Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mutluluk Takvimi

Yayınlanma:
ABONE OL

Depresyondan Korunmak İçin ; KENDİNE YARDIM ET !

Herkes iyi ve keyifli bir yaşam sürme çabasında.
İyi bir yaşamın karşılığı nedir peki ?
Hasta olmamak, hayal ettiği eşi bulmak,  iyi bir okulda okumak, güzel bir evde oturmak , sevdiği  ile beraber olmak , huzuru yakalamak ,  yeterli paraya sahip olmak , isteğini  gerçekleştirmek.
Kişiden kişiye , ruhtan ruha değişir iyi bir yaşamın anlamı.
Ne kadar  gönülden istense de  çok çaba gösterilse de bu her zaman mümkün olmuyor maalesef.

Bazı  hayaller yıkılabilir, ruh kırılabilir.  
Günlerce iç sıkıntısı ile kendinde olmadan oradan oraya gezinebilir.
Bulanımdaki kişinin sıkıntılı  günleri uzun sürdüğünde  zor geçen o günleri daha iyi atlatabilecekken neden  her şeyi bıraktığını , kendi için harekete geçmediğini anlamakta güçlük çekebilir. Oysa beklediğini alamama karşısında yaşanan travma ile ruhun aldığı darbe beyinde ve bedende zorlayıcı bir etki yarattı.
Kişi yaşadıklarını aklından çıkaramaz, aynı şeylere sarıp durur ve gücünün azaldığını hisseder. Uyuyup herşeyden kaçar veya uykusuz kalıp filmi başa sarar durur. Farkında olmadan zayıflar veya kilo alır. Kendini gerçekten iyi hissetmez. Her akşam kadehler vurabilir. Saçma sapan davranabilir. Her zaman  uzunca hazırlanıp heyecanla gidilen arkadaş davetleri  anlamsız etkinlikler halini çoktan almıştır.
Sonraki aşamanın depresyon olmaması için kişinin durumun iyiye gitmediğini hissetmesi  ve silkinmeyi fark etmesi gerekir. Beynin , bedenin  ve ruhun aldığı darbeyi tamir etmek için takımları eline almalıdır.

“Süpperrr  Ben”  Artık görevdedir.

Kendi kendine yardım etme zamanının geldiği bilincinde eski iyi ben olabilmek için yeni çabaların  davranışa dökülmesi ruh sağlığının korunması için önemlidir.
Kısa bir dinlenme dönemi sonrasında yenilendiğini , eski enerjisini az  da olsa yakalayabildiğini hissederek ufak gülümsemeler ortaya çıkarabilir. Sporla mutluluk hormonunun salgılanmasını arttırabilir, sevdiği  arkadaşları ile buluşup keyifli organizasyonlar planlayabilir, ruhun gıdası olan müzikle içindeki uyumaya başlayan kelebekleri uçurmaya başlayabilir. Sahip olduğu ama  o zamana kadar fark etmediği güzelliklerine şöyle bir bakıp aslında ne kadar şanslı olduğunu hissedebilir. Gücünün aslında kendisinde olduğunu  keşfedebilir.
İyileşebilmek için kendi önemini hissedip,  olumsuz yaşanan sonucu biraz acı da olsa kabul ederek işe başlayabilir. Gözlerini daha fazla açmış bir şekilde aynada kendine bakarak olumsuz , hassas ve olumlu yönlerini gözden geçirmeli, yeni planlar oluşturmalıdır. Yanlışları tespit ettiğinde utanmadan nasıl özür dileyebileceği veya hatalarını nasıl düzeltilebileceği ile ilgili yeni oyunlar düzenleyebilir, stratejiler geliştirilebilir.
Kendi kendine yardım edebileceğini, bu dönemin geçici ve  hayatta her zaman karşılaşılabilecek bir durum olabileceğini bilir. Bu durumu yaşayanın uzayda bir tek kendisinin olmadığının da farkındadır.
İyiyi istemek  insanoğlu için ne kadar doğal olsa da olumsuzluklar olmaya devam edecek, çünkü bu hayatın ta kendisi. Öğrenmek biraz acı da olsa çok önemli. Her yaşadığı kişiye bir deneyim kazandırır. Yeni deneyimlerle yeni idmanlar yapmış olarak yaşama karşı kaslar güçlendirilir.

Güçlü kaslarla yola  “İYİ” DEVAM EDEBİLMEK “ daha fazla mümkündür.

Kendi  gücünü fark etme ve  kendine yardım etme sürecinde kullanılabilecek  bir takvim tasarlanmış.
Kullanıcı gün gün  nasıl hissettiğini  bu takvime kayıt ediyor. Dilerse geçmiş kayıtlarını raporlayarak kendini kontrol edebiliyor.  Olumsuz kayıtları çoğunluktaysa  kendi için bir şeyler yapması gerektiğini hatırlaması sağlanıyor.
Her gün için önerilen  egzersizler  ve  sözler var. Hepsi bilimsel verilere göre hazırlanmış. Bu egzersizleri  ve sözleri uygulayarak kişi kendine gün içinde gerekli enerji ve motivasyonu sağlıyor. Kendini daha iyi hissedebiliyor.
Beynin olumsuzu hatırlamaya olan yatkınlığı göz önünde bulundurularak hazırlanan takvim bir hatıra defteri olarak da kullanılabiliyor. Yazı ve resim olarak kayıt oluşturma imkanı sunulmuş. Sadece olumlu anıların kaydedilme şartı söz konusu. Çünkü kişinin kendini iyi hissetme becerilerini geliştirmesi için olumlu  düşünme ve olumlu anları hatırlama becerilerinin öğretilmesi hedefleniyor.

