Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Aziz Babuşçu: “Gezi Parkı direnişi aleni bir savaş ilanıdır”

Yayınlanma:
ABONE OL

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Esenler’de kentsel dönüşüm kapsamında bina yıkım töreninde yaptığı konuşmada AK Partili belediyelerin çevre hassasiyetinin fazla olduğunu söyledi. Babuşçu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili amacın çevre duyarlılığı olmadığını belirterek, “Hedef sayın başbakanımızın şahsında temsil ettiği değerlere karşı uluslararası güç merkezlerinin yerli işbirlikçileriyle beraber aleni bir savaş ilanıydı” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ekim 2012 yılında Esenler’de başlatılan ‘Kentsel Dönüşüm’ kapsamında Esenler Havaalanı Mahallesi’nde 71 bin 821 metrekarelik alanda bulunan son bina da düzenlenen törenle yıkıldı. Törene AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu törende yaptığı konuşmada, CHP’nin kentsel dönüşüm sürecinde halkın algısını farklı noktalara çektiğini belirterek, “2009 seçimleri ve biz İstanbul’da yine kentsel yenileme ilgili ilk projeleri, ilk çalışmaları yapıyoruz. O gün meydanlarda dolaşan büyükşehir belediye başkanı adayından ilçe adaylarına kadar bizim kentsel dönüşüm çabalarımızı manipüle eden, sizin yerlerinizi elinizden alacaklar, başkalarına peşkeş çekecekler, sizi buradan kovacaklar diyenlerin propagandası aklıma geldi. Maalesef o günlerde bazı insanlarda o propagandaların tesiri altında kaldılar. Biz halka hizmet etme çabası ile yapmak istediklerimizden dolayı bazı ilçelerde bedel ödedik. Orada yerel seçimleri kaybettik” diye konuştu.
AK Parti belediyelerinin kentsel dönüşümün öncüsü olduğunu vurgulayan Babuşçu, “Allah göstermesin burada bir deprem olmuş olsa idi buranın hali buydu. Hamdolsun bugün milletimiz kentsel dönüşüm diyince neyi kastettiğimizi, ne yapmak istediğimizi kara propagandaya rağmen anladı. İstanbul deprem riski açısından yapı stoğu itibariyle çok riskli bir il. İstanbul’un pek çok yerinde güvelik koşullarını taşımayan yapı stoğu var ve bizim bunları hızlı bir şekilde dönüştürmemiz lazım. Bu dönüşüme öncülük eden de AK Partili belediyelerdir” dedi.

“KARA PROPAGANDA YAPAN BIR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
Zeytinburnu’nda tapu teslim törenindeki bir olayı da anlatan Babuşçu, CHP’lileri kara propagandayla suçlayarak, “O gün Zeytinburnu belediye başkanımız bize o gün konutların temel atmasının öncesinde projeyle ilgili Sümer Mahallesi’nde CHP’nin 2009 seçimlerinde hazırladığı broşürleri bize gösterdi. Zeytinburnu halkı onlara kanmadı. O broşürlerde sizi buradan sürecekler yerlerinizi elinizden alacaklar, başkalarına peşkeş çekecekler. Bir de sürgün haritası yayınlamışlardı. Bir harita çizimiler, yolu da işaretlemişler. Böyle kara propaganda yapan bir anlayışla karşı karşıyayız. O gün biz konut sahiplerine konutlarını teslim ettik. Yüzleri kızardı mı diye merak ettim. Hayır yüzleri kızarmamıştı. O günü bile istismar eden broşürler hazırlamışlardı” şeklinde konuştu.

“GEZİ PARKI OLAYLARI ALENİ BİR SAVAŞ İLANIYDI”
Babuşçu, Gezi Parkı olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi:
“Biz bu anlayışın başka bir versiyonu olarak Gezi Parkı üzerinde bir takım talepler ve çevreci duyarlılıkla ortaya çıkmış, bizim de anlayışla karşıladığımız haklı bulduğumuz. Çevre konusunda son derece hassasız ama bun rağmen atladığımız bir takım şeyler olabilir. Dinleyelim dediğimizde fotoğrafın tamamına baktığımızda hiç de onunla alakası olmayan, derdi çevre olmayan hiç de derdi Gezi Parkı’na dikilecek ya da sökülecek 3-5 ağaç olmayan uluslararası güç merkezleriyle yerli işbirlikçilerinin bir projesiyle karşı karşıya olduğumuzu gördüm. Hedef sayın başbakanımızın şahsında temsil ettiği değerlere karşı uluslararası güç merkezlerinin yerli işbirlikçileriyle beraber aleni bir savaş ilanıydı. Başka hiçbir şey değil.”
Farklı kesimlerin Milli İrade Mitingleri üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını ifade eden Aziz Babuşçu, “Bizim yapmış olduğumuz mitingleri güç gösterisi olarak gördüler. Oradan bile bir kavga unsuru oluşturmaya çalıştılar. Biz kimseye güç gösterme derdinde değiliz. Zaten bizim gücümüz milletin kendisi” şeklinde konuştu.

“ESENLER’DE 10 BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI YAPILIYOR”
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, Esenler’in kentsel dönüşümde merkez olduğunu belirterek, “Burada şuana kadar bin 227 konut yıkıldı. Yaklaşık 10 gündür de 200 kamyon olmak üzere hafriyat taşıyoruz. Bu süre içinde mülk teslimleri, tapu devirleri bitti. Şuanda jeolojik etütleri devam ediyor. Kentsel tasarımı bitmek üzere. 2 ay içerisinde de yeni ihalesi yapılmış ve inşaatlara inşallah başlamış olacağız. Esenler’de yaklaşık 10 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarımız değişik şekillerde devam ediyor. Ancak 6 tane bölgemizde aktif bir şekilde fiilen devam ediyor. Şuanda kentsel dönüşümün devam ettiği alanımız yaklaşık 400 bin metrekare. 10 bin 234 konutu kapsıyor” dedi.
Yıkılan bina hakkında bilgi veren Başkan Göksu, “72 bin metrekarelik alanda yapılaşma alanı sadece 30 bin metrekare. 42 bin metresi tamamıyla donatıya terk edilecek. Bu konutların her biri ekolojik, geri dönüşümlü ve içerisinde site itibariyle bisiklet, yaya yolları gibi günümüz teknolojilerinin getirmiş olduğu bütün imkanları seferber eden bir dizaynda bu inşaatlar yapılacak” diye konuştu.
Başkan Tevfik Göksu, herkesin tapusunu vereceklerini belirterek, “Tapusunu aldıktan sonrada hak sahibi olacaklar. Burada çok vahim tablolarla karşılaştık. 1,2, 3 kat kolon yok. İlk iki katta hiçbir şey yok. 3’üncü kattan itibaren hiçbir şey yok. 6 kata kadar hiç kolonu olmayan bina var. Bu binaların ortalama ömrü 25 yıldı. Hiçbiri mühendislik hizmeti almamıştı” diye konuştu.
Başkan Göksu, ilçede yapılan yapıların modern olacağını dile getirerek, “Hedefimiz 4 yıl içinde Esenler’in yüzde 30’unu dönüştürmek. Dönüşmesi gereken 100 bin konutumuz var. 100 bin konutumuzun 10 bin 234 konutundayız” dedi.
Konuşmaların ardından binada yıkım işlemi gerçekleşti.

İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]