Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeşil Pota,Temiz DoğaProjesi birinci yılında tamamladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün katkılarıyla, çevre bilincini, basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla  başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi, öğrenim yılının bitmesi ile birlikte birinci yılını tamamladı.
İstanbul, 27 Haziran 2013:
2012 – 2013 öğretim yılı ile birlikte başlayan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi öğretim yılının sonlanması ile birinci yılını tamamladı. Çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacı ile başlatılan proje Ataşehir Belediyesi, ÇEVKO, Ülker Sports Arena ve Fenerbahçe Spor Kulübü işbirliği ile hayata geçirildi.

4444444444444444444 basketboll
Projeye Ataşehir ilçe sınırları içerisinde bulunan 38 ortaokul ve 18 lise olmak üzere toplam 56 okul katılım gösterdi. Öğrenciler bir öğretim yılı boyunca toplam 70.070 kg ambalaj atığı toplama başarısını gösterdiler. Öğrencilerin topladıkları geri dönüşümlü ambalaj atıkları sayesinde 595 ağacın kesilmesi önlendi,  700 litre benzin, 338.100 kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 36,75 ton CO2 (karbondioksit)’nin salımı engellendi.
Çocuklar ve gençler başta olmak üzere; toplumun çevre konusunda bilinçlendirilmesinin, taşıdığı öneme yürekten inandıklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi projenin ilk yılının tamamlanması nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Doğayla uyum içinde yaşayan, ülkesinin ağacına, suyuna sahip çıkan bir nesil yetişiyor.  Bu çocuklar, bu gençler Türkiye’nin geleceğini kuracaklar.  Bugün anlıyoruz ki onların sayesinde sadece yeşil ve temiz bir dünyaya değil, sevgiye ve barışa da ulaşacağız. Bu kapsamda çevre politikalarında öncü bir belediye olmanın mutluluğunu yaşadığımızı belirtmeliyim. Yeşil Pota, Temiz Doğa projesine gösterilen büyük ilgi çok ortaklı projelere kesintisiz devam etmemiz gerektiğini bir kez daha gösterdi. Proje kapsamında katkı ve işbirliklerini esirgemeyen Ülker Sports Arena, ÇEVKO, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne teşekkür ediyorum.”
Ülker Sports Arena Genel Müdürü Shane Chalmers projenin ilk yılında öğrenciler tarafından bu denli sahiplenilmesinden hoşnut olduklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Projede yer alan tüm okullara ve öğrencilere gösterdikleri ilgi ve çevreye sağladıkları katkıları için teşekkür ediyoruz. Ülker Sports Arena’nın spor ve eğlence merkezi olmasının yanı sıra çocuklarda çevre bilincinin arttırılması için bir platform oluşturabilmesi bizim için çok önemliydi. Bu noktada projenin okullar ve öğrenciler tarafından benimsenmiş olmasından ve toplanan atık miktarından oldukça mutluyuz, tüm katılımcıların da kendileri ile gurur duymaları gerekiyor. Ayrıca projeye destek veren Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ve sporcular İlkan Karaman ve Oğuz Savaş’a da ayrıca teşekkür ediyoruz”.
YARIŞMA İÇERİĞİ VE RAKAMLAR
“Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanmasıyla Çevre Bilincinin Yerleştirilmesi ” İşbirliği protokolü ve protokole bağlı etkinlikler 10 Ekim 2012 – 18 Haziran 2013 tarihleri arasında hayata geçirildi.
2012-2013 öğretim yılı boyunca düzenlenen etkinlikler kapsamında 1.000’e yakın öğrenci Ülker Sports Arena’da maç izleme şansı buldu.
Proje kapsamında 56 okuldan 70.070 kg ambalaj atığı toplandı. Toplanan ambalaj atıkları sayesinde 595 ağacın kesilmesi önlendi,  700 litre benzin, 338.100 kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 36,75 ton CO2 (karbondioksit)’nin salımı engellendi.
Maçlara katılan öğrencilere çevre bilincini geliştirilmesi amacıyla ÇEVKO’nun hazırladığı kitaplar, tişört ve basketbol topu hediye edildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]