Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Okulda İlk Gün

Yayınlanma:
ABONE OL
Okulda İlk Gün

Çocuğunuzun anaokulunu sevmesi önceden alacağınız tedbirlerle sizin elinizde

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Koordinatörü Didem Tangil, çocukları anaokuluna başlayacak ailelere, bu sürecin olumlu duygularla ve başarıyla geçmesi için önerilerde bulunuyor.

Eylül ayı, okul ayı. Eğer çocuğunuz bu yıl anaokuluna başlıyorsa, hem onun için hem de sizin için yeni ve heyecanlı bir dönem başlıyor demektir.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Anaokulu ile birlikte çocuğunuz, dış dünyaya açılıyor ve ilk kez birey olarak toplumda yerini alıyor. Bugüne dek içinde yaşadığı, kendini kabul ettirdiği ev ortamından ayrılarak farklı bir ortama geçişi, çocuğunuz ve sizin için belli bir uyum sürecini gerektiriyor. Çocuğunuzun yepyeni ve ona çok karmaşık gelen bu sosyal çevreye alışması büyük önem taşıyor. Uzmanlar, bu sürecin olumlu duygularla ve başarıyla geçmesi için önerilerde bulunuyor.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Koordinatörü Didem Tangil, anaokuluna başlamanın çocuk için çok yeni ve farklı bir deneyim olduğunu belirterek, çocukların kaygılarını azaltmanın alınacak basit önlemlerle mümkün olduğunu söylüyor.
Çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimleri için en önemli dönem olan okul öncesi dönemde anaokuluna devam etmeleri gerektiğini vurgulayan Didem Tangil, çocukları okula alıştırmak için önerilerini şöyle sıralıyor.

okulda-ilk-gun-didem

Okul açılmadan önce;
• Çocuğunuzu okulla ilgili olarak önceden bilgilendirin ve okulu gezdirin.

• Ona gününün nasıl geçeceğini anlatın. Bunu yaparken gerçekçi olmak önemlidir. Aksi halde beklenti düzeyi yükselen çocuk bir yandan da hayal kırıklığıyla baş etmek zorunda kalır.

• Çocuğun okul ortamına alışabilmesinde tüm aile üyelerinin ödün vermeden kararlı bir tutum izlemesi sağlıklı bir uyum sureci için gereklidir.

• Okul bitiminde onu tam zamanında alın ya da servisle geliyorsa, evde mutlaka onu karşılayacak bir kişinin olduğu mesajını çocuğunuza verin.

İlk gün;
• Çocuğunuzun okula başlayacağı ilk gün sevinçli, rahat ve sakin olun. İstediğini giymesine ve yanına küçük bir oyuncağını almasına izin verin.

• Okula zamanında gelmeye çalışın, erken gelmek ve uzun bir bekleyiş çocuğunuzun kaygısını arttırabilir.

• İlk günün mutlu, neşeli ve sakin bir bicimde sonlanması, o günden geriye hoş bir tat bırakacaktır. Bu nedenle o günü çok uzatmadan zamanında bitirmekte fayda vardır.

• Sizin, okula ve o güne dair, olumlu ve güvenli tutumunuz çocuğunuzu da rahatlatacaktır.

• Kaygı duyuyorsanız, bunu çocuğunuza yansıtmama ihtimaliniz neredeyse yok gibidir.

Kaygı özellikle ebeveyn ve çocuk arasında bulaşıcıdır. Çocuğunuz, yeni bir ortama iliksin zaten doğal bir kaygı duyarken, sizin ifadeniz kendi korkularının yerinde olduğunu doğruluyorsa çocuğunuzun güven duyması güçleşir. Bu nedenle yokmuş gibi davranmak yerine tedirginlik ve güvensizliğinizle yüzleşip kaynağını araştırmak hem sizin, hem çocuğunuz için yol göstericidir.

Başladıktan sonra;

• Öğretmeniyle iletişim içinde olmaya çalışın. Okuldaki etkinlikler hakkında öğretmenlerden bilgi alın.

• Okul yaşamına uyum sağlayabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu unutmayın.

• Hayatının önemli bir evresi olan bu başlangıç sırasında daha çok ilgiye ihtiyaç duyabilir. Onu anlamaya ve süreci onunla birlikte yaşamaya gayret edin.

• Gün içinde yaptığı etkinlikler ve yaşadıkları hakkında, onu sorgulamadan, sohbet edin. Okulla ilgili söylediklerini dikkatle dinleyin.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]