Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bayramda, çocuklar “Akraba Bahçesi”nde buluşsun!

Yayınlanma:
ABONE OL

Çocuklara en güzel bayram hediyesi.

Toplumu güçlendiren aile ve akraba bağları, bayramın yaklaşmasıyla bir kez daha öne çıktı. Zambak Yayınları tarafından çıkarılan Akraba Bahçesi serisi ile çocuklarımız için yakın akrabalar daha anlamlı olacak.
Tatilini önemli ölçüde bilgisayar başında geçiren çocuklar, akraba ve aile büyüklerinden daha fazla uzaklaşıyor. Zayıflayan aile bağlarının güçlenmesine katkıda bulunmak isteyen bir grup yazar, çocuklara ‘Akraba Bahçesi’ adıyla anne, baba, amca, dede, nine ve kardeşleri anlatıyor.
Bayram yaklaşırken akraba bağlarının daha öne çıktığı bugünlerde unutulan değerler üzerine yapılan set sayesinde bayramlar çocuklar için daha anlamlı ve heyecanlı geçecek.
Şehir hayatına geçişle birlikte akrabalık bağları da her geçen gün zayıflıyor. Bu zayıf aile ilişkilerinden en fazla sanal oyun ve bilgisayar teknolojisi ile kuşatılan çocuklar etkileniyor. “Oyun esnasında ‘Ne kadar adam öldürürsem, o kadar başarılı olurum’ düşüncesiyle merhamet duygusunu ve insan sevgisini kaybeden nesiller yetişiyor.” diyen uzmanlar, kontrol altında tutulamayan bu çocukların zamanla hırçın ve şiddet meraklısı olduklarına dikkat çekiyor.
Yaşanmış öyküler “Akraba Bahçesi” oldu
Çalışan anne-babanın akrabalardan uzak yaşaması, çocuğun akrabalık ilişkisindeki güzelliği fark edememesine de neden oluyor. Bunları dikkate alan Zambak Yayınları, çocuklara yakın akrabalarını tanıtmak için sekiz kitaplık ‘Akraba Bahçesi’ serisini yayınladı. Her bir kitabı farklı bir yazarın kaleme aldığı seride bir annenin fedakârlığı, bir babanın koruyuculuğu, amcanın merhameti, dedenin arkadaşlığı ve yoldaşlığı anlatılıyor. Ortaokul öğrencilerine hitap eden hikâyelerdeki kahramanlar, Anadolu’nun her köşesinden seçilerek, okuyucuyu kendi dünyasındaki değerlerine götürüyor.
“Merhamet Çınarı” adlı kitabıyla ‘Amca’ karakterini yazan M. Said Türkoğlu, kendi amcasından esinlenerek yola çıkmış. Amcasını merhamet çınarı olarak gördüğünü anlatan Türkoğlu, “Amcam bana o kadar büyük emek sarf etti ki, benim için müthiş bir arkadaştı. Bendeki tüm altyapıyı amcam oluşturdu diyebilirim. Tabii ki babamın da ilmi anlamda çok emeği olmuştur ama amcam, duygu ve insani tarafımı yaşatarak kazandırdı.” şeklinde konuşuyor. Doktora yaptığını ama oralardan alamadığı bilgiyi amcasından aldığını sözlerine ekleyen yazar, şu ifadeleri kullanıyor: “Şefkat Irmağı anne, diyoruz. Çünkü anne bize şefkatin ne olduğunu öğretiyor ve bizi olumsuz bütün duygulardan arındırıyor. Kız kardeş için ‘Solmayan Çiçekler’ dedik. Yaşlansa bile hiç solmayan, içimizi sürekli canlı tutan bir çiçek… Ama bugünün çocuklarında bu duygu bizimkisinden çok daha farklı ve daha zayıf. O duygular birkaç basamak daha aşağılarda şimdi.
Akraba Bahçesi’nin bireyleriyle tanışın:
  • Şevkat Irmağı Anne
  • Evimizin Direği Baba
  • İlk Arkadaşım Dede
  • Anneanne
  • Merhamet Çınarı Amca
  • Fedakâr Dost Dayı
  • Solmayan Çiçekler Kızkardeş
  • Biricik Kahramanım Ağabey

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]