Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Anadolu yakasının SÜVARİ’leri

Yayınlanma:
ABONE OL
Anadolu yakasının SÜVARİ’leri

Sporda Yeni Moda Amerikan Futbolu
İstanbul Anadolu yakasının tek kulüp takımı İstanbul Amerikan Futbol Kulübü (AFK) AFK 2005 senesinde İstanbul Anadolu yakasında Bahadır ILGAÇ önderliğinde üniversiteli gençler tarafından kuruldu.

İlk senesinde 10 takımın yer aldığı lig’de 5. oldu. Bir kaç sene içerisinde Türkiye lig’lerinde söz sahibi olan bir takım haline geldi. 2006-2007 sezonu’nda Bilgi Üniversitesi futbol takımı ile birleşerek daha da güçlendi ve o sezon İstanbul 2.liği elde ederek play-off lara katıldı. 2006-2007 de çeyrek final 2008-2009 da ise final oynadılar, gelecek yıl Şampiyonluğu hedefliyorlar.

afk

2004 yılında Kırgız ve İtalyan 2008 yılında Bulgar takımları ile dostluk maçı oynayarak Türk takımlarının yurt dışında yabancı takımlarla ilk maç yapan ve yenen takım unvan’ını da kazanmış oldular Sofya’da Sofya’yı 28-0 gibi bir skorla mağlup ettiler

Geçen seneye kadar antrenmanlarını Fikir tepe tesislerinde yapan takımın teknik direktörlüğünü Hayden Flowers ve Michael Lowe yapmakta

AFK’nın kurucusu Bahadır ILGAÇ ODTÜ üniversitesinde oynamaya başladığı bu spor’u İstanbul’a geldiğinde devam etmek istemiş ve Sabancı üniversitesi futbol takımını kurmuş.

İki sene Sabancı üniversitesi ile mücadele eden Ilgaç bir kulüp takımı kurmaya karar vermiş 2005 senesinde İstanbul Amerikan Futbol Kulübü’nü (AFK) kurmuş. Bu noktada oyuncularının çoğu Sabancı üniversitesi ağılıklı olmuş daha sonra Bilgi üniversitesi ile birleşerek daha da güçlenmişler.

Şu anda takımlarında Marmara üniversitesi Yedi Tepe üniversitesi, Sakarya üniversitesi, Bilgi üniversitesi ve Sabancı üniversitesinde okuyan ve ayrıca çeşitli üniversitelerden mezun olmuş sporcular bulunmakta.
Takımın onursal başkanı Soner YILMAZ maddi olarak kulübün ihtiyaçlarını belli bir noktaya kadar karşılarken, takımın hedeflerinin yükselmesi ile Sponsor firmalar ile iletişime geçmişler.
Kulüp kendilerine sembol olarak Cavaliers (Süvariler) yada bilinen ismi ile CAV’s ismini kullanmakta ve 4 senedir de federe bir şekilde maçlarına devam etmektedirler.
Bahadır ILGAÇ’ın Amerikan Futbolu ve İstanbul Amerikan Futbol Kulübü hakkında açıklamaları

Amerikan futbolu satranç gibi stratejik bir oyun rakibi aldatıp ilerlemeye yönelik çok zevkli, eğlenceli ve bir o kadar da heyecanlı bir oyun.

Ofans ve defans olarak iki 11 ile oynanıyor, sahada her zaman 11 kişi bulunuyor, defans yaparken ayrı hücum yaparken ayrı 11 sahada oluyor. İdeal kadrosu 45- 50 biz bir çok alanda mücadele ettiğimiz için kadromuzu daha geniş tutmaya çalışıyoruz

Amerika da üniversite takımları 90 bin 100 bin kişilik statlarda maçlarını oynuyorlar bizde bu kadar ilgi olmasa da şahsi görüşüm 5 sene sonra basketbol ile yarışacak seviyede olacak, çünkü görselliği çok fazla olan bir spor, Türk insanının yapısına uygun bir spor fakat tanınırlık açısından emekleme döneminde tanındıkça yavaş yavaş ayağa kalkacak.

Bir sezon da Türkiye lig’inde yaklaşık 10 maç yapıyoruz, gelecek sezon Orta Avrupa liginde mücadele edip ülkemizi Avrupa da tanıtacağız. Bütün başvurularımızı yaptık 2010 senesinde Orta Avrupa ligi maçlarımız başlayacak. Avusturya, Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan, Slovenya ve İsviçre’den takımların katılacağı lig’de bizde Türkiye’yi temsil edeceğiz.

Bu lig’lerde oynayan takımlar ülkemizdeki takımlardan çok daha profesyoneller, bu profesyonellik, oyun becerisi anlamında değil daha çok spor’a olan ilgi anlamında, çünkü bu ülkelerde maçlar televizyonlardan veriliyor, oyuncular buradaki profesyonel futbol kulüplerindeki gibi ücretler alıyorlar ve sponsor firmaların ilgisi daha fazla, bu açıdan daha profesyoneller.

