Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

ÖĞ-DER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz’ın basın açıklaması.

Yayınlanma:
ABONE OL

ÖĞ-DER Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri
Şube Başkanlarımız
Basınımızın değerli mensupları
ÖĞ-DER olarak her ay yapmakta olduğumuz bir şube başkanları toplantısını bu ay Ramazan ayı içinde yapmaktayız. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir ayın içindeyiz. İnsanlık tarihinde bütün önemli olaylar Ramazan ayı içinde gerçekleşmiştir. Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır.
Günümüz insanlığı derin bir bunalım içersindedir. Bu bunalımın temelinde İslamsız olarak inşa edilmiş bugünkü dünya düzeni bulunmaktadır. Bu bunalımdan kurtuluşun tek yolu ise yeniden İslam’a dönmektir. Bunun bir gereği olarak 1969 yılında ERBAKAN hocamız tarafından Milli Görüş harekâtı başlatılmıştır. Milli Görüşün inançlı kadrolarının gayretli çalışmalarıyla en yakın zamanda Allah’ın lütuf ve yardımıyla “Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya” kurulmuş olacak ve bütün insanlık saadet bulacaktır.
Yaşadığımız dünyada geçmişte olduğu gibi bugün de bir hak batıl mücadelesi içindeyiz. Dünya olaylarını bu mana ile değerlendirmek zorundayız. Başka değerlendirmelerle gerçeği bulmamız ve doğru ve hak olan yerde yerimizi almamız zor olacaktır. Irkçı emperyalizm tarafından İslam coğrafyası kan gölü haline getirilmiştir. Afganistan, Pakistan, Keşmir, Doğu Türkistan, Arakan, Patani, Irak, Suriye, Tunus, Libya, Afrika kıtasının tamamında Müslüman kanı akıtılmaktadır.
Küresel emperyalizm
Günümüz dünyasında şeklen üstün gibi gözüken taraf batılı temsil eden Irkçı Emperyalizm, Haçlı Hıristiyan batı âlemi ve onların dünyadaki işbirlikçileridir. Bunlar emellerine ulaşabilmek için İslam âlemi başta olmak üzere bütün insanlığı ifsat etmeyi, nesillerini bozuk nesiller olarak yetiştirmeyi gaye edinmişlerdir. İfsat için kullandıkları alanlardan biriside talim ve terbiye alanıdır. Türkiye’de uygulanan eğitim modeli bize ve bizim milli ve manevi değerlerimize ait bir model değildir. Bu model bizim bölmek ve yok etmek isteyenlerin bize dayattıkları bir modeldir.
Bu eğitim modeli maneviyatçı değil materyalist ve batıcıdır.
Okul kitaplarımız Yahudilik, Hıristiyanlık ve Ateizm esas alınarak yazılmaktadır. Kitaplarımız hazırlanırken İslam’ın Temel kaynakları yok sayılmaktadır. Gençlerimiz İslam’dan habersiz bir şekilde eğitimlerini tamamlamak zorunda bırakılmaktadırlar. Bu eğitim anlayışı, insanın yaratıldığı temiz fıtrata karşıdır ve ifsat merkezlidir.
Bunun için
1- Aile Kurumu ifsat edilmiştir. Böylelikle anne ve babalar çocuğun eğitiminde etkisiz hale getirilmiştir.
2- Çevre İslam’dan uzaklaştırılmıştır. Bundan dolayı ıslah edici özelliğini kaybetmiş, ifsat unsuru haline dönüşmüştür. Televizyonlar ve sokaklar adeta maneviyat hırsızları gibi olmuş ve manevi soygunda birbirleriyle yarış halindedirler.
3- Okullar yanlış eğitim müfredatları ve kitapları yüzünden birer ifsat yuvaları haline dönüşmüştür.
4- Ülkemizde yürütülmekte olan eğitim anlayışıyla gayesini gözeten Türkiye’yi köklerine bağlı lider ülke haline getirecek kaliteli şuurlu Müslüman nesiller yetiştirmek mümkün değildir.
Millet olarak bu gerçeği görmek zorundayız. Materyalist eğitimden maneviyatçı eğitime geçmeliyiz.
Maneviyatçı eğitim: Peygamberlerin ve onlarla birlikte hareket eden mümin ve muvahhit terbiyecilerin esas aldığı eğitim metodudur. Maneviyatçı eğitimin hedefi insanı yaratıldığı gaye istikametinde eğitmek ve kendisi ve içinde yaşadığı toplum için faydalı bir kimse olarak yetişmesini sağlamaktır.
Materyalist eğitim: Nemrutların, Firavunların, Ebu Cehillerin ve onların çizgisini benimseyen inkârcı ve müşrik terbiyecilerin esas aldığı eğitim metodudur. Materyalist eğitimin hedefi insanı yaratıldığı gayeden uzaklaştırarak inkârcı, müşrik, münafık ve dünyacı kimseler olarak eğitmek ve dünya egemenlerinin hizmetkârlığını severek yapacak köleler yetiştirmektir.
