Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

AB Fonları ve İstanbul İçin Fırsatlar!

Yayınlanma:
ABONE OL

ATAŞEHİR KAYMAKAMILIĞI  İLÇE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE “AB FONLARI VE İSTANBUL İÇİN FIRSATLAR” Konulu Geniş Katılımlı Seminere Katılım Yaptı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: -“İstanbul’da parev de kalimera da rojbaş da şalom da bonjour da hello da selamun aleyküm de merhabayla birlikte güç kazanıp, bizi AB sürecinde çok daha farklı bir noktaya taşıyacaktır”

Ataşehir kaymakamımız Sayın Turgut ÇELENKOĞLU nezdinde ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katılım yaptığı ve 39 ilçe kaymakamların ve ilçe sivil toplum kuruluşlarının katılım gösterdiği  “AB Fonları ve İstanbul için Fırsatlar” konulu geniş katılımlı seminerde  Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “İstanbul’da parev de kalimera da rojbaş da şalom da bonjour da hello da selamun aleyküm de merhabayla birlikte güç kazanıp, bizi AB sürecinde çok daha farklı bir noktaya taşıyacaktır” dedi. İlçemizden Kamuya yararlı dernek statüsü kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası şube yönetimi başkan Birol EKŞİ Kadın Kolları Başkanı Sayın Ayşe GÜRSOY, Sağlık İşleri Sorumlusu Sayın Ünzile KUBAL başrta olmakla birlikte birçok sivil toplum kuruluşu katılım yapmıştır.

Bağış, himayelerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “AB Fonları ve İstanbul İçin Fırsatlar” konulu geniş katılımlı sivil toplum kuruluşları toplantısına katıldı.

ab-fonlari-istanbul

 

Konuşmasına Nedim’in “Bu şehr-i Sitanbul ki bi-misl ü bahadır. Bir sengine yekpare acem mülkü fedadır” dizesiyle başlayan Bağış, “Bugün burada bir İstanbul fotoğrafı, İstanbul’un canlı bir özeti var” dedi. Salonda farklı inanç, etnik köken ve siyasi görüşleri benimseyen kişilerin olduğunu aktaran Bağış, bunların her birinin birer zenginlik olduğunu ifade etti.

Bağış, bu zenginliğin Türkiye’yi daha farklı noktalara taşıyacak bir güç olduğunu dile getirerek, “İktidarıyla muhalefetiyle genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle Kürt, Çerkes, Laz, Türk, Boşnak, Zaza, Alevi, Sünni, Ermeni, Rum, Süryanisiyle gerçekten bu ülkede birlikte ortak ter dökerek, çabalayarak çok daha fazlasını başarabileceğimizi AB sürecinde gördük” ifadesini kullandı.

Bağış, Türkiye’nin AB sürecinde sivil toplum kuruluşlarının önemli bir yeri olduğunu dile getirerek, ilk olarak sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirilmesinde biraz tedirgin olduklarını, fakat herkesin sürece katkıda bulunduğunu gördüklerini aktardı.

İstanbul’un tarihi boyuca hoşgörünün merkezi olduğunu vurgulayan Bağış, bu kentte, birçok dine mensup kişilerin huzur ve güven içinde yaşadıklarını belirtti. Bu hoşgörünün AB tarafından örnek alınması gerektiğini kaydeden Bağış, şöyle konuştu:

“İstanbul’da parev de kalimera da rojbaş da şalom da bonjour da hello da selamun aleyküm de merhabayla birlikte güç kazanıp, bizi AB sürecinde çok daha farklı bir noktaya taşıyacaktır. Geçtiğimiz yıl içerisinde Avrupa’da her geçen gün artan bir İslamofobi hastalığıyla bir şizofrenlikle karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Bu hastalığın tedavisi İstanbul’dur. Bugün Avrupa’da maalesef camilerimize gidip, domuz kafası bırakacak kadar haddini aşan hastalıklı zihniyetlerin tedavi edilme ihtiyacını görüyoruz. Türkiye’de farklı inanç gruplarının önünü açacak çok önemli çalışmalar yapıyoruz.”

-İstanbul ve AB için önemi-

AB Başkanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul’un AB sürecinde daha da öne çıkarılacağını ifade ederek, Avrupa’da yayınlanacak tanıtım filmleri hazırlandığını söyledi.

Napolyon’un “Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu”, Alphonse de Lamartin’in “Dünyaya bir kere bakmak zorundaysan sadece İstanbul’a bak!” ve Edmondo de Amicis’in “İstanbul’a bir bakışımı bile bir imparatorluğa değişmezdim” sözlerini anımsatan Bağış, konuşmasının devamında Türkiye’nin AB üyeliği yolundaki en büyük engelin, ön yargılar olduğunu aktardı.

Türkiye’ye karşı ön yargıların sadece Avrupa’da olmadığını, Türkiye’de de Avrupa’ya karşı ön yargılar olduğunu kaydeden Bağış, bu ön yargıların kırılmasında sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirtti.

AB fonlarıyla neler yapılabileceğinin öğrenilmesi için toplantının önemli olduğunu tekrarlayan Bağış, Fatih’in 1453’te İstanbul’u fethettiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise 1994’ten bugüne kadar İstanbullular’ın gönlünü fethettiğini söyledi. Bağış, gelecek vaat eden İstanbul’un Avrupalılar’a anlatılması gerektiğini anlatarak, “Biz resmi muhataplarımıza İstanbul’u ve Türkiye’yi anlatabiliriz ama bu hepimizin ortak görevi. Buradaki bir eğitim derneğinin Almanya’daki bir eğitim derneğine, bir meslek odasının Fransa’daki bir meslek odasına, bir cami hocamızın İtalya’daki bir din görevlisine, bir öğretmenimizin Belçika’daki bir meslektaşına İstanbul’u ve Türkiye’yi anlatması çok daha farklı neticeler ortaya çıkarır” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bağış, İstanbul’un bugüne kadar 500 milyon liranın üzerinde hibe aldığını aktararak, bakanlığına bağlı Ulusal Ajans’ın 2011’de 44 bin kişiyi Avrupa’ya eğitime gönderdiğini, bu rakamın 2012’de 55 bin olarak hedeflendiğini ama 61 bine ulaştıklarını söyledi. Bağış, 2013 yılı hedeflerinin ise 71 bin kişi olduğunu anımsatarak, aday ülkeler için ayrılan fonun yarısını Türkiye’nin kullandığını, fonların geri döndüğü iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Toplantıya AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Bakanlık Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak, İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un ve Türkiye’nin AB için önemi, sivil toplum kuruluşlarının AB sürecine katkıları konularını içeren konuşmalar yaptı.

Toplantı Ulusal Ajans’ın hazırladığı “AB Eğitim ve Gençlik Program Fırsatları” başlıklı sunum ile “Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloğu Projesi Hibe Programları” tanıtımı gerçekleştirildi.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]