Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sandıktan Hong Kong ve Türkiye Çıktı!

Yayınlanma:
ABONE OL

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek Ve Tanıtım Ajansı, Dünya Yatırım Ajansları Birliği (Waıpa) Başkan Yardımcılığı Görevine Seçildi.

 

Ajans Başkanı İlker Aycı; 2013 – 2015 Döneminde 122 Ülkenin Yatırım Ajansının Koordinasyonunda Rol Alacak.

 

İsviçre’nin Cenevre şehrinde gerçekleşen WAIPA Dünya Yatırım Konferansı sırasında yapılan Yönetim Kurulu seçimlerinde; T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı; % 65 oy oranıyla,  2013 – 2015 döneminde Başkan Yardımcılığı görevini yürütecek.

 

Cenevre, 12 Şubat 2013 – Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan ve 1995 yılında Cenevre merkezli olarak kurulan, Dünya Yatırım Ajansları Birliği WAIPA; dünya yatırım destek ve tanıtım ajanslarının “çatı” kuruluşu olarak değerlendiriliyor.

 

Dünyanın 122 farklı ülkesinden 164 adet yatırım ajansı üyesi bulunan Birlik; ülke ajansları arası işbirliği ve koordinasyon, veri kaynaklarını geliştirme ve paylaşım, ülke ve bölge bazında deneyimlerin paylaşımı, hükümetler nezdinde uluslararası doğrudan yatırım politikalarının belirlenmesi gibi ana konularda faaliyet gösteriyor.

 

İsviçre’nin Cenevre şehrinde gerçekleşen WAIPA Dünya Yatırım Konferansı sırasında gerçekleşen Yönetim Kurulu seçimlerinde; T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı; %65 oy oranıyla, nitelikli çoğunluğu sağlayarak; 2013 – 2015 döneminde, bir önceki dönemde Madrid Yatırım Ajansı’nın üstlenmiş olduğu 1. Başkan Yardımcılığı görevini yürütecek. Aynı dönemde Hong Kong Yatırım Ajansı da, Brezilya Yatırım Ajansı’ndan devraldığı Başkanlık görevini yürütecek.

 

 

WAIPA Başkan Yardımcılığı konusunda yaptığı açıklamasında İlker Aycı şunları söyledi: “Türkiye’nin, 2023 hedeflerine adım adım yaklaştığı bir dönemde, Başbakanlık Yatırım Ajansı olarak, bir yandan tanıtım faaliyetlerimizi aralıksız yürütürken, diğer yandan da ülke, sektör ve hatta spesifik ürünler için farklı stratejiler geliştirmekteyiz. Bu başarının arkasında; en başta Türkiye’nin son dönemde uluslararası platformda göstermiş olduğu ekonomik ve politik etkinlik yer almaktadır. Amacımız Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı olarak küresel çapta konumumuzu güçlendirmek, yatırımcılara daha iyi hizmet vermek için kurumsal olarak daha başarılı bir Ajans olmaktır. Hedefimiz her zaman Türkiye’yi her platformda daha yukarılara taşımaktır. Bu bağlamda dünyadaki hemen hemen bütün yatırım destek ve tanıtım ajanslarının temsil edildiği böylesine önemli bir platformda bu göreve seçilmekten ötürü son derece gururluyuz. Ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.”

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]