Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eyüboğlu öğrencilerinin ingilizce başarısı

Yayınlanma:
ABONE OL

Eyüboğlu öğrencileri; UCLES sınavlarında kendi kategorilerinde İstanbul ve Türkiye Birincisi oldular. Sınavları başarıyla geçen öğrencilere sertifikaları 22 Ocak 2010’da yapılan törenle verildi. Eyüboğlu Eğitim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı Ayşegül Erbil, öğrencilerinin elde ettiği bu başarıların okullarında dil eğitimine verilen önemin somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları öğrencileri, Cambridge Üniversitesi Sınav Genel Merkezi (UCLES) ve The British Council işbirliğiyle düzenlenen ve tüm dünyada İngilizce dil yeterlilik kriteri olarak gösterilen, UCLES sınavlarında büyük bir başarıya imza attılar. Eyüboğlu öğrencileri; Starters, Movers, Flyers, KET, PET ve FCE sınavlarında kendi kategorilerinde İstanbul ve Türkiye Birincisi oldular.

1913’ten itibaren yapılmakta olan ve öğrencilerin dinleme, konuşma, yazma ve okuma becerilerini ölçen Cambridge Sınavları; Young Learners, KET (Cambridge Key English Test), PET (Preliminary English Test) ve FCE (First Certificate in English) CAE (Certificate in Advanced English) , CPE (Certificate of Proficiency in English) olmak üzere çeşitli düzeylerde  gerçekleştiriliyor. 1858 yılında kurulan UCLES, dünyanın en önemli eğitim değerlendirme merkezleri arasında yer alıyor.

Avrupa Konseyi ve ALTE (Association of Language Testers in Europe) tarafından da onaylanan bu testlere her yıl binlerce genç katılıyor. FCE (First Certificate in English), Türkiye’de birçok yüksek öğretim kurumu tarafından İngilizce muafiyet belgesi olarak kabul ediliyor. Ağırlıklı olarak İngilizce eğitim yapan okulların lise ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin girdiği FCE sınavını başarıyla geçenler, ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerindeki bir yıllık İngilizce hazırlık sınıfını direkt geçme hakkına sahip oluyorlar.

Kendi kategorilerinde İstanbul ve Türkiye birinciliklerini alan Eyüboğlu öğrencilerinin Young Learners, KET ve PET sınavlarında aldıkları sonuçlarla Eyüboğlu başarı ortalaması 100 oldu. Türkiye başarı ortalaması 40,24 ve İstanbul ortalaması 53.70 olan FCE sınavında ise Eyüboğlu, ortalamada 92,00 puanı yakaladı. UCLES sınavlarını başarıyla geçen öğrencilere sertifikaları 22 Ocak 2010’da yapılan törenle verildi.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı Ayşegül Erbil, öğrencilerinin elde ettiği bu başarıların okullarında dil eğitimine verilen önemin somut bir göstergesi olduğunu belirtti. Ayşegül Erbil, “Eyüboğlu Eğitim Kurumları, Uluslararası Okullar Birliği (CIS) tarafından tüm düzeylerde akreditasyon almış ilk Türk eğitim kurumu  olma özelliğini taşıyor. Okullarımızda verdiğimiz eğitimin dünya standartlarında olduğu da bu şekilde belgeleniyor. Öğrencilerinin UCLES sınavlarındaki üstün başarılarıyla büyük gurur duyduğunu belirten Ayşegül Erbil, “Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Elde ettikleri sonuçlar, ciddi bir emeğin eseri. Kurum olarak felsefe ve vizyonumuzda belirttiğimiz gibi öğrencilerimizi uluslar ve kültürler arası bilince sahip çift dilli vatandaşlar olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İyi bir dil eğitiminin, öğrencilerimizin akademik ve kariyer yaşantısında karşılaşacakları birçok kapının açılmasına yardımcı olacağına inanıyorum.” dedi.    

Not: Eyüboğlu Eğitim Kurumları UCLES Sınavları Ortalama Puan Bilgileri ekte yer alıyor.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları UCLES Sınavları Ortalama Puan Bilgileri

Starters (3. Sınıflar)

Eyüboğlu’ndan sınava giren öğrenci sayısı: 56

  • İstanbul Ortalaması: 4,3742
  • Türkiye Ortalaması: 4,1945
  • Eyüboğlu Ortalaması: 4,8667

SONUÇ: Kendi kategorisinde İSTANBUL BİRİNCİSİ, TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Movers (4. Sınıflar)

Eyüboğlu’ndan sınava giren öğrenci sayısı: 53

  • İstanbul Ortalaması: 3,6132
  • Türkiye Ortalaması: 3,5007
  • Eyüboğlu Ortalaması: 4,5409

SONUÇ: Kendi kategorisinde İSTANBUL BİRİNCİSİ, TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Flyers (5. Sınıflar)

Eyüboğlu’ndan sınava giren öğrenci sayısı: 54

  • İstanbul Ortalaması: 3,5537
  • Türkiye Ortalaması: 3,5194
  • Eyüboğlu Ortalaması: 4,6164

SONUÇ: Kendi kategorisinde İSTANBUL BİRİNCİSİ, TÜRKİYE BİRİNCİSİ

KET

Eyüboğlu’ndan sınava giren öğrenci sayısı: 53

  • İstanbul Ortalaması: 62,68
  • Türkiye Ortalaması: 65,80
  • Eyüboğlu Ortalaması: 100

SONUÇ: Kendi kategorisinde İSTANBUL BİRİNCİSİ, TÜRKİYE BİRİNCİSİ

PET

Eyüboğlu’ndan sınava giren öğrenci sayısı: 45

  • İstanbul Ortalaması: 50,14
  • Türkiye Ortalaması: 55,80
  • Eyüboğlu Ortalaması: 100

 

FCE

Eyüboğlu’ndan sınava giren öğrenci sayısı: 12

  • İstanbul Ortalaması: 53,70
  • Türkiye Ortalaması: 40,24
  • Eyüboğlu Ortalaması: 92,00

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]