalav

Türk Polisi konulu şiir yarışması Pendik ilçesi Birincisi Yusuf Karabulut

“Yunus Emre” konulu şiir yarışmasında Pendik ilçesi Birincisi Zeynep Evmez’in

“Yazılamayan Mektuplar” konulu mektup yarışmasında Pendik ilçesi Birincisi Emirhan Pakyardım’ı

“Çanakkale’de Cevat Paşa” konulu kompozisyon yarışmasında İstanbul İkincisi Ömer Coşkun (6/B)

“Suyun Önemi” konulu kompozisyon yarışmasında İstanbul 5.si olduğunu Beyzanur Deveci

Marmara şiir okuma yarışması, İstanbul Üçüncüsü Serra Selamet,

Zeynep Betül Akpınar’ın “Vatan Nedir?” konulu kompozisyon yarışmasında “Hür Kuşların Ormanı” adlı yazısıyla Türkiye İkincisi olarak kazandı.

Coşkun Eğitim Kurumlarının da içinde bulunduğu Türkiye Türkçe Zümresi Başkanı Sayın Serkan Göker, “Çekirdekten Çınara Bir Muazzam Medeniyeti Yeniden İnşa Eden Bir Eğitim Anlayışının Türkçe Burcunun Bayrak Muhafızı” ünvanlıyla ödül aldı.

Sanatçı Harun Gürbüz, “Türk Kültür ve Müziği Yılın Ses sanatkârı Ödülüne” layık bulunurken, seslendirdiği “Boş Çerçeve” adlı eserle salondaki katılımcıları derin duygulara götürdü.

Şair Bahaettin Karakoç Beyefendi,”Türk Şiirinin Yaşayan Efsanesi Ödülünü” alarak ile teşrif etti. Sözlerinde şiirin ve şairin asaletinden söz eden Karakoç, Kurtköy Coşkun Kolejinde olmaktan memnuniyetini dile getirdi.

“Matem Düşen Bir Güneşi Eserlerinden Bir Kale İnşa Ederek Ufka Davet Eden Büyük Romancımız Muhterem Ahmet Günbay Yıldız” hitabıyla ödüle davet edilen sanatkâr, sözün, edebiyatın ve eserin bir kültüre nasıl nahif bir kale teşkil ettiğini beyan etti. Usta romancı, ödül töreninin ardından okurları ile imza münasebetiyle bir araya geldi.

Bir Yudum Hikâye ve haber programlarıyla sevilen Asım Yıldırım’a ise “Türk Kültür ve Müziği Yılın Ses sanatkârı Ödülünü” takdim eden Kurtköy Coşkun Koleji, ekranlardan gülümsemesine hep alıştığı bu simayı yakından görmenin mutluluğunu yaşadı.

“Gönül Dili Türkçe, Altın Sözcü Ödülüne” layık bulunan ünlü isim, Serdar Tuncer, Türkçeyi doğru ve güzel, seviyeli ifade etmenin lüzumundan söz ederken, bayağı sözlerin ifadeyi söndüren ve dostluğa ziyan veren yanına karşı kendisini büyük ilgiyle takip eden katılımcıları aydınlattı.

 

 

 

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]