Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Koçak ” SGK’dan, e-haciz yolda” dedi

Yayınlanma:
ABONE OL

SGK Pendik Şube Müdürü Kenan Koçak 6385 Sayılı Sosyal Sigortalar ve GSS Kanununun getirmiş olduğu yenilikler hakkında basın toplantısı düzenledi

 

 

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Pendik Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından, dinamik bir şekilde kendini yenileyen ve geliştiren  Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası  mevzuatı kapsamındaki hak ve ödevlerimiz, uygulamalarda karşılaşılan sorunlar ile  ilgili ve  bunun yanında 6385 Sayılı Kanun (Yeni Torba Yasa) ile gelen düzenlemenin ilgililer tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve ödeme gayretinde olan işveren ve sigortalıları yeni bir fırsatın varlığından haberdar etmek için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Stand-up gösterisi yapıldı!

Ayrıca toplantı sonrası The Green Park Otelde, Recep DEMİRKAYNAK tarafından stand-up gösterisi düzenlendi.

SGK rehberlik hizmeti veriyor!

SGK Pendik Şube Müdürü Kenan Koçak 6385 Sayılı Sosyal Sigortalar ve GSS Kanununun getirmiş olduğu yenilikler hakkında basın toplantısı düzenledi. Sosyal güvenlik sisteminin etkinliğinin artırılması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacakları, e-haciz yöntemiyle tahsil edileceğini söyleyen Koçak “ Bankalarla yapılacak protokoller çerçevesinde SGK’ye ödemelerini zamanında yapmayan borçlunun banka mevduat hesabına elektronik ortamda haciz konulabilecek. E-hacizler Mart- Nisan gibi başlayacak lakin, genel mevzuat hakkında rehberlik hizmeti alınmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Pendik-SGK-kenan-kocak

Koçak , 28445 Sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de Yayımlanan 2013 Yılı Programı’nın ”Sosyal Güvenlik Sisteminin etkinliğinin Artırılması” başlıklı bölümünde, 2011 yılı sonu itibarıyla sosyal sigorta programlarının kapsadığı nüfusun oranının, kayıtdışı istihdamla mücadele çalışmalarının da etkisiyle bir önceki yıla göre 2,4 puan artışla yüzde 85,4’e yükseldiği belirtti..

Koçak açıklamasında Sosyal sigorta sisteminin gelirlerinin giderleri karşılayamadığına ve sistemin açık vermeye devam ettiğine işaret edilerek, sistemde yaşanan finansman sorununun en önemli nedenlerinin geçmişte uygulanan erken emeklilik, yüksek aylık bağlama oranları, sağlık harcamalarının giderek artması ve bilgi teknolojilerinin etkin kullanılamaması olduğu vurguladı.
Pendik-SGK-Toplantisi

Basın toplantısında ayrıca finansman açığını kapatmak için sisteme bütçeden yapılan transfer tutarının GSYH’ye oranının 2010’da yüzde 2,46 iken, 2011’de yüzde 1,28’e gerilediğine dikkat çekilerek, bu düşüşte prim borçlarının yeniden yapılandırılmasının etkili olduğu ifade edildi.

Geçen yıl sonu itibarıyla yaklaşık 2,4 milyon kişinin yapılandırmaya başvurduğu, 37,8 milyar lira tutarındaki kurum alacağının yeniden yapılandırıldığı ve yaklaşık 8,2 milyar lira tahsilat gerçekleştirildiği kaydedildi.

2010’da yüzde 43,3 olan kayıtdışı istihdam oranının geçen yıl azalarak yüzde 42’ye düştüğü ancak söz konusu sorunun sosyal sigorta sistemi gelirlerini olumsuz yönde etkilemeye devam ettiği belirtildi.

Sistemin, gelirlerinin olması gereken düzeyin altında gerçekleşmesine neden olan asgari düzeyde prim yatırılması gibi suistimallerle de karşı karşıya kaldığı ifade edilen programda, ”2012 itibarıyla yüzde 7,1 olan 65 yaş üzeri nüfusun toplam nüfusa oranının 2025’te yüzde 9,9’a yükseleceği tahmin ediliyor. Tüm bu faktörlerin yanı sıra doğurganlık oranlarının azalması ile doğumda beklenen yaşam süresinin giderek artmasının da sistem üzerindeki mali yükü artırması bekleniyor” değerlendirmesi yapıldı. Aşağıda ana başlıklar halinde belirtilen konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

1-     Kamuda Çalışan Emekliler İçin “Yazılı Müracaat Şartı” kaldırıldı

2-     Lise Öğrencilerine İlave 120 Gün Sağlık Hizmeti

3-     Şehit Yakınları İle Gaziler Sevksiz Özel Hastaneye Gidebilecek

4-     Basamak İntibakından Kaynaklanan Sürpriz Borçlara Son Veriliyor

5-     Sosyal Güvenlik Destek Primi ve Yersiz Olarak Ödenen Aylıklar Yapılandırılıyor

6-     Esnafların Temsilcisi SGK Yönetim Kurulunda Yer Alacak

7-     Yersiz Sağlık Hizmeti Alanlara Af

8-     SGK’ya 3970 Kadro

9-     Gazeteci ve Milletvekillerine Yıpranma

10- SSK ve Bağ-Kur Emeklisi Milletvekillerine Emeklilik

11- Kısa Vadeli Sigorta Prim oranlarını Sabitlendi

Pendik-SGK-stand-up

Toplantı sonrası The Green Park Otelde, Recep Demirkaynak tarafından stand-up gösterisi düzenlendi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]