Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tarihi Kütüphanelerimiz İstanbul İl Özel İdaresi’yle Hayat Buluyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi kütüphaneleri ve paha biçilemez büyük arşivleri yenileyerek gelecek nesillere armağan ediyor.

 

Başta sağlık ve eğitim olmak üzere İstanbul’a sayısız hizmetler sunan İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi kütüphaneleri ve paha biçilemez büyük arşivleri yenileyerek kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyor. İdare, Türkiye’nin ilk devlet kütüphanesi olan Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nin yenileme çalışmalarını yüzde 95 oranında tamamladı. 2009 yılında başlayan çalışmalar bahçe ve meydan düzenlenmesiyle sona erecek. 4 Milyon 234 bin TL bedel ile yapılan bu son çalışmalarda tamamlandığında hem kitap severler yenilenmiş yüzüyle kütüphanelerine kavuşacak hem de bu tarihi mekan sergi ve konferansların yapıldığı bir kültür merkezi olarak hizmet verecek.

 

Üsküdar’ın incisi de yenileniyor

 

İl Özel İdaresi’nin restorasyon dokunuşu ile ihya olan bir diğer eser, Üsküdar sahilinin incisi Şemsi Paşa Halk Kütüphanesi. Mimar Sinan’ın hayatının sonlarında tasarladığı, onun duygu dünyasını ve birikimini en iyi yansıtan eser olarak tanımlanan kütüphane de okurlarıyla buluşmak için gün sayanlardan. 611 bin 654 TL bütçeyle 2012 yılının Haziran ayında başlanan yenileme çalışmalarınınyakında bitirilerek, hizmete açılması hedefleniyor.

 

I.Mahmud Kütüphanesi bu yıl hizmete giriyor

 

Ayasofya’nın bilgi deryası I.Mahmut Kütüphanesi’ni de restorasyonla buluşturan İdare; 1 milyon 273 bin TL ile geçtiğimiz yıl başladığı çalışmaları bu yıl nihayetlendirerek asırlık eserlerin bulunduğu kütüphaneyi daha nice asırlara dayanıklı hale getirecek. Sultan I. Mahmud tarafından yapının güney kısmında iki payanda arasına yaptırılmış olan kütüphanenin “Ayasofya Özel Koleksiyonu” adıyla bilinen bölümünde yer alan, Sultan I. Mahmud ve dönemin kitap bağışlarıyla oluşmuş, yaklaşık 5000 adet kitabın yer aldığı tarihi önemi büyük bir kütüphane daha mirasa kazandırılacak.

 

 

Koca Ragıp Paşa’da birinci aşama tamamlandı

 

Laleli semtinde 17. yüzyıldan miras kalan Koca Ragıp Paşa Kütüphanesi, restorasyonla dirilecek yapılardan biri. İdare, kütüphanenin yenileme çalışmalarının birinci aşamasını 1 milyon 634 bin TL bütçe ile geçtiğimiz yıl tamamladı. İkinci aşamasını ise yakın bir zamanda yapılan ihale ile karara bağladı ve bu süreçteki çalışmalarında tamamlanması ile önemli bir eser daha geleceğe dönüş yaşayacak.

 

Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’nin elektrik tesisatı

Beyazıd’da bulunan tarihi yapı 1463 tarihli kitabesiyle Simkeşhâne olarak kurulmuş ve 1964’lü yıllarda kütüphaneye çevrilmiş önemli bir eser. İdare, kütüphanenin 359 bin 230 TL ile elektrik imalatlarını yapıyor.

 

Meşihat Arşivi emin ellerde

İl Özel İdaresi, kültür mirasımızın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile 436 bin 500 TL ile Meşihat Arşivi defter ve belgelerinin elektronik ortama aktarılmasını sağladı. İstanbul Müftülüğü’nün cümle kapısının girişindeki binanın alt katında yer alan Meşihat Arşivi’nde, yazma ve matbu muteber fetva kitapları başta olmak üzere; Şeyhülislâmlık Defterleri, Sicil-i Ahvâl Müdüriyeti Defterleri, Nakîbü’l-eşrâf Defterleri, Anadolu ve Rumeli Kadıaskerliği Defterleri, Mühür Tatbik Defterleri, Sicillât-ı Şer‘iyye Kayıt Defterleri bulunuyor. Ayrıca 19. yüzyılda Şeyhülislâmlıkta teşekkül eden meclis ve dairelere ait toplam 5211 defter bulunuyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]