Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yerel Perakendenin 2023 Hedefi 70 Milyar TL!

Yayınlanma:
ABONE OL

Fütürist Anne Lisa Kjaer: “Türk İnsanı Gerçek, Batı İnsan Gibi Yapay Değil”

 

Organize gıda perakendesine ürün ve hizmet sağlayan üretici ve tedarikçi firmalar ile yerel zincir marketleri bir araya getirerek, işbirliği kanallarını güçlendiren Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) organizasyonunun beşincisi 17-18 Nisan 2013 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde “Dönüşümü Başlat Geleceği Kazan” sloganı ile başladı.  Zirvenin açılış konuşmacısı Fütürist Lisa Anne Kjaer Türk insanın tarihi ve karakteristik yapısı sayesinde IMF’in tespiti olan 7. Büyük ekonomi olma hedefine kısa sürede ulaşacağını söyledi.

 

Perakende sektörüne can veren yerel zincirler, başarılarını uluslar arası boyutlara taşıyor. Türkiye’nin en büyük organize aktörü olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan yerel zincirler, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen ve organize gıda sektörünün en büyük organizasyonu olan Yerel Zincirler Buluşuyor’da “Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan” sloganı ile global alandaki başarılarını zirveye taşıyor. Dünyaca ünlü perakende fütüristi Anne Lise Kjaer başta olmak üzere  pek çok önemli isim organizasyona katılıyor ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu ile ortak işbirliği görüşmelerinde bulunuyor.

“2023 CİRO HEDEFİ 70 MİLYAR TL”

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün, 2023’te yerel zincirlerin 70 mlyar TL’lik ciro hedeflediğini açıkladı:“Yerel zincirler geçtiğimiz yıl %21’lik büyüme gerçekleştirdi. Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında biz de kendi hedeflerimizi belirledik. 2023 yılında en az 10 firmanın 1 milyar TL’lik cironun üzerine çıkmasını, toplamda da 70 milyar TL’lik ciro gerçekleşmesini hedefliyoruz… “dedi. PERDER’in 16. şubesi olan Kıbrıs’ın açılması ile uluslararası pazarlara da yayılma sinyalleri verdiklerini açıklayan Aygün “Şu an dünyanın göz üzerimizde. Uluslararası perakendeciler bizi dikkatle izliyorlar. Bu nedenle başarı çıtamızı yükseltmek farzdır…”

 

 

“%7’LİK HAKSIZ REKABETİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Perakendecilerin son günlerde yaşadığı olumsuzluklara değinen TPF Başkanı Selamet Aygün “Bugün yerel zincirlere %1 KDV ile giren ürünler %8 KDV ile çıkıyor. Bazı zincirler yasal boşluklardan faydalanarak yine aynı şekilde %1 KDV ile çıkış yapabiliyor. %7’lik haksız rekabetin önüne geçilmesini, yerli ve yabancı perakendeye fırsat eşitliği sağlanacak yeni düzenlemelerin beklentisi içerisindeyiz…”

 

TÜRK İNSANI LİDER EKONOMİ OLMAYA HAZIR

Dünyaca ünlü fütürist Anne Lisa Kjaer Türkiye’nin yıllar içerisinde çizdiği grafiğin hiç bir ülkeye benzemediğini söyledi : “Türk tarihi ve Türk insanının karakteristik özellikleri onu tüm diğer ülkelerden özellikle Batı’dan farklı kılıyor. Çok gerçeksiniz, Batı insanı gibi yapay değilsiniz. BU sayede IMF’in 2030 öngörüsü olan 7. Büyük ekonomi olma hedefine çok dahaçabuk ulaşacaksınız.  Özellikle 2050 yılında Türkiye’nin orta yaş seviyesi 40 civarında olacak. Bu demektir ki tüm iş yapış modelleri daha da dijital hale gelecek ve tahmin ettiğinizden daha fazla göç alıp, göç vereceksiniz. Yani Türk insanı gerçek bir global insan modeli….”

Uzman Çok Sayıda Konuşmacı Yer Alıyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından düzenlenen ve organize gıda sektörünün en büyük organizasyonu olan Yerel Zincirler Buluşuyor bu yıl da fuar ve konferans olmak üzere iki bölümden oluşacak. İki gün boyunca sürecek etkinlikte European Marketing Distribution (EMD) Yönetim Kurulu Başkanı Philippe GRUYTERS, Fütürist, Vizyoner ve Trend uzmanı Anne Lise KJAER, Bizerba Global Perakende Direktörü Claudia REINARTZ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener ve Unilever Satış Direktörü Neslihan Nigiz Ulak, Denizbank Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Deniz Ülkü ARIBOĞAN, Ülker Şirketler Topluluğu Yön. Kur. Bşk. Yrd. Ali ÜLKER, Brigihtwell Holding Başkanı Alphan MANAS, Unilever Türkiye Başkan Yrd. Cem Tarık YÜKSEL, Lc Waikiki Başkanı Vahap KÜÇÜK, Rixox Otelleri Başkanı Fettah TAMİNCE ve Bersay İletişim Grubu Onursal Başkanı Ali SAYDAM konuşmacı olarak yer alacak.

 

Perakendenin En Başarılı Fikirleri Ödüllendirilecek

Organizasyonda ayrıca “Perakendenin En Yaratıcı Fikirleri” yarışması da bu yıl beşinci kez düzenlenecek. Yerel zincirler arasındaki en iyi uygulamaları paylaşmayı ve bu tarz uygulamaları teşvik ederek yerel zincirlerin rekabet gücünü artırmayı amaçlayan yarışma‘Mağaza Tasarımı’, ‘Müşteri Hizmetleri, CRM ve Teknoloji Uygulamaları’, ‘Promosyon Yönetimi’, ‘İnsan Kaynakları Uygulamaları’ ve ‘En iyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ kategorilerinden oluşuyor. Yerel zincirler tarafından geliştirilen başarılı uygulamaları ödüllendirerek yerel zincirlerin rekabet gücünü arttırmayı amaçlayan yarışmaya katılan projeler jüri tarafından değerlendirilecek ve 18 Nisan’da gerçekleştirilecek törende ödüller sahiplerine teslim edilecek.

İnsan, marka ve teknoloji atılımlarının bizleri geleceğe taşıyacak en önemli unsurlar olduğuna vurgu yapacak YZB 2013, her yıl olduğu gibi bu yıl da perakende sektörünün nabzını tutacak. YZB 2013’e binlerce katılımcı ve yüzlerce firma ile sektörde rekor katılımın gerçekleştiği organizasyon olma özelliğini koruyacak.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]