Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Memur Sen Büyüyor, Kamu Sen Yerinde Sayıyor Kesk ise Küçülüyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Memur Sen Büyüyor, Kamu Sen Yerinde Sayıyor, Kesk ise Küçülüyor
Kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonlarının 2013 yılı üye sayıları, 6 Temmuz
2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.  28869 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanansonuçlara göre Memur-Sen, 707.652 üyeyle en çok üyeye sahip ve yetkili Konfederasyon olmaya devam ediyor.
Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Şube Başkanı Murat Şit, 2013 yılı sendika sayımlarının resmi gazetede yayınlanması üzerine çıkan sonuçları değerlendirerek üye sayılarıyla ilgili gazetemize bir açıklamada bulundu.Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Sultanbeyli Şube Başkanı Murat ŞİT, Memur Sen’in, 707.652 üyeyle Türkiye’nin en çok üyeye sahip ve yetkili Konfederasyonu sıfatını rakipleriyle arayı daha da açarak sürdürdüğünü söyledi.  Şit,  Memur-Sen üye sayısı itibarıyla en çok üyeye sahip ikinci ve üçüncü sıradaki konfederasyonların üye sayısı toplamından daha fazla olmuştur. Memur-Sen büyümeye, Kamu-Sen yerinde saymaya, KESK ise küçülmeye devam etmiştir. Memur Sen yetkisini perçinlemekle kalmamış rakipleriyle de arayı daha da açarak yoluna tüm hızıyla ve kararlılıkla devam etmektedir. Çıkan sonuçlar, ideolojik sendikacılığın çöküşünü, akademik sendikacılığın yükselişini ortaya koymuştur, dedi.

Kamu görevlilerinin ideolojik sendikacılığa HAYIR, Akademik Sendikacılığa ve Hizmet Sendikacılığına EVET dediğini ifade eden Başkan Şit, “Bu durum, Memur-Sen’in milletle ve değerleriyle barışık bir sendikal anlayışa sahip olmasından kaynaklandığını, Memur-Sen’in insanı, insan onurunu ve insana hizmeti esas alan bir sendikacılık yapmasından kaynaklı olduğunu bunun içinde kamu görevlilerinin tercihini, güvenini ve teveccühünü kazandığını ifade etti. Kamu-Sen ve KESK’in küçülmelerini ise şöyle yorumladı ; eğitim çalışanlarının beklentilerini yerine getirmek yerine illegal kesimlerle kol kola girip milleti karşılarına almalarından kaynaklanmaktadır. Kamu Sen Ergenekon Terör Örgütü ve Silivri ile KESK ise Kandil, KCK ve İmralı ile kol kola girmekten çekinmediklerinden kamu çalışanlarından yedikleri tokadın hazin sonunu yaşamaktadırlar.

Toplu Sözleşme Masasında Hangi Konfederasyon Kaç Sendikayla Katılacak:
Kamu Sen’in hiçbir sendikasının katılamadığı Toplu Sözleşme Görüşmelerine, KESK bir Sendikayla, Memur Sen ise 10 Sendikayla katılacaktır.Resmi Gazete’de yayımlanan sendika üye sayıları, 1 Ağustosta başlayacak 2014-2015 dönemi toplu sözleşme görüşmelerinde masaya oturacak yetkili sendikaları da belirlemiştir. Buna göre, toplu sözleşme masasında; Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Büro-Memur-Sen, Toç-Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Bayındır Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen olmak üzere Memur-Sen’e bağlı on sendika yetkili sendika sıfatıyla yer alacak. Toplu sözleşme masasına KESK yalnızca bir sendika ile katılabilecekken, Kamu-Sen’e bağlı hiçbir sendika masada yer almayacak.

Üye Sayımlarından ortaya çıkan sonuç
2013 yılı üye sayıları, Memur-Sen’in 707.562 üyeyle beşinci kez yetkili konfederasyon olmasını sağlamıştır.  Memur-Sen 707.562 üyeyle, sendika üyesi kamu görevlilerinin yüzde 48.20’sine denk gelmektedir.  Yani iki sendika üyesi kamu görevlisinden biri Memur-Sen üyesi demektir. İlçe başkanı şit bu durumu şöyle ifade etmektedir: Memur-Sen’in, üye sayısı itibarıyla en çok üyeye sahip ikinci ve üçüncü sıradaki konfederasyonların üye sayısı toplamından daha fazla üyeye ulaşarak rakipsiz olduğunu ortaya koymuş olmasının anlamı şudur:  irili ufaklı bütün sendikaları alt alta koysan, üst üste koysan ancak bir Memur Sen etmektedir, dedi.

