Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

YTÜ Liseli Mucitleri Keşfediyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

YTÜ BEST Kulübü, üniversiteler ve liseler arasında kurduğu körüyle genç yetenekleri keşfediyor…

BEST (Board of European Students of Technology) kulübüne üye 93 teknik üniversite arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Liseler Arası BEST Mühendislik Yarışması, İstanbul’un en seçkin 10 lisesi arasında yeni bir konsept yaratıyor. Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Liseler Arası BEST Mühendislik Yarışması İstanbul’un önde gelen liselerinin öğrencilerine ilk mühendislik deneyimlerini yaşatmayı; bunu yaparken de öğrencilerin takım çalışması becerilerini arttırmayı ve üniversite atmosferini yaşatmayı amaçlıyor.

Yarışma takım tasarımı konseptine sahip olup 4 kişilik takımlar halinde gerçekleştiriliyor. İki aşamadan oluşan yarışmanın ilk ayağı lise elemeleri şeklinde olup 01 – 09 Kasım tarihleri arasında Beşiktaş Anadolu Lisesi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Robert Kolej, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Üsküdar Amerikan Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Öğrenciler hazırlamaları istenilen projeleri yarışma esnasında öğrenecek ve kısıtlı zaman içinde en iyi projeyi yapmak için yarışacaklar. En iyi projeyi hazırlayan takım Yıldız Teknik Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerinden oluşan jüri tarafından seçilecek. Liselerde yerel yarışmaları jüri değerlendirmesi sonucu kazanan takımlar, liselerini YTÜ ev sahipliğindeki final yarışmasında temsil etme hakkı kazanacak.

Etkinlik geçtiğimiz yıllarda öğrenciler, okul yönetimleri ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından büyük ilgi gördü. Lise öğrencileri ile üniversite öğrencilerini birlikte farklı projeler yürütmeye teşvik etti. Bu etkinliğin BEST kulübü açısından da farklı bir yeri bulunuyor. BEST bu yarışma sayesinde genç beyinlerle daha lisedeyken tanışma fırsatı buluyor.

Yarışmanın 2. yarısı olan final günü 24 Mayıs tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. İstanbul’un en iyi 10 lisesinin kazananlarını kapsayan yarışma yine özgün bir proje ile eş zamanlı olarak düzenleniyor. Kıyasıya rekabet içinde yarışacak öğrenciler içinden, kazananları sürpriz ödüller bekliyor.

Bu organizasyon gerek eş zamanlı olması, gerekse donanımlı öğrencilerle rekabet ortamını paylaşmaları ve kendilerini geliştirmeleri açısından Liseler Arası BEST Mühendislik Yarışması öğrencilere eşsiz bir deneyim vaat ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi BEST Kulübü tarafından organize edilen bu etkinlik liseler düzeyinde yapılan ilk mühendislik odaklı tasarım yarışmasıdır.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]