Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bir ödül de Almanya’dan

Yayınlanma:
ABONE OL

Uluslararası Taşıma İşçileri Sendikaları Federasyonu tarafından Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e Türkiye ve AB ülkeleri için çok olumlu bir örnek olan sosyal sorumluluk, sosyal belediyecilik, katılımcı yönetim çalışmalarından dolayı onur plaketi verildi.
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Uluslararası Taşımacılar Sendikası ITF Proje Koordinatörü Ramazan Bayram, Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, sendika işyeri temsilcileri, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren, Uluslararası Taşımacılar Sendikası ITF Proje Koordinatörü Ramazan Bayram, “ITF’nin esas çalışma alanını belediye olmamasına rağmen sendika ve sendika üyelerinin yaşadığı alan çok önemli olduğunu düşündük. Çünkü iş yeri ya da ikamet ettiği yerde üyelerimiz belli bir alan içerisinde yaşamaktadır. Bu yüzden de belediyeleri değerlendirdik ve değerlendirmemiz sonucunda Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e yapmış olduğu çalışmalardan dolayı onur plaketi takdim etmek istedik” diye konuştu.
“Aldığımız ilk ödül değil, son da olmayacak”
“Bu ilk aldığımız ödül değil, son ödül de olmayacak bunu çok iyi biliyorum” diyerek konuşmasına başlayan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, ödüle layık görüldüğü için kürsüde duygulu anlar yaşadı. Dört yılı aşan bir süredir Maltepe’ye en iyi hizmeti vermek adına büyük bir özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Zengin, “Aldığımız ödüllerle, yapılan anketlerle, yaptığımız hizmetlerin karşılığını her zaman görüyoruz” şeklinde konuştu.
ITF tarafından ödüle layık görülmenin çok önemli olduğunu belirten Başkan Zengin, “Bu ödüllerin bizleri kamçıladığı, yaşam içerisinde rahatlattığını hissedebiliyoruz. Bazen bizi yargılayan bazen bizleri savcı karşısına çıkaran çevrelere karşı da güçlü olduğumuzu gösteriyor. Bu güçlülüğü bize verdiği için ITF’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.
“İyi insanların sessiz orduları vardır”
Başkan Zengin, “Şu gerçeği arkadaşlarımla bir kez daha paylaşmak istiyorum. 4 yılı aşkın süredir projelerimizle ve insanlarımıza verdiğimiz hizmet kalitesiyle neler yaptığımız sorgulandığında aldığımız ödüllere bakalım. İkinci yılımızda anket yapmışlar bizden habersiz, yine bizi izleyen irdeleyen başka bir firma ORC firması da yapılan hizmetleri değerlendirmiş ve Türkiye’nin en başarılı dokuzuncu belediyesi olarak seçmiş. Belki yaşamın içinde bu normal bir hizmettir diye düşünürken aslında ödüle layık olduğunu görürsünüz.
Biz reklam sevmeyen insanlarız. Bir arkadaşımın bir sözünü hep anımsarım; iyi insanların sessiz orduları vardır. Halkı için üreten, onları huzura mutluluğa kavuşturmak için çalışan bizlerin de iyi olduğumuzu biliyorum ve sessiz ordularımız olduğuna inanıyorum.”
“Almanlar şaşıracaklar”
Senfoni orkestrası kurduğu için başından geçenleri paylaşan Başkan Zengin “Belki Alman arkadaşlarımız şaşıracaklardır ama bu ödüle layık görülen bir belediye başkanı 10 çalışanı ile birlikte geçen yıl savcının karşısına senfoni orkestrasından dolayı yargılanmak için çıkarıldı. Bunları Almanlara izah ederken güçlük çekeceksiniz biliyorum. Bu ülkede Senfoni Orkestrası kurdu diye yargılanan tek belediye başkanı da benim. Olsun bundan da gurur duyuyorum. Biz yüreğimizde zaten aktık, üçüncü mahkemede de aklandık. Bize inanan dostlarımızın sadece bu değil başka şeylerden dolayı da yargılanacağımızı ama bunun da yüreksizliklerinizden kaynaklandığını bilmesini isterim.” dedi.
“Sözleşme şartlarımızı Avrupa bile düşleyemez”
Emeğe saygı konusunda açık ara önde olduklarını kaydeden Başkan Zengin, “Ülkemizin gelecek kuşaklarda daha sağlıklı büyümesi adına, halkımızın daha güzel günler görmesi adına çaba gösteren bizler, emeğe saygılı, emeğin insanlarımızın hayatında önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de yaptığımız sözleşmelerle Avrupa’nın bile düşleyemeyeceği oranda insanlarımıza katkı sağlayarak hem çalışan insanlarımızı değerlendirmek hem de emeğe saygımızın bir nişanesi olarak ortaya koyduk. Bu sözleşmeler Maltepe Belediyesi olarak çalışanlarımıza ve insanlara verdiğimiz değerin bir yüz akıdır, bir nirengi noktasıdır. Sendikaya karşı düşmanca tavır sergileyen hükümetlerin yaptığı kanunlara karşı geldik. Belki bize zimmet de çıkacak ama hiç önemli değil. Biz diyoruz ki emeğin kuralı öndedir ve emek en kutsal değerdir. Biz o kuralı değerlendiririz. Taşeron işçiler derneği kurdular arkadaşlarımız. Taşeron işçilerimiz bu sistemin bize yüklediği bir kötülüktür. Ama biz daha iyi ücret, olanak vermenin peşinde olmalıyız. Her zaman sendikalaşmalarını, sendika kuramıyorlarsa dernekleşmelerini söyledik. Şimdi bir düzen içinde taşeron işçileri derneğindeki arkadaşlarımızla temsilcileriyle en güzel işleri yapacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Temel anlayışımız hepimiz kardeşiz. Bu dünya hepimizin, bunu hepimiz paylaşacağız. Maltepe Belediyesi 2500’ün üzerinde çalışanıyla bir kardeş ortamında, aile bütünlüğü içinde el ele kol kolaya çalışamaya devam edecek, ödül almaya devam edecek.” dedi.
Konuşmaların ardından Uluslararası Taşımacılar Sendikası ITF Proje Koordinatörü Ramazan Bayram, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e yapmış olduğu çalışmalardan dolayı “onur plaketi” takdim etti. Program, toplu fotoğraf çekiminden sonra son buldu.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]