Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2013-2014 Sezonunu Açıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’yle “Kurtuluyor”

İstanbul’un Kurtuluşunun 90. Yıldönümü olan 6 Ekim’de, Arkeoloji Müzesi’nde muhteşem bir konserle, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2013-2014 Sezonunu Açıyor. Sanatseverleri; Türkiye’de/İstanbul’da ilk kez seslendirilecek eserlerden oluşan bir sezon bekliyor.

Ama önce, klasik “Açılış Konseri”! Büyük opera bestecisi G.Verdi’nin ölümünün 200.yılı nedeniyle ağırlıkta olduğu, sezon boyunca yeni sahnelenecek eserlerden ve repertuar operalarından oluşan konseri yeni müzik direktörümüz Naci Özgüç yönetecek.

Verdi’nin Türkiye’de seslendirilmemiş Giovanna d’Arco (Jan Dark) operası, konser versiyonu olarak gerçekleştiriliyor. Geniş bir solist kadrosu olan eserde, orkestrayı Gianluca Bianchi, koroyu Emanuela Aymone yönetecek.

Rossini’nin başyapıtı La Cenerentola (Külkedisi), deneyimli rejisörümüz Yekta Kara tarafından sahneliyor. Bir başka İtalyan orkestra şefi Alessandro Cedrone’nin yöneteceği eserde, birçok genç ve deneyimli sanatçı omuz omuza sahnede olacaklar.

Bir başka başyapıt ve Türkiye’de bir ilk: G.F. Händel’in Giulio Cesare (Jül Sezar) adlı operası! Son yıllarda -özellikle Barok dönem operalarında- öne çıkan Mehmet Ergüven’in sahneleyeceği, Paolo Villa’nın yöneteceği eserde konuk sanatçılar da görev alacaklar.

Her sezon olduğu gibi, bu sezonda da henüz doyamadığımız, tekrar sahneleyeceğimiz eserler var: Kötülüğün Döngüsü (The Turn Of The Screw), Midas’ın Kulakları, Yusuf ile Züleyha, Aşk İksiri (L’elisir d’Amore), Hoffmann’ın Masalları (Les Contes d’Hoffmann), Ariadne Naxos’da (Ariadne Auf Naxos), Sevil Berberi (İl Barbiere di Siviglia), Önce Söz Sonra Müzik (Prima La Musica poi Le Parole), Opera Müdürü (Schauspiel Direktor) gibi.

Ayrıca; bir demet operayı dramatik bir anlatımla oyunlaştırılan –Murat Göksu imzalı- “Opera Opera Dedikleri” adlı yapıt, İstanbul seyircisiyle ilk kez buluşuyor.

Afife’den sonra ilk kez orkestralı beyaz bale; Giselle! Ayrıca geçtiğimiz yıl keyifle izlenen Chopin’in “Genç Werther’in Acıları”, Turgay Erdener’in “Afife”, Nevit Kodallı’nın “Hürrem Sultan” adlı eserlerinin temsilleri de devam edecektir. “Dünya Dans Günü” etkinlikleri çerçevesinden Süreyya Operası’nda bir gösteri de düzenleyecektir.

“Çanakkale’den Barışa”, “Antik Konser”, “Yeni Yıl Konseri”, “Cumhuriyet Konseri” ve “Bahar Konseri”ne yine devam… Farklı mekanlarda seyirciyle buluşanın yeni adresi: Arkeoloji Müzesi! Sezon boyunca, düzenli oda müziği konserleri genç sanatçılarımıza ve yerli-yabancı sanatseverlere müzik ziyafeti verecek.

Geçtiğimiz yıllarda başarıyla temsil edilen Çaykovski’nin “Fındıkkıran” adlı çocuk balesi bu yıl da temsillerine devam ederken çocuklarımıza yeni oyunlar: “Kitap Aşkına!”, “Mozart Küçük Dahi”.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]