Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Adnan Menderes idam edilişinin 52. yıldönümünde anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

MENDERES’İ ANMA TÖRENİ YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

– AB BAKANI EGEMEN BAĞIŞ, YAPTIĞI KONUŞMADA, AK PARTİ’NİN MENDERES’İN MİRASINI YAŞATTIĞINI SÖYLEDİ

Adnan Menderes idam edilişinin 52’inci yılında mezarı başında anıldı. Anma töreninde konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti’nin Menderes’in bayrağını devraldığını bunun da bir takım çevreleri rahatsız ettiğini söyledi. Bakan Bağış, “Adalet dedikçe niyetlerinden şüphe edilecek bazıları bize sürekli Menderes’in akıbetini hatırlatıyor” dedi.

Topkapı’da Anıtmezar’daki anma törenine Bakan Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve vatandaş katıldı. Bakan Bağış törenden önce bir süre Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes ile sohbet etti. Tören, saygı duruşunun ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

EGEMEN BAĞIŞ: “DEMOKRAT PARTİ’NİN MİRASI AK PARTİ’NİN OMUZLARINDADIR”

Anma töreninde konuşan Egemen Bağış, “AK Parti olarak bu töreni milletimiz adına düzenliyor olmaktan da ayrıca gurur duyuyor ve bunun anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Zira Menderes’i asarak öldüreceğini zannedenler bir gün Recep Tayyip Erdoğan diye bir liderin, başka bir yiğidin çıkacağını hesap edemediler. Menderes ve arkadaşlarını idam ederek Demokrat Parti’yi ve onun programını da ortadan kaldırabileceğini düşünenler bir gün Adalet ve Kalkınma Partisi diye bir partinin kurulacağını öngöremediler. Demokrat Parti’nin mirası ve davası bugün AK Parti’nin omuzlarında, yani emin ellerdedir. Menderes ve arkadaşlarının millete hizmet sevdaları Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının mevcudiyetiyle temsil edilmektedir” diye konuştu.

“Menderes’in ve sırtını dayadığı milletin nerede durduğuna bakarsanız işte asıl o zaman kimin darağacında asıldığını anlarsınız” diyen Bağış, Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam etme ayıbını bu ülkeye yaşatanların, bugün milletin karşısına çıkacak cesaretten bile yoksun olduklarını söyledi.

“MİLLETİMİZ GÜCÜ İLK ONUNLA BULDU”

Bağış, Menderes kadar hayatı ve ölümü ile demokrasi tarihine bu denli derin iz bırakan insan sayısının az olduğunu ifade ederek, “Yaşamı nasıl ki demokratik değerler uğruna bir savaş olduysa, ölümü de o savaşta fedakarlığın zirvesi olan canını vermesiydi. Milletimiz ‘yeter söz milletindir’ diyecek gücü ilk onunla buldu. O, ezanı aslıyla okutarak millete bayram yaşatırken onun hayatını cehenneme çevirmek için düğmeye bastılar. 27 Mayıs’ta aslolan Adnan Menderes ve arkadaşları değil, onların şahıslarında milletin iradesine duyulan kini kusmak, millet iradesini askıya almaktı” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DARBELERDEN BAŞININ ALAMAMASININ SEBEBİ MENFUR 1960 DARBESİDİR”

Darbelerin Türkiye’nin geleceğini çaldığını ifade eden Egemen Bağış, “Türkiye’nin 60 senedir darbelerden başını alamamasının en büyük sebebi darbelerin anası olan menfur 1960 darbesidir” şeklinde konuştu. Bakan Bağış, 1960 darbesinin sonraki darbelere zemin hazırladığını söyledi.

Menderes’e yaşatılanların bugün AK Parti iktidarına yaşatılmak istendiğini dile getiren Egemen Bağış, şunları söyledi; “Türkiye o karanlık günlerden bu günlere gelirken çok yol kat etmiş olsa da bugün Sayın Menderes’e yapılanların aynılarının tekrarlanmak istendiğini görüyoruz. Biz demokrasi dedikçe, hak hukuk dedikçe, adalet dedikçe niyetlerinden şüphe edilecek bazıları bize sürekli Menderes’in akıbetini hatırlatıyor. Bize sürekli gömlek mesajı vermeye çalışıyor. Bu ülkede milletin aleyhine olan her işe alkış tutan, her darbeye selam çakan zihniyet, kendi meşrebince Menderes’e atıf yaparak bizi korkutabileceğini sanıyor. Ama biz Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi kefenlerimizi yanımıza alarak, ölümü göze alarak çıktık bu yola. Ölümden korkmayan insanları neyle korkutabilirsiniz?”

Bağış, AK Parti hükümetiyle Türkiye’de darbe yapma cesaretinin son bulduğunu söyledi.

MUHALAFETE “ESED”Lİ ELEŞTİRİ

“Kimse Türkiye’nin diplomasi arayan yüzünü zafiyetle karıştırmasın” diyen Bağış, muhalefeti eleştirdi. Bakan Bağış, “Bakın işte Menderes’e ve Sayın Başbakan’a diktatör diyenlerin sırtını sıvazladığı Esed aklı sıra Türkiye sınırlarını taciz edebileceğini zannediyor. Sayın Menderes’e hayat hakkı tanımayanlarla bugün Suriye’de yüz binlerce insanı öldürenlerin zihniyet açısından zerre kadar fark yoktur. Fark yoktur ama biz darbe dönemlerinin kapandığı, Türkiye’nin güzelliklerinin ön plana çıktığı bir dönem yaşamak istiyoruz” dedi.

SOYLU: “İNFAZ, MENDERES’E DEĞİL, DEMOKRASİYE YAPILDI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise yaptığı konuşmada, Menderes’e yapılan infazın Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine yapıldığını belirterek, “Aslında onlara yapılan infaz bilinmelidir ki, şahıslarına değil demokrasiye, zenginleşme şuurunaydı. İnfaz, o gün ki milletin kendisini ifade etmeye çalıştığı milletin kardeşliğineydi” dedi.

ÜMRAN MENDERES: “ÜLKEMİZ ARTIK BU OYUNLARA GELMEMELİ”

İdamlardan dolayı üzüntüsünü dile getiren Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes ise “Bunu kader olarak nitelendirmek olabilir mi? Nereden bakarsak bakalım akıl, mantık ve vicdanlarda yer bulmayacak. Ülkemiz artık bu oyunlara gelmemeli. Zira bunlar bizi ileriye taşımıyor. Zaman ve hizmet kaybına yol açıyor. Madem demokrasi diyoruz o zaman demokratik yollardan amacımıza ulaşalım” dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran Menderes ve arkadaşları için dua okudu. Ardından Bakan Bağış ve diğer konuklar Adnan Menderes’in kabrine çiçek koyarak dua etti.

Adnan Menderes ve arkadaşları için akşam Fatih Camii’nde mevlit okutulacak.

 

 

İstanbul(İHA)

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]