Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kürşat Çavuşoğlu Yine Dünya Şampiyonu Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de 29 Haziran – 06 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenen 34. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda (34.World Medical and Health Games) diş hekimi Kürşat Çavuşoğlu masa tenisi dalında teklerde dünya şampiyonu oldu, çiftlerde ise ikinciliği elde ederek Türkiye’ye, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandırdı.

Çavuşoğlu, Antalya’da geçen yıl düzenlenen şampiyonda Türkiye’ye iki altın madalya kazandırmıştı.
Çavuşoğlu, Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda masa tenisi dalında üst üste iki kez altın madalya kazanan ilk sporcu oldu ve adını Türk spor tarihine yazdırdı.
Şampiyonluğu korumak zor!
Şampiyona’nın finali büyük çekişmeye sahne oldu. Irak, Türkiye, İsveç ve Danimarka liglerinde masa tenisi oynamış olan diş hekimi Kürşat Çavuşoğlu, finalde çok çekişmeli geçen maç sonunda rakibi Laszlo SAGI’yi 3-1 yenerek yenilgisiz olarak şampiyon oldu. Çavuşoğlu, “Rakiplerim güçlüydü ancak maçlara iyi konsantre oldum. Şampiyon olmak kolaydır, ama Şampiyonluğu korumak zordur. Bu almış olduğum şampiyonluk benim için çok değerliydi” dedi.
Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları, 1978 yılından bu yana 33 yıldır farklı ülkelerde Olimpiyat Ruhu’na sahip çıkarak süregelmiş, sporun güzelliğini, çabanın zenginliğini ve fair-play ruhunu ön plana çıkarmayı hedeflemiştir. Onlarca ülkeden gelen her yaştan binlerce sağlık çalışanının ve 23 branşta binlerce sporcunun katımlıyla düzenlenmekte. Her sene aynı tarihlerde ama başka ülkelerde gerçekleştirilen Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları, bu yıl Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de gerçekleşti.
Çavuşoğlu: “ Türkmen şehri Kerkük’te dünyaya geldim ve spora erken yaşlarda başladım, J. Keth Moorhead’in sözü aklıma geldi; “Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır.” Başarı, rahatını feda edebilen ve ulaşmak için ter dökmeyi göze alan insanların ulaştığı bir ödüldür.  Bende ülkem için ter dökerek ödülümü aldım. Uzun bir çalışma programının ardından ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Bu başarı beni ayrıca gururlandırıyor. Ülkeme dünya birinciliği kazandırarak altın madalyayla dönmekten çok mutluyum. Bana emeği geçen herkese teşekkür ederim.” sözleriyle dile getirdi.
Kürşat Çavuşoğlu, rakipleri Zbigniew STEFANSKI (Polonya) 3-0, Vitaly SAZON (Belarus) 3-0, Andrzej KACALA (Polonya) 3-0,  Çeyrek Finalde Imrich RAKOSKY (Slovakya) 3-0, Yarı Finlde Roberto BEFFA  (İtalya) 3-0, Finalde Laszlo SAGI (Macaristan) 3-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]