Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Suriyeli Muhalifler Gaziantep’te Toplandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Suriyeli muhalif kanaat önderleri, Suriye eski Başbakanı Riyad Ferid Hicab başkanlığında Gaziantep Anatolia otelinde geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenledi.
Suriye eski başbakanlarından Riyad Ferid Hicab 6 Haziran 2011’de hükümeti kurmakla görevlendirilmiş, Suriye’de yaşanan insani krizden ve iç savaştan dolayı Ağustos 2012’de Başbakanlıktan ayrılarak muhaliflerin safına katılmıştır. Bu kapsamda Riyad Ferid Hicap’ın katılımıyla Gaziantep’te düzenlenen toplantıya Suriye’nin önde gelen aşiret reisleri, Suriye’de görev yapmış üst düzey bürokratlar, askeri komutanlar ve akademisyenler katılırken Türkiye’den de Türkiyeli Araplar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Şükrü Kırboğa davet edilmiştir.

Toplantıda Suriye’nin içinde bulunduğu durumdan nasıl kurtarılabileceği ve Esad sonrası şekillenecek yönetim hakkında istişareler yapıldı.
Suriye krizinin tartışıldığı toplantı da Suriye’de yaşanan katliamın sürdüğü, uluslararası kamuoyunun bu katliamlara sesiz kaldığı ve insani boyutta temel gıda maddelerine ulaşımın da güçleştiği bir süreçten geçildiğine dikkat çekilmiştir. Türkiye’nin Suriyelilere yönelik göstermiş olduğu insani desteğin iki ülke halkları arasında tarihi bağları daha da güçlendirdiği, Suriye halkının bu zor günlerinde Türkiye’nin sunduğu insani destek elinin her zaman minnetle hatırlanacağının ifade edildiği toplantıda Suriye’de yaşanan durumun bir dram olduğunu ailelerin parçalandığını belirtilmiştir.
Toplantı da gelecekte Suriye’de kurulabilecek geçiş hükümeti için altyapı çalışmalarının nasıl olacağı konusunda önemli tespitler ve girişimlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda değerlendirmelerde bulunacak ve yol haritasının oluşumunu sağlamak üzere geniş katılımlı bir meclis ve şura heyeti oluşturulmasına karar verilmiştir. Bundan dolayı hazırlık komitesinin çalışmalarına devam etmesini sağlamak için ikinci toplantının Katar’da yapılmasına karar verilmiştir.
Diğer yandan toplantıya özel olarak davet edilen ARAP-Der Başkanı ve IMPR Danışmanı Şükrü Kırbağa ise Suriyeli krizinin insani açıdan tüm Suriyelileri etkilediği ve acilen uluslararası toplumun sorunu Suriye halkının talepleri ve istediği doğrultusunda çözmek için adım atmasını dile getirmiştir. Kırbağa’nın Suriye krizinin insani boyutu konusunda göstermiş olduğu duyarlılığa atfen Heyet’ül Ulya-Yüksek Konsey’de şeref üyesi olarak seçilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.
Toplantıda bir konuşma yapan Kırboğa, Suriye halkının tarihinde en uzun özgürlük mücadelesini şu anda verdiğini söyledi. Kırboğa konuşmasında; Baas rejiminin Suriye’ye yıkım getirdiği, Suriye halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin önüne artık hiçbir gücün geçemeyeceğini belirterek; “Türkiyeli Araplar olarak Anadolu insanı olarak hepimiz özgür Suriye’nin yanındayız” dedi.
Sonuç olarak Türkiye’de gerçekleştirilen toplantı ile birlikte bir kez daha Suriye’nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin tüm bölgenin istikrarı, ekonomik refahı ve bölgesel barışı için kısa sürede sonuçlandırılması ve Suriye halkının talepleri doğrultusunda demokratik bir Suriye’nin oluşturulması için hazırlıkların tamamlanmasına karar verilmiştir.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]