Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ford,11 Yıldır Pazar Lider Olmasını Sağlayan 1.090.459 Müşterisine Teşekkür Ediyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Ford, son 11 yılda 1.090.459 adet araç satarak tam 11’inci kez aralıksız Türkiye’nin en çok tercih edilen markası oldu.  60 markanın kıyasıya yarıştığı Türkiye otomotiv sektöründe 2012 yılında iç pazarda satılan 812 bin adet aracın 112 bin adedi Ford marka araçlardan oluşuyor. Türkiye otomotiv sektöründe 11’inci kez üst üste toplam pazar birincisi ve ‘En çok satan marka’ olan Ford’un ihracatla birlikte 2012 toplam satış rakamı ise 317 bin olarak gerçekleşti.

 

Tam 11’inci kez aralıksız Türkiye otomotiv pazarının lideri olan Ford, 2012 yılı sonuçlarını ve 2013 hedeflerini kamuoyuyla paylaştı. 2012’de toplam 317 bin adet araç satışı ve iç pazarda toplam yüzde 13.8 pazar payıyla en çok tercih edilen marka olan Ford, 2012 yılını; toplam pazar birincisi, ticari araç pazarı birincisi ile ticari ve binek pazarları birincisi (kamyon hariç) olarak kapattı. Fiesta sınıfının en çok satan modeli olurken, ailelerin tercih ettiği C-MAV sınıfında satılan her iki araçtan biri C-MAX oldu. Transit ise segmentinde açık ara liderliğini korudu. Son üç yılda 100 binin üzerinde yıllık satış adedi yakalayan Ford 11 yıllık liderliği süresince toplam 1.090.459 adet araç satışı gerçekleştirdi.

 

Haydar Yenigün: 2012’de yeniliklerimiz ödüllerle taçlandı

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, toplantıda yaptığı konuşmada bu büyük başarının kilometre taşlarını şöyle özetledi: “Türkiye otomotiv pazarında 2012 yılında 812 bin adetlik satış gerçekleşirken, Ford Otosan olarak iç pazarda toplam 112 bin adet, ihracatla birlikte toplam 317 bin adetlik satış elde etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 2012 bizim için başarılarla ve yeniliklerle dolu bir yıl oldu. 1 milyar dolarlık yatırımımızı sürdürerek Kocaeli fabrikamızın yanına yeni fabrikamızın temelini attık. 205 milyon Euro’luk sabit kıymet yatırımıyla hayata geçirdiğimiz Yeniköy fabrikamız, Ford Otosan’ın küresel pazar için ticari araç üretecek üçüncü fabrikası olacak. Ayrıca, Avrupa Yatırım Bankası’ndan 190 milyon Euro kredi alarak Gölcük fabrikamızda 3. üretim hattımızı devreye alarak yeni nesil Transit modellerimiz olan Tourneo Custom ve Transit Custom’ı pazara sunduk. Bu yoğun çalışmalarımızın karşılığını, sektörümüzün dünyadaki en prestijli organizasyonlarından ödüller kazanarak aldık. 1.0 EcoBoost motorumuz 2012 Yılın Motoru seçildi. Yeni Ranger 2012 Yılın Pick-up’ı, Transit Custom 2013 Yılın Ticari Aracı ve EuroNCAP 5 Yıldız sahibi ilk ve tek ticari araç unvanını kazandı. Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilip İnönü fabrikasında üretilen Cargo 1846T de, “2013 Yılın Kamyonu” yarışmasında üçüncü seçildi. B-MAX, AutoBest 2013 ödülü ile bizi taçlandırdı. Başarımızda kuşkusuz teknolojinin demokratikleştirilmesini olan önemli katkılarımız da etken oldu. En önemli ödülü ise müşterilerimizden aldık. Araçlarımızı tercih ederek, bizi 11’inci kez lider yaptılar. Tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

Türkiye, ticari araçta Ford’un Avrupa’daki en yüksek pazar payına sahip oldu

Ford, 2012 yılında sadece Türkiye’nin en çok satan markası olmakla kalmadı, yüzde 26,7’lik ticari araç pazar payı ile Avrupa’daki en yüksek pazar payını elde ederek Ford bünyesindeki liderliğini sürdürdü. Türkiye’yi; İngiltere, İrlanda, Macaristan ve Romanya satış rakamları izledi.

 

2012 nasıl geçti?

İç pazar: Ford, 112 bin adetlik perakende satışla pazardan yüzde 13.8 pay alarak, Türkiye’nin en çok tercih edilen markası oldu.

