Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

5. Prof. Dr. Türkan Saylan Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu !

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Prof. Dr. Türkan Saylan Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninde konuşmaların odak noktası, korku imparatorluğuna karşı verilen mücadele oldu.

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni, Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, tenor Aykut Yılmaz ve orkestrası eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Program yapımcısı ve sunucusu Prof. Dr. Sedat Küçükay ve tiyatrocu Alev Aykent’in sunumuyla gerçekleşen ödül töreninde Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatından kesitlerin yer aldığı kısa belgeselin ardından 2009’dan bugüne ödül alanların hatırlandığı sinevizyon gösterisi konuklara duygusal anlar yaşattı.

Aykut yılmaz konseriyle devam eden gecede açılış konuşmasını programın ev sahibi ve jüri başkanı olan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin yaptı.

“Yalnız değiliz ve her geçen gün çoğalıyoruz”

Günümüzde yaşanan tüm olumsuzluklara ve haksızlıklara karşı herkesi duyarlı olmaya davet eden Başkan Zengin, “Bazı hayatlar vardır ki anlatılması çok zordur ama hafızası üç gün olan toplumlarda bu insanlar mutlaka anlatılmalı, yazılmalı ve evlerinin köşesinde her ihtiyaç duyulduğunda hala vazgeçmemek ve hala savaşmak gerektiğini anlamak için bulundurulmalıdır.

İşte Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatı da bu kategoride incelenmesi ve anlatılması gereken hayatlardan biridir. Ama Prof. Dr. Türkan Saylan’ın sadece hayatı değil, savaşı yeni nesillere ve geleceğini yaratmak için çalışmayı düşünenlere daha fazla örnek olabilecek bir hikayedir.

Ülkesinin tam bağımsızlığına gönül vermiş, ülkesine ve halkına hizmet eden ve yüreğini halkı için paralayan aydınlar, karanlık güçler tarafından türlü bahanelerle cezaevine sokulmuşken; dışarıda kalanlara da gözdağı verilip, yani korku imparatorluğu yaratılırken, bizim gençlere bir borcumuz var. Onlara meşalelerimizi yakıp bu karanlıkta korkmadan yürümemiz gerektiğini göstermeliyiz ve anlatmalıyız.

Ben inanıyorum ki; yalnız değiliz ve her geçen gün çoğalıyoruz. Prof. Dr. Türkan Saylan’ın binlerce kardeleniyle yolumuzu aydınlatan ışığı bizlere sonuna dek rehber olacaktır. Bu ışıklı yolda karanlığa doğru bizleri sürüklemeye çalışanlara karşı duruşumuz devam edecektir. Bu savaş ve aydınlık yürüyüşümüzde bizimle birlikte olmak isteyen her bireyi sorumlu olmaya, irdelemeye ve ışığıyla herkesi aydınlatmaya çağırıyoruz. Saygı ve sevgilerimle” diye konuştu.

Onur ödülleri beş dalda verildi

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, YÖK Eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Eşme, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Yılmazcan, Gazeteci Can Ataklı, Sanatçı Mehmet Aksoy ve Sanatçı Özdemir Erdoğan’dan oluşan seçici kurulun belirlediği ödüller hukuk, tiyatro, eğitim, müzik ve gazetecilik alanlarında verildi.

“Karanlığın aydınlığı boğduğu görülmemiştir”

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]