Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Belediyelerde Denetim Komisyonları Göreve Başladı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Büyükşehir denetim komisyonuna AK Partiden Abubekir Taşyürek ve Osman Kıdık , CHP’den ise Serdar Bayraktar seçildi..

Belediye Kanunu gereği belediye meclislerince grupların üye sayılarına göre seçilen ve belediyelerin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi amacıyla oluşturulan denetim komisyonları Türkiye’de bütün belediyelerde göreve başladı. Nüfusu on bini geçmeyen belediyelerde denetim komisyonu oluşturma zorunluluğu bulunmuyor.

 

Türkiye Belediyeler Birliği, Afyon’da Belediye Meclisi ve Denetim Komisyonu Üyelerine yönelik bilgilendirme amaçlı “Denetim Komisyonları Toplantısı” düzenliyor.17-25 Ocak tarihleri arasında üç dönem olarak düzenlenen toplantılarda seçilen Denetim Komisyonu üyeleri denetim komisyonlarının çalışmaları ve raporlamaları konusunda eğitime tabi tutulacak.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Saraçhane Belediye Sarayı Meclis Salonu’nda gerçekleştirdiği 2013 yılı Ocak ayı olağan toplantısında 2012 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimini yapacak denetim komisyonu üyelerini belirlendi.

Yapılan seçime göre denetim komisyonunda AK Partiden İBB meclis üyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir TAŞYÜREK ve İBB meclis üyesi Hukuk Komisyonu Başkanı Osman KIDIK, CHP’den ise İBB meclis üyesi Serdar BAYRAKTAR olmak üzere toplam üç üye görev yapacak.

 

İBB Meclis Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; 2013 yılında da Denetim Komisyonu Başkanlığını Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yeminli Mali Müşavir Abubekir TAŞYÜREK yapacak.

 

Diğer taraftan İstanbul’da bütün ilçe belediyeleri de 2012 Ocak ayı olağan toplantılarında yasa gereği en az üç, en çok beş kişiden oluşan denetim komisyonlarını belirledi.

Komisyonlar her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturuluyor.

Komisyon, belediye başkanı tarafından belediye binası içinde belirlenen yerde çalışmalarını yapıyor. Deneti çalışmalarında kamu personelinden ve gerektiğinde diğer uzman kişilerden de yararlanma hakkı bulunuyor.

Ayrıca denetim komisyonunun belediye birimleri ve bağlı kuruluşlarından her türlü bilge ve belgeyi isteme yetkisi bulunuyor. Yasaya göre bu istekler gecikmeksizin yerine getirilmek zorunda.

Denetim komisyonu çalışmasının kırk beş iş günü tamamlayarak, raporunu mart ayının sonuna kadar meclis başkanlığına sunmak zorunda. Denetim komisyonu raporunda konusu suç teşkil eden hususlarla ilgili olarak meclis başkanlığı tarafından yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]