Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

TSD de Bu Pazar Sevinç Vardı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Sakatlar Derneği TSD Anadolu Yakası Şube Başkanlığında bu pazar her zamanki toplantılardan farkı vardı. Bir süre önce Başkanlığa seçilen  bölgenin başarılı ve sevilen Başkanı Birol EKŞİ’nin yeni gönül dostları vardı. Yaptığı başarılı çalışmalarını  Sosyal Paylaşım Sitesi olan Faceboook ta tüm gönül dostları ile paylaşıldığından takipçileri arasından Kozyatağın’da ikamet eden bir hayırsever hasta eşinin isteği ile 3 okuyan engelli üyelerine Tekerlekli Sandalye hibesinde bir araya geldiler.
Dernek Başkanı Sayın EKŞİ; Gönüllümüz bizlere ulaşarak 3 ailemizin ihtiyaçlarına cevap vermek istediler. Bizlerde seve seve kabul ettik ancak kendilerinin derneğimize teşrif ederek 3 engelli ailemizle hem tanışmalarını hem de teslim etmeleri halinde bizleri onura edebileceklerini ifade ettik.

Bu pazar  Ataşehir Belediyemizin Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi Fen işleri Bahçesinde bizlere tahsis ettiği Merkezimizde misafir ederek 3 ailemizi tanıştırma ve bir arada sohbet etme fırsatı bulduk.
Aslında 53. Yıllık köklü geçmişi bulanan TSD ailemize hayırseverlerimiz  böyle yardımları yollamak çok istiyorlar güvenin sevginin  birleştiği tek adres olarak gördüklerini, bizlerde uygun gördükleri takdirde derneğimize teşrif etmelerini istiyoruz. Bu vesile ile ihtiyaç sahiplerine gönül rahatlığı ve huzurla yardımlarını gerçekleştiriyorlar.

tsd-atasehir

 

Bu pazarda Çekmeköy Mehmet Akif İ.Ö. O öğrencimiz Büşranın Kayışdağı Mahallesinden Metehanın ve Mehmetin ihtiyacının giderilmesinde vesile olmanın mutluluğunu paylaştık.

Ayrıca bir süre önce Adnan Kaveci İ.Ö.O Maltepeden bir okul müdürümüzün talebi ile bir öğrencimize yine akülü araba teslim ettik. Malatya Devlet Hastanesinde tedavi gören engellimizin Ataşehirde oturan teyzesinin isteği ile 1 tekerlekli sandalyemizi, Mardinde tekerlekli sandalyesi olmadığından dışarı çıkamayan kubettinin içerenköyde ki dayısı Mehmet amcamızın isteği ile de bir tekerlekli sandalyeyi şartsız ve kayıtsız yollamış bulunmaktayız.
Çünkü bizler TSD ailesi olarak 53.yıl önce İstanbul’da gönül adamış bir kurum büyüklerimizin kurduğu gümüze sevgiyle güvenle gönül dostlarımızın destekleri katkılarıyla bu sevdayı sürdürmeye gayret göstermekteyiz.  64 il bazında şubemiz istanbul da  Bir genel Merkez iki şube ve Anadolu Yakasında en geniş sorumluluk alanına sahip  Derneğimizle  Ulaşılmadık Tek Engellimize Kadar Çalışacağız  Varmısınız sloganımızla yola devam diyoruz.

 

TÜM ENGELLİ BİREYLERİMİZE GİDİYORUZ

 

Özellikle Gönül Dostlarımız başta İl Milli Eğitim müdürümüz Sayın Dr. Muammer YILDIZ ile Ataşehir Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil ASILSOY ve Şube Müdürlerimiz personellerimizin büyük destek katrkı ve yardımları ile   okuyan engelli kardeşlerimize ailelerimize ulaşarak yine başta Ataşehir Kaymakamımız Sayın Turgut ÇELENOĞLU ‘ ve  Ataşehir Belediye Başkanımız sayın Battal İLGEZDİ ‘nin bizlere sunduğu imkanlar ve katkılarla her türlü faaliyetlerimiz hizmetlerimiz hayat bulmakta ve başarıya ulaşmaktayız.

2013 Yılını Engelsiz Yaşama Destek Yılı ilan ettik. Önümüzdeki günlerde İl Valiliğimize başvurarak 14 ilçemizde ikamet eden ulaşamadığımız her ailemize Ücretsiz Sağlık Hizmetleri ile gitmek acısından Resmi  özel Kurum Kuruluşlarımızda halkımızın göreceği yerlere afişlerimizin asılmasını arz edeceğiz. Engelsiz Ataşehir Projemiz hayat buldu. Sevgili Kaymakamınızın  girişimleri ile İstanbul Kalkınma Ajansından hibe projesinde Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım İş Meslek Projesi ile Engellilerimiz işe yerleşti yine Milli Eğitim Müdürümüz desteği ile ilçemizde  Özürlü seçme Sınavı öncesi Eğitim kursları açılmış değişik ilçelerden tam katılım olmuştur. Ataevleri ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan mesleki kurslara  yönelik rehberlik hizmetlerimiz başaıya ulaşmıştır

 

GÖNÜL DOSTUMUZ ALİ AĞAOĞLU’DAN ENGELLİ ARACI HİBESİ GELDİ.

 

Yaşam Mimarisi olan AĞAOĞLU Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanımız Sevgili Abimiz Sayın Ali AĞAOĞLU tarafından hibe edilen tam donanımlı Engelli Taşıma Aracımız Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İLGEZDİ tarafından tüm ihtiyaçları karşılanmasıyla hizmete girerek ilçemize ilk Engelli Aracı kazandırmış olmanın mutluluğunu yine siz gönül dostlarımızla paylaşacağız.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]