Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Hak Dostlarından Ramazanoğlu Mahmud Sami Efendi Anıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Hayatını İslam ve Kuran-ı Kerim’e hizmete adayan son dönem hak dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri, vefatının 29. yıldönümünde, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı tarafından Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun katılımın gerçekleştiği bir programla yâd edildi.

94 yıllık ömrünü istikamet ve takva ölçüleri içinde Allah’a ve Allah’ın kullarına hizmet ve irşatla geçiren son dönem Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu vefatının 29. senesinde düzenlenen programda yoğun katılım ile yâd edildi. 23 Şubat Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programı Hafız Mustafa Efe’nin Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Altınoluk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Taşgetiren’in oturum başkanlığını yaptığı programda Sami Efendi Hazretlerinin torunu Mimar Mahmut Kirazoğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Derin ve Erkam Yayınları Sahibi Abdullah Sert konuşmacı olarak yer aldılar.

mahmud-sami-ramazanoglu

 

Kadın, Para ve Şöhretten Sakınırdı

Programda ilk sözü alan Ahmet Taşgetiren, bu tür tanıtım toplantısının Sami Efendi Hz.lerini tanımak açısından önemine işaret ederken, Marmara İlahiyat Tasavvuf Kürsüsü Öğretim Üyesi Süleyman Derin, Ramazanoğlu’nun Allah demenin yasak olduğu bir dönemde tasavvufi çizgiyi kesintisiz sürdüren bir hizmet ifa ettiğini belirtti. Ramazanoğlu’nun kitaplarının basımını gerçekleştiren Erkam Yayınları’nın sahibi Abdullah Sert ise Ramazanoğlu’nun kitap yazmak için değil, insanlara Hakk’ı anlatmak için yola çıktığını ve hayatı boyunca kadın, para ve şöhret konularında çok dikkatli olduğunu ifade etti.

Köpeği Bile Cezbeden Merhamet

Sami Efendi Hazretlerinin torunu Mimar Mahmut Kirazoğlu ise aktardığı hatıralarla, dedesinin hizmet ve aile hayatı hakkında bilgiler verdi. Erenköy’deki bahçeli evlerine gelen ayağı sakat bir köpeğin, dedesinin vesilesi ile tedavi olduktan sonra ertesi gün yanında başka bir sakat köpekle tekrar geldiğini anlatan Kirazoğlu, “Dedem, 7.32 treni ile işe gider, 16.22 treni ile de eve geri döner, işte bu köpek her gün dedemi istasyona gidiş ve gelişinde takip eder, hiç yanından ayrılmazdı” ifadesini kullandı.

Esas Tahsil Marifetullahtır

Programın öğleden sonraki kısmına Çamlıca İLAM Camii’nde Muhterem Osman Nuri Topbaş Hocaefendi’nin sohbeti ile devam edildi. Sami Efendi Hazretlerinin Hukuk Fakültesi’ni yüksek derece ile bitirmesine rağmen kul hakkına girme korkusuyla mesleğini yapmadığını ve muhasebecilik yaparak geçindiğini ifade eden Topbaş Hocaefendi, Hazretin sık sık “esas tahsil marifetullah tahsilidir” şeklinde konuştuğunu belirtti.

 

 

 

Sami Efendi Kimdir?

Necip Fazıl Kısakürek’in “Sami Efendi mi? O bir yağmur tanesi kadar ak ve berraktır” sözleri ile hayranlığını ifade ettiği son dönem Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu, aslen Adanalı olup, Darülfünun Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirmiş, Adana’da başladığı irşat vazifesini, 1953’ten sonra İstanbul Erenköy’de devam ettirmiştir. 1979 yılında gönlündeki Rasulullah muhabbeti ile Medine’ye hicret eden Sami Efendi Hazretleri 12 Şubat 1984 günü vefat etmiş ve Cennetü’l-Baki Mezarlığına defnedilmiştir. Sükûtu, edebi, mahfiyeti, tevazusu ve kalbî hayatı ile sevenlerinin hayatında derin tesirler bırakan Sami Efendi Hazretleri Kur’an-ı Kerim okumayı, az yemeyi, seherleri değerlendirmeyi, sürekli zikir halinde bulunmayı ve salih ve sadıklarla beraber olmayı tavsiye ederlerdi.

 

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]