Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ağaoğlu’nun Özel Villaları Satışa Sunuldu

Yayınlanma:
ABONE OL
Ağaoğlu’nun Özel Villaları Satışa Sunuldu

AĞAOĞLU’NUN “SATMAYA KIYAMADIĞI” TRİLYONLUK VİLLALARI SATIŞA SUNULDU
Ağaoğlu’nun Çekmeköy’de yapımını tamamladığı butik projesi “MY Roseville” da yer alan 21 villa satışa sunuldu. Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun, “Satmaya kıyamadığımız bir proje” diye nitelendirdiği villaların fiyatları ise 1 milyon 550 bin dolar ile 1 milyon 600 bin dolar arasında değişiyor.

Ali Ağaoğlu, kardeşi Hüseyin Ağaoğlu ile birlikte bir basın mensuplarının karşısına geçerek, villaların bugünden itibaren satışa sunulduğunu duyurdu. “Öteki tarafı bilmem ama burası yeryüzünün bir cenneti” diyen Ali Ağaoğlu, Çekmeköy’ün 1999 Marmara depreminden sonra yıldızı parlayan bir yer haline geldiğini söyledi. Çekmeköy’ün İstanbul’a çok yakın ve doğası en az bozulmuş yer olduğunu anlatan Ağaoğlu, “Burayı 1999 yılından sonra keşfettik. Burada benim 5-6 tane daha arazim var. Çok özel bir arazi. Buranın 20 küsur dönümü bana ait. 12 dönümlük alanda 2 kişiye aitti. Daha sonra o araziyi aldık ve 32 dönümlük bir araziye bu villaları yaptık. Çok özel bir proje. Bu proje benim mesleki tatmin projem. Burası benim gözbebeğim. Biliyorsunuz daha önce ruhsatları alıp inşaata başladıktan sonra yapacağımız binaları inşaat bitmeden satıyorduk. Ama bunu tam anlamı ile bitirdikten sonra satmak istedik. Çokta güzel oldu. Bugünden itibaren satışa sunuyoruz” diye konuştu.

“Aslında burası satmaya kıyamadığımız bir proje” diyen Ağaoğlu, satışa sunulan villaları “çok güzel bir kızın görücüye çıkmasına” benzetti. Parsı olan herkesin bu projeden villa alamayacağını anlatan Ağaoğlu, burada birbirine uyumlu ailelerin oturacağını söyledi. Kardeşi ve kendi eşinin de orada oturacağını aktaran Ağaoğlu, “Kültür düzeyi aynı olan insanlar burada oturacak. Özel bir müşteri profili oluşturmak istiyoruz. Arazisini aldığımız 2 kişiye 6 adet villa verdik. Yani bizim satacağımız 21 villa kalıyor. Villaların fiyatları 1 milyon 550 bin dolar ile 1 milyon 600 bin dolar arasında olacak. Yüzde 18 KDV’si var” dedi.

Ali Ağaoğlu, bir villa alan kişinin 300 bin dolar da KDV ödeyeceğini ifade ederek, inşaat sektörünün üzerindeki vergi yükünün çok ağır olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Benim elimde olsa KDV’yi yüzde 1’e indiririm. Biliyorsunuz ki inşaat sektörü istihdam sağlayan bir sektör. 150 metre karenin altındaki yerlere vergi yüzde 1’ken, üzerindeki yerlere ise yüzde 18. bu verginin düşürülmesi gerekir. Sektörün en büyük sorunu bu. İnşaat sektörü istihdam sağlayan bir sektör. Maalesef bir de bürokratik engeller var. Ruhsat almak için 1 yıl uğraşıyorsunuz. Devlet vergiyi düşürerek zarara etmez, aksine kar eder. Kardeşim ve eşime aldığımız villalarda da vergimizi verdik” şeklinde konuştu.

Ormanlık alana zarar verilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Ağaoğlu, tam aksine ormanı koruyan bir şirket olduklarını söyledi. Basın mensuplarının soruları üzerine ekonomik kriz ile ilgili sorulara da cevap veren Ağaoğlu, “Kriz başladığında oturup, ağlamak yok iş yapacağız demiştik. Son 3-4 ayda 2 binin üzerinde kat sattık. Ben Türkiye’ye güveniyorum, Türkiye ekonomisine de inanıyorum. Doğru fiyat ve marka ile yola çıkarsanız başarılı olursunuz. Yatırımları geri çekmek yerine, tam aksine kriz zamanı öne aldık. Eğer malı sattığınız müşteriye kar yaptırıyorsanız bu iş her zaman tutar. 300 milyon dolarlık araziye yatırım yaptım. O nedenle Türkiye’ye güvenmek lazım” dedi.

Ali Ağaoğlu, Seyrantepe, Esentepe ve Ayazağa’da bazı projeleri olduğunu belirtirken, Seyrantepe’de devam eden Galatasaray’ın stad inşaatının kendilerini etkileyip etkilemeyeceği yönünde bir soru üzerine, “TOKİ Seyrantepe’yi bitirecektir. Ama şunu söylemeliyim ki Ali Sami Yen ile TOKİ projeleri ayrı değerlendirilmelidir” dedi.

VİLLALARIN ÖZELLİKLERİ

Çam ormanı ile çevrili olan villalar 32 dönümlük arazi üzerine kuruldu. Proje 4 bin 153 metre kare oturum alanına sahip. Yeşil alan ve rekreasyona yüzde 83 pay ayrılmış. Her villada 2 salon, 6 oda, 5 banyo, 4 tuvalet, 2 mutfak, 3 balkon, 3 teras, Türk hamamı, sauna, çamaşır odası, depo ve kış bahçesi bulunuyor. 27 villanın 7’sinde özel havuz yer alıyor. Ortak kullanım alanında 2 adet açık yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu ve çocuk yüzme havuzu bulunuyor. Her biri 394 metre kare net alana sahip olan villalar bodrum, zemin kat ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşuyor. Projenin ismiyle de bütünleşmesi açısından villaların etrafına 15 bin adet gül dikildi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]