Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ataşehir’in “Beyaz Kuğu”su, Avrupa sahnelerinde uçacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyanın en saygın bale okullarından biri olan John Cranko Schule-StuttgarterBallet, bu yıl kapılarını  bir Türk öğrenciye açtı.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü’nün ortaokul bölümünü başarıyla bitiren Ayça Anıl, John Cranko Schule’de eğitim görme hakkını elde etti. Almanya’nın Stuttgart kentinde eğitim veren John Cranko Schule, dünyanın en yetenekli dansçılarını yetiştirmesiyle ünlü. Dünyanın en iyi bale eğitmenlerinin ders verdiği bu okul geleceğin dansçılarını seçerken çok titiz davranıyor. Dünyanın dört bir yanından başvuran adaylar zorlu bir sınavdan geçiriliyor. John Cranko Schule Bale Okuluna bu yıl Türkiye’den seçilen tek öğrenci olan Ayça Anıl, üç yıllık lise ve iki yıllık üniversite eğitimini görmek üzere 7 Eylül’de Stuttgart’a uçuyor. Genç sanatçının Almanya’daki eğitim masraflarının bir bölümünü dokuz yaşındayken jimnastik kursuna katıldığı Ataşehir Belediyesi Spor Kulübü üstlenecek.

IMG_2013
Beş yıl boyunca ailesinden uzakta yatılı okulda eğitim görmek ve her eğitim yılı sonunda eleme sınavlarından geçebilmek için tüm kış çok sıkı çalışmak gibi zorluklar Ayça Anıl’ın gözünü korkutmuyor. Balenin kendisi için bir meslekten öte olduğunu ve hedeflerini gerçekleştirmek adına çok çalışacağını ve hayatını baleye adayacağını söylüyor.
Ataşehir’in ‘Beyaz Kuğu’su, John Cranko Schule’de göreceği eğitimin  ona dünyanın en büyük bale topluluklarının kapısını açacağını biliyor. Hayali, Svetlana Zakharova, Alina Cojocaru, Marianela Nunez ve Sylvie Guillem gibi başarılı bir dansçı olmak. Bunun gerçekleşmesi için altı yaşından beri sistemli olarak çalışıyor. 14 yıllık yaşamına İstanbul Devlet Opera ve Balesinde 123, sene sonu okul temsillerinde ise 17  sahne performansını sığdıracak kadar hırslı ve çalışkan. Henüz altı yaşındayken piyano ve bale dersleri almaya başlıyor. Devlet Opera ve Balesi’nde sahneye çıktığında henüz yedi yaşında.
Ayça Anıl için en büyük olaylardan biri henüz dokuz yaşını sürdüğü yaz, yaşı küçük olmasına rağmen  Londra’da  Royal Ballett School’da  yaz programına katılmaya hak kazanması. O yıl kurstan “direkt giriş ödülü” kazanarak ertesi yaz elemeye tabi olmadan yine bu programa devam ediliyor. Londra’ya gittiği ilk yaz İngilizce bilmemenin eksikliğini kendine sorun etmiyor. Bu engeli aşmak için de kendi çabasıyla İngilizce öğreniyor. Bu yaz Almanca öğrenmek için özel ders almış. Onu etkileyen diğer iki olaysa; her iki yılda bir İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Bale Yarışması final gecesinde “Gelecek Vadeden Gençler” kategorisinde solo dans edenlerden biri olması ve İstanbul Devlet Opera Balesi’nde 2012 yılının Aralık ayında Fındıkkıran Çocuk Balesi’nde başrol oynamaya başlaması… Bu iki performansın hayatında çok önemli olduğunu söylüyor.
Pek çok bale kursu ve workshop’a katılan Ayça Anıl, iki yıl önce Varna’da Uluslararası Bale Akademisi’nde yaz programında da başarılı oluyor.
Dünyanın en ünlü dansçılarından biri olmayı düşleyen Ayça Anıl, “John Cranko Schule’den mezun olduktan sonra Avrupa’nın en büyük bale gruplarında çalışacağıma ve başarılı olacağıma inanıyorum. Dans ederken yaşadığımı hissediyorum. Hayatım boyunca dans etmek istiyorum. Ülkemin adını dünyaya duyurmak konusunda kararlıyım” diyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]