Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeryüzü doktorları, gönüllü değil borçluyuz !

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeryüzü Doktorları, kendini ‘Yeryüzü’ne ait hisseden tüm gönüllüleriyle temel sağlık hizmetlerinden yoksun coğrafyalara iyilik taşıyor. Şimdiye kadar Yeryüzü Doktorları ile dört kıtada 30’u aşkın ülkeye tıbbi ve insani yardım ulaştıran gönüllülerin bir araya geldiği toplantıda “Yeryüzü Yolunda” adı ile bir fotoğraf sergisi de yer aldı.  Sergide Yeryüzü Doktorları Gönüllülerinin şifa taşıdığı coğrafyalardan etkileyici kareler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yeryüzü Doktorları Gönüllülerini bir araya getiren programın açılış konuşmasını Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık yaptı. Kınık, Somali’de 10 yaşında bir patlamada yaralanarak sindirim sistemi tamamen iflas etmiş Abdulaziz’e, Al Basir Körler ve Yetimler okulunda hayatında ilk defa doktor kontrolünden geçen Fatuma ve Saruma’ya, Filistin’de fosfor bombalarıyla yaralanan Muhammed ve Ayşe’ye elini uzatan gönüllü doktorlara teşekkür etti. Yüzlerce bebeği gülümseten, ışığa hasret gözleri nurla buluşturan ve daha nice insana derman olan her bir Yeryüzü Doktoru Gönüllüsüne ayrı ayrı müteşekkir olduğunu ifade etti.

Kerem Kınık’ın ardından Yeryüzü Doktorları ikinci Başkanı Uzman Dr. Havva Sula Yeryüzü Doktorları’nın faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra küçük kızının doğumunu bırakıp gönüllü toplantısına geldiğini söyledi ve Yeryüzü Doktoru Gönüllülerinin yakınlarının fedakârlıklarının altını çizdi.

Havva Sula’nın sunumunun ardından Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman Yeryüzü Doktoru olmanın anlamı üzerine bir konuşma gerçekleştirerek, gönüllülerin muhtaç ülkelere bir şeyler vermek amacı ile gittiğini ancak sonrasında o coğrafyalardan ‘şükür, kanaat, az olanla yetinme’yi öğrenerek döndüklerini söyledi.

Programda İstanbul İl Sağlık Müdürü ve YYD gönüllüsü olan Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, Bezmialem Vakıf Üniv. Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen de birer konuşma gerçekleştirdi.

Yeryüzü Doktorları tanıtım filminin gösteriminin ardından Yeryüzü Doktorları ile 4 kıtada 30’u aşkın ülkede hizmette bulunan Gönüllü Sağlık Ekipleri yüreklerine dokunan öykülerini paylaştılar. Moritanya’ya giden Gönüllü Sağlık Ekibi üyesi olan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Dr. Reşit Burak Kayan o bölgeye giderken kurdukları ile gerçeklik arasında bir uçurum olduğunu ifade ederek böyle bir tecrübenin kendisi için anlamına değindi. Kayan; “Ben gönüllü değil, borçluyum. Yeryüzü Doktorları’na minnet ve Şükran borçluyum. Biz hastaya ameliyattan sonra ne yiyip ne yemeyeceğini tavsiye ederken onların aslında 15 gündür bir şey yememiş olduklarını duyuyoruz. Hepimizin aynı koşullarda yaşamadığına bu şekilde şahit oluyoruz” dedi.

Gönüllü konuşmalarının ardından Yeryüzü Doktoru olarak gönüllü sağlık ekiplerine katılmış tüm gönüllülere plaket takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]