Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gençler haklarını arıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Gençler haklarını arıyor: “Biz bugünün ortağıyız sadece gelecek kuşak değiliz”

İSTANBUL/CENEVRE, 6 Eylül 2013 – Eğitim ve 2015 sonrası kalkınma hedefleri gündemi ile ilgili önemli bir bölgesel istişare toplantısı Avrupa ve Orta Asya bölgelerinden 22 ülkeden genç katılımcılarla birlikte 2-6 Eylül 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
Toplantı, katılımcılara görüşlerini dile getirmeleri ve 2015 sonrası ‘Benim Dünyam 2015’ BM Küresel Araştırması ile İstediğimiz Dünya 2015 Halk Forumu’na katkıda bulunmaları için özel bir fırsat oluşturdu.
Ücra yörelerden ve etnik azınlıklara mensup engeli olan ve engeli olmayan gençler bir araya gelerek gündemlerindeki konuları tartıştılar ve 2015 sonrası gündem için kendi bakış açılarından tavsiyelerde bulundular.
Azerbaycan’dan Murad (23) eğitim açısından 2015 sonrasında görmek istediği dünyaya ilişkin şunları söyledi: “Her çocuğun erişebileceği kapsayıcı bir eğitim sistemine sahip olacağımızı umuyorum. Engeli olan çocuklar arasında okullardan çok uzakta yaşayanlar var; umarım kendilerine eşit ulaşım imkânları sağlanır.”
Hırvatistan’dan katılan Kristina’nın (25) düşüncesi ise şöyle: “Kadınlar erkeklerle eşit olmalı. Bu da eşit ücret, işe girerken eşit fırsatlar, siyasette eşit oy hakkı, ayrımcılığa maruz kalmama, ne zaman evleneceklerine kendilerinin karar vermesi demektir.”
Görüşmelerin sonunda genç savunucular ODA/BDT bölgesinde görmek istedikleri dünya ile ilgili bir açıklama kaleme aldılar. “Sizinle birlikte, dünyayı daha iyi bir yer yapmak için sorumluluğumuzu almak istiyoruz. 2015 sonrası kalkınma gündeminin uygulanmasında karar vericiler ile eşit ortaklıklar kurmak için sözümüzü veriyoruz. 2015 sonrası kalkınma gündeminin gerçeğe dönüşmesinin tek yolu birlikte çalışmamız. Şimdi çözüm, hareket ve ortaklık zamanı. Gençler bugünün ortakları yalnızca gelecek kuşak değil” gençlerin en önemli önerilerinden biriydi. Gençlerin açıklamaları ve önerileri, Kasım 2013’te yapılacak 2015 Sonrası ile ilgili bölgesel istişare toplantısında sunulacak.
Binyılın Kalkınma Hedefleri çocuklara ve gençlere yarar sağlamıştır; ancak çocuklara uygun bir gelecek yaratmak için daha yapılacak işler vardır. Avrupa ve Orta Asya, ergenlerin ve gençlerin 2015 sonrası kalkınma gündeminin belirlenmesine anlamlı ve kapsayıcı bir katılım sağlamaları için çaba gösteriyor.
Benim Dünyam 2015 BM Küresel Odak Kişisi Ravi Karkara gençlere araştırmada yaygın biçimde oy kullanmaları için diğer ergenleri ve gençleri harekete geçirmeleri çağrısında bulundu ve ülkelerinde Benim Dünyam Savunucusu olarak görev yapacak gençleri belirledi.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]