Mutluluk Takvimi,  yoğun iş temposu olan şirketlerde , çalışanlar için motivasyonel amaçlı da kullanılıyor.
Ruhsal olarak kendini iyi hissetmeyen kişiye, beyin aktivitelerinde oluşan olumsuz otomatik düşüncelerini kontrol ederek olumlu düşünce geliştirme becerisi kazandırma amacı ile tasarlanan bu takvim eğlenceli tasarımı ile şimdilik App Store ‘ den indirilebiliyor. Yeni  yıl itibari ile raflarda görebilirsiniz.
Kişisel Gelişimi Destekleyen Teknoloji Uygulamaları
Kendinizi  iyi hissetmek için,  İNDİRİN !

Kişinin iyi hissetmediği zamanlarda  kendine yardım etme sürecinde kullanılabileceği , kişisel gelişimini destekleyen ve  gücünü fark etmesini sağlayan takvim bir psikolog tarafından tasarlanmış.
Kullanıcı gün gün  nasıl hissettiğini  bu takvime kayıt ediyor. Dilerse geçmiş kayıtlarını raporlayarak kendini kontrol edebiliyor.  Olumsuz kayıtları çoğunluktaysa  kendi için bir şeyler yapması gerektiğini hatırlaması sağlanıyor.
Her gün için önerilen  egzersizler  ve  sözler var. Hepsi bilimsel verilere göre hazırlanmış. Bu egzersizleri  ve sözleri uygulayarak kişi kendine gün içinde gerekli enerji ve motivasyonu sağlıyor. Kendini daha iyi hissedebiliyor.

Beynin olumsuzu hatırlamaya olan yatkınlığı göz önünde bulundurularak hazırlanan takvim bir hatıra defteri olarak da kullanılabiliyor. Yazı ve resim olarak kayıt oluşturma imkanı sunulmuş. Sadece olumlu anıların kaydedilme şartı söz konusu. Çünkü kişinin kendini iyi hissetme becerilerini geliştirmesi için olumlu  düşünme ve olumlu anları hatırlama becerilerinin öğretilmesi hedefleniyor. Dilerse bu kayıtlarını Facebook ve Twitter  gibi uygulamalarda paylaşabiliyor. Farklı dil seçenekleri de  sunulmuş.
Ruhsal olarak kendini iyi hissetmeyen kişiye, beyin aktivitelerinde oluşan olumsuz otomatik düşüncelerini kontrol ederek olumlu düşünce geliştirme becerisi kazandırma amacı ile tasarlanan bu takvim eğlenceli tasarımı ile  Android, Mac, Pc uygulamaları  hazır.  Şimdilik App Store ‘ den indirilebiliyor.

Şirketler , yoğun iş temposundaki çalışanlarına motivasyonlarını arttıran hediyeler sunuyor.
Şirketler;  daha hızlı büyümek ve  verimliliği artmak için çalışanlarına yönelik harcamalar yapmaktan  çekinmiyor.
Çalışan bağlılığını arttırmak için şirket içinde ve dışında özel organizasyonlar düzenliyor. Fotoğraf  ve yemek kursları , indirimli tatiller, yurt dışı gezileri, eğlenceli aktiviteler, özel sağlık imkanları  ile çalışanların kendini daha iyi hissetmesi sağlanıyor.  Hatta çalışanların aileleri de bu organizasyonlara dahil olabiliyor.
Sunulan bu imkanlar , özel  ödüller ve hediyeler  ile şirketinin  kendine verdiği değeri daha fazla hisseden çalışan daha istekli bir performans gerçekleştirip verimini yükseltebiliyor.

Yoğun iş temposu olan  bazı şirketler  çalışanlarının gün içindeki motivasyonunu arttırmak için özel olarak tasarlanmış takvimleri  çalışanlarına  hediye ediyor. 
Çalışma alanına yerleştirdiği  takvim ile çalışan; gün gün  nasıl hissettiğini  bu takvime kayıt ediyor. Dilerse geçmiş kayıtlarını raporlayarak kendini kontrol edebiliyor.  Olumsuz kayıtları çoğunluktaysa  kendi için bir şeyler yapması gerektiğini hatırlaması sağlanıyor.
Her gün için önerilen  egzersizler  ve  sözler var. Hepsi bilimsel verilere göre hazırlanmış. Bu egzersizleri  ve sözleri uygulayarak çalışan kendine gün içinde gerekli enerji ve motivasyonu sağlıyor. Kendini daha iyi hissedebiliyor.  Gün içinde  enerjisi düşen, yorgunluk hisseden  ve performansı azalan çalışan  bu egzersizler ile kendini gün içinde yenileyebiliyor.
Beynin olumsuzu hatırlamaya olan yatkınlığı göz önünde bulundurularak hazırlanan takvim bir hatıra defteri olarak da kullanılabiliyor.  Çalışan işle ilgili veya özel yaşamı ile ilgili anılarını kaydedebiliyor. Sadece olumlu anıların kaydedilme şartı söz konusu. Çünkü kişinin kendini iyi hissetme becerilerini geliştirmesi için olumlu  düşünme ve olumlu anları hatırlama becerilerinin öğretilmesi hedefleniyor.
Çalışan psikolojisi, motivasyonu ve verimliliği  için  hediye edilen  bu takvim eğlenceli tasarımları ile   çalışanlara sunulmuş.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]