Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ataşehirli Öğrenciler Atığını Topluyor, Maçını İzliyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO işbirliği ile çevre bilincini, basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında 200 öğrenci, 26 Mart Salı günü Ülker Sports Arena’da oynanan Fenerbahçe Ülker – Royal Halı Gaziantep BŞB maçına konuk oldu.

 

“Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesinin beşinci etabında, Ataşehir bölgesinde yer alan ve en çok geri dönüşümlü atık toplayan ilk 3 okuldan 200 öğrenci, basketbol maçı izleminin mutluluğunu kendilerine yaşatma imkânı sağladığı için Ataşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundular.

 

Başlangıcından bugüne kadar 50.000’dan fazla çocuğun katıldığı “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi sayesinde kurtarılan ağaç sayısı 425. Tasarruf edilen petrol miktarı 490 lt. iken elektrik miktarı ise 215.875 kw. Salımı engellenen CO2(karbondioksit) miktarı da 23,55 ton oldu.

 

 

mac-atasehirli-ogrenciler

 

Yarışma İçeriği ve Rakamlar

 

–      “Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanmasıyla Çevre Bilincinin Yerleştirilmesi ” İşbirliği Protokolü 10 Ekim 2012 – 18 Haziran 2013 tarihleri arasında sürecek.

–      İki aylık periyodlarla düzenlenen okullar arası ambalaj atığı yarışmaları sonucunda dereceye giren okullara toplam 200 adet basketbol maç bileti hediye ediliyor,

–      Yarışmanın birinci ayağında, ilk ve orta dereceli okullar arasında yapılan yarışmaya 23 okul, 11.102 öğrenci katıldı; toplanan 9.297 kg geri dönüşümlü atık ile 85 ağacın kesilmesi önlendi, 100 litre benzin, 41.250 kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 4,5 ton CO(karbondioksit)’nin salımı engellendi.

–      Yarışmanın, liseler arasında yapılan ikinci ayağına 38 okuldan 22.783 öğrenci katıldı. Toplanan 16.068 kg geri dönüşümlü atık ile 136 ağacın kesilmesi önlendi. 150 litre benzin, 75.625 kW elektrik tasarrufu yapıldı.  8.25 ton CO2(karbondioksit)’nin salınımı engellendi.

–      Yarışmanın üçüncü ayağında, ilk ve orta dereceli okullar arasında yapılan yarışmaya 49 okul, 29257 öğrenci katıldı. Toplanan 24025 kg geri dönüşümlü atık ile 204 ağacın kesilmesi önlendi.  240 litre benzin, 99000 kW elektrik tasarrufu yapıldı. 10.8 ton CO(karbondioksit)’nin salımı engellendi.

 

–      Her ay önceden duyurulan 1 basketbol maçında 20 adet karışık ambalaj atığı (plastik, metal, kompozit, kağıt ) getiren ilk 50 çocuğa maç bileti hediye ediliyor. Bu kapsamda bugüne kadar 31 Aralık’ta oynanan Fenerbahçe Ülker –Erdemir ve 4 Mart’ta oynanan Fenerbahçe Ülker – Pınar Karşıyaka maçlarında toplam 100 çocuk Ülker Sports Arena’da konuk edildi.

–      Maçlara katılan çocuklara kitap, tişört, basketbol topu gibi hediyeler verildi.

 

İlgili Haberler

Adalar
08 Mayıs 2024
Adalar Belediyesi Meclis Toplantısı Adalılarla Beraber Yapıldı

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, seçim vaadini yerine getirerek meclis toplantısını açık havada Ada sakinleriyle birlikte yaptı. Adalar Belediye Meclisi, meclis toplantıları Belediye Hizmet Binasında değil,  beş adada halka açık şekilde yapılıyor. Mayıs ayının ilk toplantısı 6 Mayıs’ta Kınalıada’da ada sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Adalıların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ali Ercan Akpolat,  halka açık […]

Genel
07 Mayıs 2024
Teşkilat dizisinde sürpriz ayrılık! Yeni başrol geliyor

TRT 1 ekranlarınının reyting rekortmeni dizisi Teşkilat dizisinde sürpriz ayrılık. Her pazar akşamı rekorlar kıran Teşkilat dizisinde sürpriz ayrılır yaşanırken, yerine sürpriz bir isim geliyor. Tims B Productions imzalı Teşkilat dizisinde ayrılık yaşanıyor. Sarp Levendoğlu, Cengiz Bozkurt, Murat Yıldırım, Aybüke Pusat ve Yunus Emre Yıldırımer’in başrollerinde yer aldığı dizide Ömer karakterini canlandıran Murat Yıldırım diziye […]

MÜLAKAT!
Toplum
07 Mayıs 2024
MÜLAKAT!

Bir devlet dairesine girmek için KPSS yetmiyormuş gibi bir de mülakat getirdiler; üniversite mezunu gençlerimizi hayatlarından bezdirdiler. Bırakın hayatlarından bezdirmeyi, KPSS ve mülakat illetinden bezip kendi canına kıyan bir sürü gencimiz oldu. İnanın şu yazıyı yazarken, mülakat mağduru gençlerimiz aklıma geldi, tüylerim diken diken oldu, içim ürperdi. Epey bir mülakata girmiş birisi olarak şunu açık […]

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]