Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Aydınlıya şelale park müjdesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi, periyodik olarak düzenlediği Halk Meclisi Toplantılarıyla Tuzlalıları dinlemeye devam ediyor. Toplantıların üçüncüsü Aydınlı Mahallesi’nde yapılırken; Başkan Dr. Şadi Yazıcı, mahalleliye ‘Şelale Park’ müjdesi verdi.

  Aydınlı Mahallesi Hacı Bektaşi Veli Semt Konağı’nda yapılan halk meclisine, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcıları Av. Mehmet Çelikel, Serhan Kural ve Funda Oktay’ın yanı sıra birim müdürleri de katıldı.

 

Şelale park aydınlıyı değiştirecek

           Daha çok karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantıda konuşan Başkan Dr. Şadi Yazıcı, mahalle sakinlerine ‘Şelale Park’ müjdesi verdi. Aydınlı için yatırım projelerinden biri olan Şelale Park çalışmalarının tam hız devam ettiğini belirten Yazıcı, “Şelale Park, Tuzla’nın en büyük parkı olacak. Proje tamamlandığında Aydınlı’daki sosyal hayatın ciddi bir şekilde canlandığını göreceksiniz. Gençlerimiz,  bu tesis içerisinde yer alacak spor tesislerinde gönüllerince spor yapabilecek” dedi.

 

Aydınlıda arsa değerleri arttı

         Vatandaşların bölgedeki arsa vergi bedellerinin artmasıyla ilgili sorularını cevaplayan Başkan Yazıcı, bu artışın şikayet konusu değil, memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi. Yazıcı bunun nedenini şöyle açıkladı: “ Arkadaşlar bakınız, yeni yapılan vergileme sisteminde Aydınlı Bölgesi’ndeki arazilerin değerleri de arttı. Buradaki tapuların verilmesiyle tarla konumunda olan araziler, şuanda arsa statüsüne kavuştu. Dolayısıyla arsa fiyatları eskisine göre  yaklaşık sekiz kat arttı. Bu Aydınlı sakinleri için sevindirici bir durumdur”

         Kentleşme süreci içerisinde yol, kavşak ve kaldırım çalışmalarının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Yazıcı, bu dönemdeki çalışmalarının ağırlık merkezini bu hizmetlerin oluşturacağını kaydetti. Aydınlı Mahallesi sakinlerinin su, doğalgaz ve elektrik faturalarını yatırmak için vezne taleplerini de değerlendiren Başkan Yazıcı, gerekli çalışmaların başlatıldığına dikkat çekerek, en kısa zamanda bu hizmetlerin burada verilmeye başlanacağını belirtti.

Muhtaç vatandaşlar gönül ellerine başvursun

         Fiziksel çalışmaların yanı sıra sosyal çalışmalara da büyük önem verdiklerine ifade eden Dr. Yazıcı: “ Bildiğiniz gibi belediyemizde yardımlar artık tek çatı altında yapılıyor. Bunun için Gönül Elleri Çarşımızı kurduk. Muhtaç vatandaşlarımıza buradan yardım yapıyoruz. İhtiyacı olanlar buraya başvurabilir. Buradaki insanların çoğunluğu gönüllülerden oluşmaktadır. Her türlü ihtiyaç tamamen hayırseverler tarafından karşılanıyor. Ancak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için mahallelerde halk gönüllülerinden oluşan kişiler çalışıyor. Biz sadece veren elle alan eli buluşturuyoruz. İhtiyaç sahibi olarak başvurabileceğiniz gibi, gönüllü olarak da bu hizmete katılabilirsiniz.” Diye konuştu.

 

         Belediyenin çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini belirten Aydınlı Mahallesi sakinleri, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar için Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ettiler.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]