Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Faturanı Zamanında Ödemezsen Hattın Kapanacak, Üstüne Birde Para Cezası Ödeyeceksin!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tüketici Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Fuat Engin TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE son olarak faturalara yansıtılmaya başlanan kapama bedeli dahil, her geçen gün yenisi eklenen haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı yaptığı değerlendirmede, şirketleri hakkaniyete uygun davranarak, haksız ve hukuksuz uygulamaları sona erdirmeye, BTK yetkililerini de görevini yapmaya çağırdı.

Basına ve Kamuoyuna;

Telekomünikasyon sektöründe Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama yüzde 17 olarak tüketicilerden alınan dolaylı vergilerin oranı ülkemizde yüzde 60 oranlarına ulaşmış ve tüm taleplere karşın bu haksız uygulamaya devam ettirilmektedir.

Son yıllarda Telekomünikasyon sektöründe yaşanan sorunlar artarak devam etmekte ve tüketiciler şirketler tarafından adeta söğüşlenerek çaresizliğe itilmektedirler.

*Rekabet Kurulu 18.02.2009,tarih, 09-07/127-38 sayılı kararına rağmen, ADSL bağlantısı için sabit telefon hattı zorunluluğunun kaldırılmasının fırsatçılığa dönüştürülmüştür.

*İşletmecilerin taahhüt süresi boyunca belirlenen tarifeler, hizmet şartları vb. tüm hususlarda “açık ve somut bir şekilde abone lehine olmayan” hiçbir değişiklik yapamayacakları kanunda belirtilmesine rağmen, telekomünikasyon şirketleri taahhütlerini sonlandırmak isteyen tüketicilere yönelik haksız ve hukuksuz bir uygulamayla taahhüt süreleri kadar para cezası tahakkuk ettirmektedirler. Bu konuda yargıya aksetmiş binlerce dosya bulunmasına karşın tüketicilerle inatlaşmaları devam etmektedir.

*Tüketicilerin ulu orta paylaşılmakta telefon bilgileri, ağırlıklı olarak ta ticari kazanç sağlama adına neredeyse 24 saat SMS ile, telefon aramalarıyla (canlı+banttan) tüketiciler yoğun olarak ve bıktırıcı şekilde taciz edilmektedirler.

Telekomünikasyon sektöründe yaşanan sorunlar bütün hızıyla ve artarak devam ederken, TTNET A.Ş. tarafından internet kullanıcısı olan abonelere mail yoluyla gönderilen “Değerli müşterimiz” başlıklı yazı ile “01 Mayıs 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ödenmemiş faturalardan dolayı hattı kapatılarak erişimi kısıtlanacak olan abonelerimizin bir sonraki dönem faturasına 19,00 TL kapama bedeli (vergiler dahil) yansıtılacaktır.”  Yaklaşımı haksız kazanç sağlama adına adeta sineğin yağını çıkarmanın, fırsatçılığın kabul edilemez bir duruşu olmuştur.

Haksız ve hukuksuz uygulamaların yoğun olarak devam etmesi karşısında düzenleme ve denetleme gibi görevleri olan Bilgi Teknolojileri İletişim Kurulu görevlerini yeterince yerine getirmemektedir.

Devlet Denetleme Kurumu tarafından, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurulunun düzenleme ve denetleme görevlerine ilişkin uygulamalarını 17.02.2010 Tarih, 2010/4 Sayılı raporu ile yapılan tespitlere göre,

Kurumun asli fonksiyonlarından biri telekomünikasyon sektörüne ilişkin düzenlemelerin yapılması, diğeri ise  sektördeki işletmelerin bu düzenlemelere uyup  uymadıklarının  denetlenmesidir.

Bilgi  Teknolojileri  ve  İletişim Kurumunun  asli  görevlerini  yerine  getirme  hususunda  kurulduğu                günden  bu  yana  başarılı  sonuçlar ortaya koyamadığını açıkça göstermektedir.                                                    Özerkliğin gerektirdiği etkin ve verimli sonuçlar üreten bağımsız ve tarafsız davranışlar/uygulamalar ortaya konulamadığı gibi zaman içerisinde oluşan hatalı özerklik algılaması ile kurum imkanlarının etkili, ekonomik ve verimli şekilde kullanılmamasına yol açıldığı ve hesap verilebilirlikten uzak bir çalışma kültürünün geliştiği sonucuna varılmıştır.”

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]