Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eğitim-Bir-Sen Türkiye’nin En Büyük Sendikası [Resmi Gazete Açıkladı]

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim-Bir-Sen Türkiye’nin En Büyük Sendikası
1992 yılında Eğitim-Bir adıyla kurulan ve 1995’te isim değişikliği sonrası Eğitim-Bir-Sen adını alan sendikamız, soylu mücadelesinin 21. yılında 251 bin 110 üye ile Türkiye’nin en büyük sendikası olmuştur.
4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2013 Temmuz İstatistikleri Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda üye sayısı bazında en yakın sendikaya 25 bin 860 fark atan Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’deki kamu görevlileri sendikaları arasında da en büyük sendika unvanını almıştır. 1 milyon 7 bin 865 çalışanın bulunduğu eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda 651 bin 234 çalışanın sendikalı olduğu görülmüştür. Temmuz 2013 itibarıyla Resmi Gazete verileri baz alındığında, kamuda en fazla çalışanın bulunduğu eğitim hizmet kolunda çalışanların yüzde 64,61’i sendikalı, yüzde 35.39’u ise örgütsüzdür. Eğitim çalışanlarının yüzde 24.92’si Eğitim-Bir-Sen üyesiyken, eğitim çalışanlarından sendikalı olan 651 bin 234 kişinin yüzde 38.56’sı Eğitim-Bir-Sen üyesidir.
21 yıllık soylu mücadelede ilk defa 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yetki alan Eğitim-Bir-Sen, 2011 yılında ise genel yetkili olmuştur. 2012 yılında üye sayısına oranla en yakın sendikaya 25 bin 748 fark atan Eğitim-Bir-Sen, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında zorlu mücadeleden de güçlenerek çıkmayı başarmış ve farkı 25 bin 860’a çıkarmıştır.
Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısralarında altı çizilen kararlılık ve azmin gereği etkili ve yetkili sendika olma yolunda verilen mücadele, Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın yanında, bir tohumda bir ormanı gören düşün de gerçekleşmesi anlamı taşımaktadır.
Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi veren, hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeyip, kendi dinamizmini oluşturan, medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı seçen Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara paralel, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir.
Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol olan, yol alan ve yol açan mücadelesinde Türkiye’nin en büyük sendikası olan Eğitim-Bir-Sen’in bu başarısının üyemize, ülkemize, eğitim çalışanlarına ve tüm insanlık ailesine hayırlı olmasını diliyoruz.
“Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan” diyen Mehmet Akif İnan ve Genel Teşkilatlanma eski Sekreterimiz merhum Erol Battal başta olmak üzere, soylu mücadeleye ömür verenleri rahmet ve minnetle anıyor; Türkiye’nin en büyük örgütlü gücünü oluşturan üyelerimize, en zor zamanda adanmışlık örneği sergileyerek destanlaşan teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]