Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İşçi koğuşuna müdahale

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri Büyükada’da 30 yılı aşkın süredir işçi koğuşu olarak kullanılan binayı boşalttı. 100 kişilik zabıtanın müdahalesi sonucu binadan çıkartılan işçiler, geceyi dışarıda geçirdi.
1932 yılından itibaren İstanbul Belediyesi mülkiyetinde bulunan, ancak Adalar Belediyesi’nin Şube Belediyesi olduğu dönemden beri Adalar Belediyesi tarafından kullanılan binada barınan işçiler ve eşyaları 18.07.2013 tarihinde sabah saat 10:00 civarında İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri tarafından İstanbul Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları kapsamında Kurs Merkezi yapılacağı gerekçesiyle boşaltıldı. Oysa 30 Ekim’e kadar inşaat yasağı nedeniyle Büyükşehir’in adalarda herhangi bir inşai faaliyet yapması mümkün değil.
İBB ait zabıta ekiplerinin Büyükada temizlik işçilerinin kaldığı koğuşu boşaltmasının ardından 30 işçi geceyi sokaklarda geçirdi. En kısa zamanda soruna çözüm üretilmesini isteyen işçiler, sürecin uzamasından endişeli. Adalar Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Poşo Dereli, “ Yaz döneminde çalışmak için adalara geliyoruz. 18 yıldır geliyorum. Şu an çok zor durumdayız. Geceyi dışarıda geçiriyoruz. Yemek yapacak, banyo yapacak, tuvalet ihtiyacımızı giderecek yerimiz yok. En kısa zamanda bu durumun düzelmesini istiyoruz” diyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait zabıta ekiplerinin zor kullanarak koğuştan çıkarıldığını söyleyen Dereli, “100 kişiye yakın ekip vardı. Tüm eşyalarımızı apar topar dışarı attılar. Büyükşehir Belediyesi’nin rezaleti bu insanlar bu ramazan ayında nerede nasıl kalacaklar” dedi. 19 yıldır yaz sezonunda çalışan temizlik işçisi Ali Değirmenci de, “Geceleri çalıştığımız için saat 05.00 gibi yatmıştım. Zabıta görevlileri yatağımda yatarken beni sarsarak uyandırdılar. Burayı boşaltıyoruz diyerek eşyalarımızı dışarı atmaya başladılar. Bir şey diyemedik. Bu gün yarın yağmur yağarsa ne olacak mağduruz” dedi.
30 EKİME KADAR İNŞAAT YASAĞI VAR
Turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı Adalar’da 01 Haziran- 30 Ekim tarihleri arasında daha sessiz ve doğaya saygılı bir çevre oluşabilmesi için Encümen Kararı ile inşaat yasağı uygulanıyor. Bu sebeple İBB zabıtaları tarafından boşaltılan yapıda 30 Ekim tarihine kadar Kurs Merkezi haline getirebilmek için herhangi bir inşai faaliyet yapılabilmesi mümkün değil.
Adalar İlçesinde Maliye Hazinesi mülkiyetinde 636 adet taşınmaz (13 işlevsiz, 242 bina, 381 arsa), İl Özel İdaresi mülkiyetinde 15 adet taşınmaz (6 bina, 9 arsa), İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde 264 adet taşınmaz (13 işlevsiz, 18 bina, 233 arsa) bulunmaktadır. Belediyemize ait ise 48 adet taşınmazdan Belediye Binası dışındaki diğer parseller kuyu ve yol artığı niteliğinde olup işlevsizdir.
ADALARIN TEMİZLİK SORUNU
Adalar İlçesinin kış ayları nüfusu yaklaşık 14 bin iken yaz sezonunda yerleşik nüfus 60 bini aşmakta, hafta sonu günübirlik ziyaretçilerle  200 bin kişiye ulaşmaktadır. Özellikle yaz aylarında beklenmedik oranda artan ziyaretçi sayısı, temizlik hizmetleri konusunda dönemsel olarak sorun yaşanmasına neden olmaktadır. Adalar’daki yerleşimin anakaradan ve birbirinden bağımsız  5 adada olması, her adanın bir kasaba durumunda bulunması nedeniyle yerel hizmetlerin tüm adalara ayrı ayrı verilme zorunluluğu, yaz kış nüfusu arasındaki fark ve personel sayısındaki yetersizlik göz önüne alındığında, Belediye Hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulması olanaksızdır. Bu olanaksızlıklara rağmen, Adaların uzun yıllardan beri kangrenleşmiş sorunlarından olan temizlik sorununa köklü çözüm üretebilmek amacıyla  İller Bankası’ndan Meclis Kararı ile alınan üç milyon TL kredi ile 12 adet çöp kamyonu, 6 elektrikli çöp toplama aracı ve 4 adet yol süpürme aracı olmak üzere toplam 22 aracı hizmete sokuldu. Ardından belediye temizlik hizmetini gerçekleştirmek amacıyla görevlendirilen temizlik işçilerinin barındığı Büyükada, Heybeliada, Burgazadası ve Kınalıada’daki işçi koğuşları, temizlik, bakım ve onarımdan geçirildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]