Oyun anlamında ise maçlarını seyrettik Avrupa’daki takımların yarısını yenebilecek güçteyiz, o seviyeye geldik.

Bir kaç sene içerisinde de takımımızı çok daha profesyonel hale getirip, kadromuzu daha da genişletip, Avrupa da sözü geçen, sponsorları olan, maçları televizyondan verilen, Anadolu yakasında merkezi stat’larda maçlarını oynayan bir takım olmak istiyoruz.

AFK’nın 53 sporcusu var alt yapı takımı kurabilirsek 100’e yakın sporcuya ulaşacağımıza inanıyorum

Çok pahalı bir spor olduğu söylenemez, Süper amatör futbol kulüplerinden çok daha az bir bütçeye ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim. Kask’larımız, Korumalarımız ve Formalarımızın 20-25 bin dolar arasında bir maliyeti var ve 3-5 senede yenilenmesi gerekiyor, senede 6 ila 7 deplasman maçına gidiyoruz, gider kalemlerimiz bunlar.

Saha ölçülerimiz normal futbol sahaları ile aynı, suni çim sahalarda da maçlarımızı oynayabiliyoruz. Amerikan Futbol takımının fazla olmasa da iyi bir seyirci kapasitesi var Vefa stadın da oynanan Final karşılaşmasında hemen hemen tüm stadı doldurduk, ama normal lig maçlarımızı çok uzak stat’lara veriyorlar ve bu nedenle mevcut seyircimiz bu stat’lara gelmekte zorlandıkları için daha az bir seyirci kitlesine oynuyoruz.
Merkezi statlarda maçlarımızı yapabilsek Kartal ve Maltepe stadı gibi özellikle Avrupa ligi maçlarında Maltepe stadını doldurabileceğimize inanıyorum

Sporcu bulmakta zorlanmıyoruz, bu spor’a genellikle üniversitelerde başlandığı için üniversitede okuyan her genç daha önce futbol, basketbol oynamış yada hiç bir spor yapmamış olsalar bile bu sporu denemek istiyor, bizim alt yapımızı da bu üniversite takımları oluşturuyor. Üniversitelerde iyi oynayanlar ve tecrübe kazananlar kulüp takımlarına geçiyor. Fakat ağır bir spor olduğu için bu spor’a başlayan 10 kişiden 1 kişi ancak bu spora devam ediyor, geriye kalan 9 kişi ise yine iyi bir futbol seyircisi olarak bu sporun içinde kalıyorlar. Geçen sene yaptığımız seçmelere 200 kişi katıldı, buradan da anlaşılacağı gibi sporcu bulmakta pek sıkıntı çekmiyoruz.

Eğer ki bir alt yapı takımı kurabilirsek 16-17 yaşlarındaki çocukları aramıza katıp onları yetiştire bilirsek takımımız adına çok daha faydalı olur. Boş vakitlerinde internet ve oyun salonlarına giden çocuklara bu sporu sevdirip sokaktan bir çocuğu çekip bu spora dahil edebilirsek bizim için ayrı bir kazançtır.
Bu noktada profesyonel bir kulüp yada bir Belediyenin eksikliğini hissediyoruz.

Amerikan futbolu sert bir spor fakat sakatlık açısından normal bir futbol takımı ile bizim sakatlıkları istatistiğe dökersek onların sakatlıklarının bizden aşağıda olmadığını görebiliriz

Bundan sonraki hedeflerimiz daha önce bahsettiğim gibi Avrupa lig’inde mücadele etmek için başvurularımızı yaptık, bu maçlar 8 Avrupa ülkesinden naklen yayınlanıyor, bizde NTV kanalı ile görüşmeler yapıyoruz maç yayınlarımızın yapılması, haberlerimizin geçilmesi ve maçlarımızı oynayacağımız statların radyolardan yayınlanması için. Bu görüşmeler sonrasında belli bir noktaya geldik.

Bununla birlikte İstanbul Anadolu yakasında bir belediye ile işbirliği içerisinde olup maçlarımızı merkezi bir stat da oynanması için destek almak istiyoruz. Çünkü biz Anadolu yakasının takımıyız, oyuncularımızın hemen hemen hepsi Anadolu yakasında oturuyor, Türkiye’nin en genç ve en iyi takımlarından biri olarak bulunduğumuz yere artı bir değer de katacağımız düşüncesindeyim.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Ailesi İstanbul' terk etmişti... Galatasaraylı isim sezon sonu kararını verecek
Spor
07 Mart 2024
Ailesi İstanbul’u terk etmişti… Galatasaraylı isim sezon sonu kararını verecek

Galatasaray’ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera için kritik zaman dilimine girildi. 37 yaşındaki kalecinin ailesi bir süre önce İstanbul’u terk etmişti. Galatasaray, Avrupa Kupaları’ndan elendi. Üstüne bir de Türkiye Ziraat Kupası’nda yarış dışı kaldı. Elde sadece Trendyol Süper Lig kaldı. Muslera da son haftalarda ligdeki performansını artırdı. Kritik kurtarışlara imza atarak takımını sırtladı. Gençlere taş […]