Kamu-Sen’in İmza ve İtiraz Yetkisi Kalmamıştır.
Resmi gazetede yayınlanan sendika sayım sonuçlarına göre Memur-Sen’in büyümeye, Kamu-Sen’in yerinde saymaya, KESK’in ise küçülmeye devam etmesini ise başkan şit ilginç bir tespitte bulunarak şöyle yorumladı: Küçülen iki Konfederasyon olan Kamu Sen ve Kesk,  Memur-Sen’in büyümesini çekemediler, içlerine sindiremeyip,  hazmedemediler. Hâlbuki küçülmelerinin sebeplerini araştırmak, neden küçüldüklerini tespit edip hatalarından sıyrılmak tekrarını yapmamak için düşünmeye zaman ayırmaları gerekirken, işin ilginci, bütün enerjilerini Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’e çatarak ve çamur atarak geçirmektedirler. Yapmaları gereken, varsa yapmış oldukları bir hizmetleri, bir kazanımları ya da kendi doğrularını anlatmak olmalıdır.(ki Kamu Çalışanları adına kazanıma dönüştürdükleri herhangi bir kazanımları da yoktur zaten)

Şit: İdeolojik sendikalar eriyor.
2013 yılı sendika sayım sonuçlarını 2012 yılı ile kıyaslayarak değerlendiren başkan Şit, ortaya çıkan tabloyu da şöyle ifade etti:
Sendika üye sayısı toplam kamu görevlileri içindeki payı bakımından yüzde 30,45’den yüzde 30,30’a gerileyen Türk Eğitim Sen’e karşılık Eğitim Sen de yüzde 17.46’dan yüzde 16.15’düşmüştür. Memur-Sen ise üye sayısını yüzde 47.27’den yüzde 48.20’ye yükseltmiştir. Sayım sonuçlarından Memur-Sen’in bütün sendikaları üye sayılarını arttırmış, Kamu-Sen’in dört, KESK’in ise sekiz sendikasının üye kaybetmiş olduğunu görüyoruz. Kamu-Sen, bir önceki toplu sözleşmede yetkili olduğu üç hizmet kolundaki yetkisi ile birlikte imza ve itiraz yetkisini de kaybetmiş olduğunu görüyoruz, dedi.

Sendikalı üye sayısında artış var.
Başkan Şit, sendikalı üye sayısında gün geçtikçe artış yaşandığına işaret ederek, bunun sivil toplum kuruluşları açısından, örgütlü toplum açısından sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Şit, Kamuda çalışan sendika üyesi kamu görevlisi sayısının 1 milyon 468 bin 021’e çıkmış olması olumlu bir durum. Sendika üyesi kamu görevlisi oranının yüzde 69’a ulaşmış olması sevindiricidir. Bu önemlidir ancak yeterli değil.
Toplu sözleşme masasının kazanımlarından bütün kamu görevlilerinin yararlanıyor olması hususu, sendika üyesi olmamayı ya da Harranlıyım demeyi bir marifet zanneden yüzde 30’luk arkadaşlarımızın sendika üyesi olmasına en büyük engel olduğunu söyledi.

İmza ve İtiraz Yetkisi Memur-Sen’e Aittir
Memur Sen ilçe başkanı Şit, Memur-Sen’in, kamu görevlilerinin tek temsilcisi olduğunu ifade ederek, Toplu sözleşme masasında talep, imza ve itiraz yetkisi olan 12 yetki makamından 11’i Memur-Sen’e (10 hizmet kolu, bir genel) aittir, geriye kalan bir imza yetkisi ise Kesk’e aittir.  Kamu Sen ise seyirci konfederasyondur. Toplu sözleşmede seyirci konfederasyona ihtiyaç ta yoktur, gerek de yoktur. Seyirciler geçen yıl toplu sözleşme masasına zarar vermişti, bu yıl gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]