Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İçmeler kavşağı çözüme kavuşacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi halkı dinlemeye ediyor. Aydıntepe Mahallesi’nde Dördüncüsü yapılan Halk Meclisi Toplantısı’nda, Başkan Yazıcı halka 1 yıllık icraatını anlattı. Mehmet Akif Ersoy Semt Konağı’nda yapılan toplantıya; Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcıları Av. Mehmet Çelikel, Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Funda Oktay, Muzaffer Aytemur’un yanı sıra; birim müdürleri de hazır bulundu.

 Önce 29 Mart 2009’dan bu güne kadar yapılan hizmetleri slayt eşliğinde ayrıntılarıyla anlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, daha sonra mahalle sakinlerini dinledi.

 

Vatandaşların Aydıntepe’nin en büyük sorunlarından birinin Yedievler Bölgesi olduğunu belirtmesi üzerine; Başkan Yazıcı, buradaki meselenin sadece belediyeyle ilgili değil, Milli Emlak ile olan bir konu olduğunu ve bunu çözmek için uğraştıklarını söyledi.

 

İçmeler trafiği çözülecek

         Mahallenin bir diğer önemli sorununun İçmeler Köprü Kavşağı olduğunu vurgulayan Dr. Şadi Yazıcı “Yıllardır buranın çözümü için uğraşılıyordu. Ancak nihayet bir sona yaklaşılıyor. Bu sorunu çözeceğiz. Gerekirse alt ve üst köprüler yaparak buradaki trafik sorununu aşacağız” dedi.

 

Harçları biz belirlemiyoruz

        İnşaat ruhsat ve harçlarının yüksek olduğundan yakınan Mahalle sakinleri, başkandan fiyatların indirilmesini istedi. Başkan Yazıcı ise,  bilinenin aksine fiyatları kendilerinin belirlemediğini, fakat hafifletilmesi için çalışmalar yapabileceklerini söyledi. Beraberindeki teknik başkan yardımcılarına talimat veren Yazıcı, konunun araştırılmasını istedi.

 

Tuzlaspora destek

       Toplantıda Tuzlasporla ilgili sorulara da cevap veren Başkan Yazıcı, “Bildiğiniz gibi Tuzlaspor daha önce belediye tarafından yönetiliyordu. Ancak yaptığımız maliyet araştırması sonucu gördük ki, belediyemize olan yükü bir hayli fazla. Yönetim olarak elimizi çekmemize rağmen, altyapı olarak tüm tesis ve imkanlarımızla desteğe devam ediyoruz” dedi.

 

Baz istasyonu konusunda yetkimiz yok

        Tüm toplantılarda Baz istasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarla karşılaştığını vurgulayan Dr. Şadi Yazıcı, ne yazık ki bu konu ile ilgili bir çözüm üretme yetkilerinin olmadığını vurguladı. Yazıcı, Mahallede bir vatandaşın evinin çatı katını baz istasyonu olarak kiraya vermesinden şikayetçi olan mahalle sakinlerine “ Üzülerek söylüyorum ki bu tür şahsi yerlere kurulan baz istasyonlarına hiçbir şekilde müdahale etmemiz söz konusu değil. Biz ancak halka açık kamusal alanlarda müdahale edebiliriz.” Diyerek baz istasyonlarının insan sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili de kısa bir bilgi verdi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]