Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kuyu Açılışına 2 Bakan Geldi 2 Bakanlı Kuyu Açılışı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Protokol kuyu açtı

 

Türkiye ile stratejik anlaşmalar imzalayan Afrika’nın dışa açılan önemli kapılardan Kamerun’da, Kimse Yok Mu Derneği tarafından yaptırılan su kuyusunun açılışına 2 bakan geldi.

 

16. Ulusal Üniversite  Oyunları’nın gerçekleştirileceği Gaoundere Üniversitesi kampüsünde Bursalı tekstil firması Vardarlar’ın sponsor olduğu kuyunun açılışı Yuksek Ögretim Bakanı Prof. Jack Fame Ndongo ile Genclik ve Spor Bakanı Adoum Gargoum tarafından yapıldı. Açılış töreninde ayrıca Belediye Başkanı Hamadou Dawa, 2 eyalet valisi, 10 üniversitenin rektörü ve çok sayıda bürokrat hazır bulundu.

 

Törende bir konuşma yapan  Yuksek Ögretim Bakanı Prof. Jack Fame Ndongo, 16. Ulusal Üniversite  Oyunları’na katkı amacıyla yaptırılan kuyu nedeniyle Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür etti.

 

CUMHURBAŞKANI GÜL’Ü ZİYARET ETMİŞTİ

 

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya’nın  Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmelere değinen Bakan Fame, Türk okulu Amity İnternational Kolej aracılığıyla eğitime, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla da sosyal alanda yapılan katkılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Fame, konuşmasının ardından tulumbadan çektiği suyu avuçlarıyla içerken objektiflere poz verdi.

 

19 bin öğrencinin yararlanacağı kuyunun açılışından sonra 16. Ulusal Üniversite  Oyunları’nın startı verildi.

 

Kamerun’da, ülkedeki ölümlerin yüzde 15’ini susuzluk ve suya bağlı hastalıklardan kaynaklanıyor. İçilebilir su ihtiyacını karşılayabilmek için ülke genelinde yeni kuyulara ihtiyaç duyuluyor.

 

TÜRKİYE KAMERUN İLİŞKİLERİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mart ayında Türkiye’ye resmî bir ziyaret gerçekleştiren Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya ile birçok önemli anlaşmaya imza atmıştı.

 

Türkiye ile Kamerun arasında sağlam ve sürdürülebilir ilişkilerin temelini oluşturan anlaşmalar şöyle:

 

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Başkanlığı ile Kamerun KOBİ, Sosyal Ekonomi ve El Sanatları Bakanlığı arasında Mutabakat Muhtırası, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Kamerun Radyo Televizyon Kurumu (CRTV) Arasında İkili İşbirliği Protokolü (Televizyon Alanında), Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Kamerun Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arasında Diplomasi Eğitimine, Bilgi ve Belgelerin Değişimine İlişkin Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji ve Hidrokarbon Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Madenler Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Denizcilik Anlaşması.

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]