Biz bunlardan hangisini tercih etmeliyiz?
Elbette ki maneviyatçı eğitimi tercih etmeliyiz.
TEK ÇARE MİLLİ GÖRÜŞE DÖNMEKTİR
Milli Görüş bu milletin inancı ve tarihi geçmişidir. Bu inanç ve tarihi geçmiş İslam’dır.
İslam ile batı birbirinin zıddıdır. Bu ikisinin birbiriyle uzlaşması, anlaşması imkânsızdır. Bir Müslüman Allah birdir, ondan başka ilah yoktur derken Batılılar ya üçtür diyorlar, ya da yoktur diyorlar. Onların ahlak dediğine biz sapıklık, bizim ahlak dediğimize onlar yobazlık ve gericilik diyorlar. Onların medeniyet dediğine biz cehalet, karanlık ve zulüm, bizim medeniyet dediğimize onlar hurafe ve uydurma şeyler diyorlar.
Milli Görüş her alanda olduğu gibi eğitim alanında da “Önce Ahlak ve Maneviyatı” esas almaktadır. Ahirete ve hesap gününe inanan kendisini haram olan bir iş teklif edildiğinde ben Allah’tan korkarım deyip helallere sığınan bir nesil yetiştirmeyi önemli bir görev olarak görür. Eğitimde bu anlayışa dönmeden iki yakamız bir raya gelmez.
Peygamberimiz (s.a.v)  buyuruyor: “Çocuklarınız düzgün konuşmaya başlayınca onlara (Lâ ilâhe illallah) Tevhid Kelimesini öğretin” (Beyhaki)
Bu sorumluluğun gereği olarak Müslümanlar Kuran merkezli bir eğitim anlayışını geliştirmek ve uygulamak durumundadırlar. Peygamberimiz buyuruyor: “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve O’nu başkalarına öğreteninizdir.” (Buhari)
Biz mücerret bir okumadan yan da olamayız. Kuran, okumayı Allah adına yapılması gereken bir faaliyet olarak tanzim etmiştir. Rabbimiz emrediyor: “Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı. Oku! Rabbin, en büyük kerem sahibidir. O Rab ki kalemle (yazmayı) öğretti. İnsana bilmedikleri şeyi öğretti. Gerçek şu ki, insan kendini kendine yeterli gördüğü için azar. Kuşkusuz dönüş Rabbinedir.” (Alak:1-8)
Bu esaslar, Kur’an ve sünnetten bağımsız olarak yürütülen mücerret eğitimin toplumu azgınlığa düşüreceğinin delidir. Ülkemizde yürütülmekte olan LAİLAHE İLLA MATERYALİZM eğitim modeli güvenliğimizi tehdit eden unsurların başında gelmektedir. Biz nesillerimizi şu üç esasa uygun olarak yetiştirmedikçe tehlikelerden kendimizi kurtaramayız. Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor: “Şu üç özellik üzerine çocuklarınızı yetiştirin: Peygamber sevgisi, O’nun ehli beytinin sevgisi ve Kur’an eğitimi. Çünkü Kur’an’ı ve ahkâmını öğrenip onu hayatında tatbik edenler, hiçbir hâkimiyetin bulunmadığı mahşer gününde peygamberler ve seçkin kişilerle birlikte Allah’ın hâkimiyeti altında güven ve emniyette olurlar.” (Feyzül Kadir: I/225)
Eğitimde Keskin ve Radikal çözümler istiyoruz
Ülkemizde yürütülen batıcı eğitimi milli değil, gayr-i millidir. Bu eğitim anlayışından hayır gelmemiştir, gelmeyecektir. Eğitim milletimizin temel görüşü olan MİLLİ GÖRÜŞ esaslarına göre yeniden inşa edilmelidir.
Okul kitapları batıl ve batı kaynaklı hurafelerden temizlenmelidir.
Karma eğitim kaldırılmalı ve kız ve erkek öğrencilerin okulları ayrılmalıdır.
Eğitimin üç amacı vardır. Birincisi: Genç nesillere İslam itikadını doğru bir şekilde öğretmek, İkincisi: Aksiyon ve eylem planında Salih amel esaslarını öğretmek, yüksek ahlak ve karakter kazandırmak, Üçüncüsü: Güzellik, estetik boyutu kazandırmaktır. Eğitim sistemi bu görevi yapacak hale getirilmelidir.
Okullarımızda mutlaka ibadet yerleri açılmalıdır. Uygulamalı eğitime imkân tanınmalıdır.
Eğitim sistemimiz ABD ve AB vesayetinden kurtarılmalı, batı kökten reddedilmelidir. Talim Terbiye Kurulu ve diğer bakanlık birimlerde AB uzmanlarının öncülüğünde yapılan çalışmalar derhal durdurulmalıdır.
Kamuda çalışan bayan öğretmenler başta olmak üzer başörtüsü yasağı kaldırılmalıdır.
Mütedeyyin, namazını kılan öğretmen ve öğrencilerin Cuma namazına gitmeleri hala problemdir. Bu konuya köklü bir çözüm bekliyoruz.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]