Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“PwC Türkiye Sahneliyor, Eğitime Destek Oluyor” !

Yayınlanma:
ABONE OL

PwC  Drama Akademisi perdelerini

TOÇEV’in “GÜNEBAKAN” projesi için yeniden açtı

PwC Türkiye çalışanlarının oluşturduğu Drama Akademisi tiyatro topluluğu bu yıl “Sadece Aşk” adlı uyarlamayı sahneledi. 28 Mayıs’ta Mustafa Kemal Merkezi’nde (MKM) sahnelenen oyunun geliri ile TOÇEV’in Günebakan Projesi kapsamında Bağcılar Üsküp İlköğretim okulunun kütüphanesi yaptırılacak.

PwC Drama Akademisi, davetlilerin galaya gelirken yanlarında en az bir kitap getirmeleri ve böylece kütüphane oluşturulmasına katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla bir de kampanya başlattı.
PwC Türkiye, “PwC Türkiye Sahneliyor, Eğitime Destek Oluyor” projesi çerçevesinde çalışanlarından oluşan Drama Akademi tiyatro topluluğunun sahnelediği oyunlarla son üç yıldır eğitime destek olmayı sürdürüyor. Bu yıl 45  PwC çalışanının görev aldığı Drama Akademisi, Didem Balçın ve Apo Kaya tarafından uyarlanan “Sadece Aşk” adlı oyunu sergileyecek. 28 Mayıs 2013 Salı günü Mustafa Kemal Merkezi’nde sergilenen oyunun geliri ile Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV)’nın Günebakan Projesi kapsamında Bağcılar Üsküp İlköğretim okulunun kütüphanesi yaptırılacak ve kütüphaneye kısa bir süre önce yaşamını yitiren PwC İK Danışmanlığı Direktörü Murat Demiroğlu’nun adı verilecek.

 

Oyuncu Didem Balçın’ın kurucusu olduğu Doda Sanat işbirliği ile sahneye konulan PwC Drama Akademisi’nin bu yılki oyunu “Sadece Aşk”, geçen yıllardan farklı olarak kolaj bir uyarlama. Oyun zaman, mekan ve tarih gözetmeksizin “aşk”ı anlatıyor.

 

Aşkı anlatabilmek, ancak onu yaşayanları yad etmekten geçer düşüncesiyle geliştirilen oyunda hem Anadolu’da hem Avrupa’da yaşanmış aşk öykülerine yer verildi.  Shakespeare’ in Romeo&Juliet oyunundan yola çıkan ve Anadolu kültürleri ile dünyanın farklı kültürlerinin bir harmanı olan oyun, müzisyen Seçil Akın tarafından özel bestelenen müzikleriyle seyirciye bir rüya yaşatmayı hedefliyor.  Oyunun yönetmenliğini Didem Balçın ve  Apo Kaya, yönetmen yardımcılığını ise Özlem Kunduracı üstlendi. Kostüm tasarımını  Hilal Polat’ın gerçekleştirdiği oyunun koreografisi ise  Apo Kaya tarafından yapıldı.

 

“PwC Türkiye Sahneliyor, Eğitime Destek Oluyor”  projesi 3. yılında

2011 yılında PwC çalışanları tarafından kurulan PwC Drama Akademisi, perdelerini ilk kez o yıl sergilenen ve 30 PwC çalışanının katılımıyla sahnelenen Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Güner Sümer’in “Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç” romanından uyarlanan “Yıldızlar Altında” adlı eserle açmıştı. Bu oyundan elde edilen tüm gelir çocukların eğitimine destek için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlamış ve böylece 650 çocuğun eğitimine destek sağlamıştı. Drama Akademi “Yıldızlar Altında” oyunu ile 2011’de UNESCO-International Theatre Institute’ın destek verdiği 157 kişiden oluşan Direklerarası Seyirci Üyeleri Seçici Kurulu’nun Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.

2012 yılında ise 55 PwC çalışanının rol ve görev aldığı, yazar Güngör Dilmen’in “Midas’ın Kulakları” adlı oyununu sahnelenerek elde edilen gelir, TOÇEV aracılığı ile belirlenen okullara kütüphane yaptırılması amaçlayan “Günebakan” projesine aktarılmıştı.

 

TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) hakkında

TOÇEV, Türkiye’nin çeşitli illerinde maddi yetersizlik nedeniyle okuyamayan çocuklara bütün eğitim hayatları boyunca maddi-manevi destek vermekte ve çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 1994 yılında kurulan TOÇEV, Türkiye genelinde 11 ulusal proje yürütmektedir. Yaşasın Okulumuz, Bir Şey Değişir Her Şey Değişir, Günebakan, İlk Yardıma İlk Adım, Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler, Evimdeyim, Yarının İzleri, Paylaşmayı Seven Parmak Kaldırsın, İyi Beslenmek İyi Gelecek, Temiziz, Kütüphaneler TOÇEV’in yürüttüğü projelerdir. TOÇEV faaliyetleri ve projeleriyle beş milyon çocuğa dokunmuştur. Daha fazla bilgi için www.tocev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]