Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Fenerbahçe Ülker’in Başına Basketbol Efsanesi Obradovıc geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Fenerbahçe Ülker’in yeni antrenörü Zeljko Obradovic’in basketbolculuk ve antrenörlük kariyeri başarılarla dolu.
Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da bugün sarı-lacivertli kulüple resmi sözleşme imzalayacak olan Sırp antrenör, Avrupa’nın en iyi antrenörü olarak kabul ediliyor. Kariyerinde elde ettiği toplam 8 Euroleague şampiyonluğu ile Euroleague tarihinin en fazla şampiyon olan antrenörü unvanına sahip olan, Avrupa ve Dünya basketbolunun gelmiş geçmiş en iyi antrenörleri arasında gösterilen Zeljko Obradovic, yeni sezonda Fenerbahçe Ülker’in başarısı için çalışacak.

ZELJKO OBRADOVIC’İN KARİYERİ
1980-1991 yılları arasında profesyonel olarak basketbol oynayan Obradovic, Sırbistan’ın Partizan takımında oynarken 1987 yılında Yugoslavya Ligi, 1989 yılında ise Koraç Kupası şampiyonlukları elde eden Obradovic, Yugoslavya Milli Takımı ile de 1988 Olimpiyat Oyunları’nda gümüş, 1990 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda da altın madalya kazandı.
1991 yılında profesyonel basketbol hayatını noktalayan Zeljko Obradovic, antrenörlük kariyerinin ilk sezonunda Partizan’ı Sırbistan şampiyonluğuna taşırken, Euroleague’de de kulübe tarihinin ilk ve tek şampiyonluğunu kazandırdı.
1993-1994 sezonunda İspanyol ekibi Joventut Badalona’yı çalıştıran 53 yaşındaki teknik adam, tıpkı Partizan’da olduğu gibi takımı Euroleague’de şampiyon yapmayı başardı.
1994-1997 yılları arasında Real Madrid’te görev yapan Obradovic, 1995 yılındaysa Real Madrid’in 8. ve son Euroleague şampiyonluğunu kazanmasını sağladı. Tecrübeli teknik adam, 1997 yılında ayrıldığı Real Madrid’e son sezonunda Saporta Kupası zaferini yaşattı.
1997 yazında İtalya’nın Benetton Treviso’nun başına getirilen Obradovic, 1999 yılında takımı Saporta Kupası şampiyonluğuna taşıdı.
Real Madrid ve Benetton Treviso’yu çalıştırdığı yıllarda aynı zamanda Yugoslavya Milli Takımı’nda da görev alan Obradovic, milli takımla birlikte de 1997 Avrupa ve 1998 Dünya şampiyonalarında şampiyonluklar yaşadı.
Zeljko Obradovic elde ettiği bu şampiyonlukların ardından, 1999 yılında 13 yıl boyunca görev yapacağı Panathinaikos’la anlaştı. Yunan ekip, uluslararası anlamda tarihinin en başarılı dönemini Obradovic’le birlikte elde etti. Obradovic başantrenörlüğe gelmeden önce sadece bir Euroleague şampiyonluğu bulunan Panathinaikos, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011 yıllarında Euroleague’de şampiyon oldu.
Yunanistan Ligi’ni de domine eden Panathinaikos, Obradovic’le birlikte 2000-2012 yılları arasında toplam 11 kez şampiyon olma başarısı gösterdi, 7 kez de Yunanistan Federasyon Kupası’nı kazandı.
İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]