Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy’de Eski Salı Pazarı’nın Üstü Yeşil Alan Olacak

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde eskiden Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı’nın üstüne yeşil alan, altına katlı oto park yapılmasını öngören rapor, kabul edildi.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde eskiden Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı’nın üstüne yeşil alan, altına katlı oto park yapılmasını öngören rapor, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi İstanbul’un Kadıköy ilçesinde eskiden Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı’nın üstüne yeşil alan, altına katlı oto park yapılmasını öngören rapor, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve İstanbul İl Genel Meclisi Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, Kadıköy’de bir dönem Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı üstünün yeşil alan, altının katlı oto park olarak yapılmasına ilişkin İbb Meclisinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu, İbb Meclisi’nde oylandı. Rapor, CHP’nin ret oylarına karşılık AKP’nin oy çokluğuyla kabul edildi.
Raporun görüşmeye açılması üzerine komisyonun teklifini değerlendiren CHP Grup Sözcüsü Mehmet Yıldız, söz konusu planlarda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif konusunda, “Kamu yararı taşıdığından ve bölgenin yeşil alan ihtiyacının karşılanmasına yönelik olduğundan ‘Zemin altı otopark alanı park alanının yüzde 50’lik kısmında yapılacak. Teklif onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmasına komisyonca uygun görülmüştür’ ifadelerinde yer alan kısmının kaldırılmasını istiyoruz. Yine Raporda, CHP’li Komisyon Üyelerimizin muhalefet şerhi olduğunu bir kez daha belirterek diyoruz ki, Kuşdili Çayırı’nın herhangi bir yapılaşma olmadan, otopark yapılmadan sadece yeşil alan olarak kullanılacaktır notu eklenerek, oylanmasına ilişkin teklifinin eklenmesini ve öyle oylanmasını Meclisimize sunuyoruz” teklifinde bulundu. CHP’nin aykırı teklif üzerine söz alan İbb AKP Grup Başkan Vekili Ergün Turan, CHP’nin teklifine sıcak bakmadıklarını, Kuşdili Çayırının altına katlı otopark yapılmasını istediklerini söyledi.
SİT ALAN, ARKEOLOJİK ÇALIŞMA YAPILMADAN BÖYLE BİR KARAR ALINMASINI DOĞRU BULMUYORUZ”-
İBB CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan’da, taleplerinin tarihi Kuşdili Çayırı’nın yeşil alan olarak kalması doğrultusunda olduğunu, aksisinin ise bölgeyi betonlaştıracağını söyledi. Geçmişte yeşil alan ve tarihi sit alanı olan Kuşdili çayırının yapılaşmaya açılması için hazırlanan AKP’nin planını eleştiren Kayhan, şunları söyledi:
“Adalet ve Kalkınma Partisi, geçmişte burayı imara açan bir plan yaptı. Sivil toplum örgütleri ve Kadıköy Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucu İbb’nin yaptığı bu plan iptal edildi. Plan iptal olunca ihalenin de bir hükmü kalmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da buraya daha vahim bir plan yaptı. Birincisine göre biraz daha insaflı olan o plan hala yürürlükte. 30 yıldır o bölgede siyaset yapıyorum ve Kadıköy Meclis Üyesiyim. Kadıköy halkının, esnafın, STK’ların ve Kadıköy Belediyesi’nin görüşünü biliyorum. Tüm kurumların talebi buranın yeşil alan olarak kalmasıdır. Ne amaçla olursa olsun hiçbir yapılaşmanın olması halkımızın şartıdır. Bu bölge tamamen yeşil alan olarak Kadıköy halkına sunulmalıdır. Ayrıca burası SİT alanıdır. O nedenle arkeolojik çalışmalar yapılmadan böyle bir karar alınmasını doğru bulmuyoruz.”
İBB MECLİSİ’NDEN OY ÇOKLUĞUYLA GEÇEN RAPOR BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK-
Böylelikle, yapılan oylama da CHP’lilerin “Kuşdili Çayırı yeşil alan olarak kalsın” teklifine AKP’liler, “Hayır” dedi. Kuşdili Çayırının üstü yeşil alan, alt kısmının da otopark olarak yapılmasına ilişkin oylanan rapora, AKP’li Meclis Üyeleri “Evet”, CHP’li Meclis Üyeleri ise “Hayır” oyu verdi. Rapor, oy çokluğuyla Meclis’ten geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilecek rapor kabul edilirse, Kuşdili’nde yerin altına otopark yapılacak. Üst kısım yeşil alan olarak kalacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]