 

İhracat: Ford Otosan, dünyada ticaretin olduğu her noktaya Transit yollayarak ihracatını büyütmeye devam etti. Güney Afrika, Gürcistan, Kazakistan ve Türkmenistan’ı ihracat yaptığı ülkeler listesine ekleyerek 76 ülkeye araç ve parça ihracatı yaptı. Asya ve Avrupa pazarlarına 6 bin 500 adetlik ihracat gerçekleştirirken, Kuzey Amerika’ya 49 bin 312 adet Transit Connect gönderdi. Ford Otosan’ın ihracat gelirleri 2012’de 3,2 milyar dolara ulaştı.

 

Toplam satış: Yenilenen modelleriyle dikkatleri üzerine toplayarak ihracat dahil 317 bin adet toplam satış rakamı elde eden Ford; ticari, binek ve kamyon pazarlarındaki başarısını perçinledi.

 

Üretim: 272 bin 104 adet araç üreten Ford Otosan, kapasite kullanım oranını yüzde 83 olarak gerçekleştirdi. Transit’te 210 bin, Transit Connect’te 110 bin, Cargo kamyonda 10 bin adetlik kapasitesiyle Avrupa pazarlarının ve Türkiye ortalamasının üstünde kapasite kullanımı sağladı.

 

İstihdam: 9627 çalışan sayısıyla otomotiv sektöründeki en yüksek istihdama sahip olmayı sürdürdü.

 

Ar-Ge: 1240’a yükselen Ar-Ge mühendisi sayısıyla Türkiye’nin özel sektörde en büyük Ar-Ge organizasyonu olma özelliğini korudu. Küresel Ford’un üç büyük Ar-Ge merkezinden biri olarak, Türkiye otomotiv sektöründe Ar-Ge harcama oranı en yüksek şirket olmaya devam etti. 2023 yılı Türkiye ortalaması için hedeflenen yüzde 3 Ar-Ge harcama oranını şimdiden yakaladı.

 

Yatırım: 2011-2014 döneminde tamamlanması planlanan 1 milyar dolarlık yatırımın 423 milyon dolarlık kısmı bu yıl gerçekleştirildi.

 

Temettü: 2004-2012 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 20 büyümeyle, toplam temettü ödemesi 2,5 milyar dolar olan Ford Otosan, son 5 yılda ortalama yüzde 12 temettü verimi ile İMKB’de yine ilk sırada yer aldı. 2012’de, 579 milyon TL ile en yüksek temettü ödeyen otomotiv firması olma unvanını korudu. Ford Otosan, aynı zamanda en fazla temettü ödeyen 2. sanayi şirketi oldu.

 

Haydar Yenigün: 2013’de tüm rakamlarımız yükselmeye devam edecek

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün konuşmasında, 2013’de, Yönetim Kurulu Başkanlığı bayrağını Rahmi Koç’tan devralan Ali Koç’un liderliğinde yine büyük işlere imza atacaklarını söyleyerek yeni yıl hedeflerini açıkladı:

 

“‘Go Further’ vizyonumuz doğrultusunda 2013’te de daha ileri adımlar atmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, önümüzdeki 10 yılda da büyüyerek liderliğimizi devam ettirmek olacak.  2013 yılında, Türkiye’de otomotiv sektörü satış adedinin 780 bin – 820 bin aralığında gerçekleştirmesini bekliyoruz. Bizim hedefimiz 112 bin perakende satış ile yine en çok satan marka olmak. İhracatımızı, Avrupa’da daralan pazarlara rağmen ülke ve model çeşitliliği sayesinde 212 bin adet olarak planladık. Toplam satış hedefimiz ise 324 bin adet.  Gerek iç satış gerek ihracat başarılarımızı devam ettirerek, 2013’de üretim adedimizi 267 bin olarak gerçekleştirmeyi, istihdamımızın 9600 olmasını, Ar-Ge mühendisi sayımızı 1300’e çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki iki yılda yeni modellerimizle kapasitemizi 415 bin adete çıkaracağız. Yılın ilk aylarında, gurur kaynağımız olan Yeni Ford Cargo 1846T modelimiz yollara çıkacak. Binek otomobillerimiz, yenilenen tasarım ve teknolojileriyle rekabette fark yaratacak. Yeni yılla birlikte ön satışına başladığımız yenilenen Fiesta modelimize ilave olarak kısa bir süre içerisinde Yeni Kuga modelimizi,  yılın son çeyreğinde de Yeni Transit Connect ile ticaretin simgesi Yeni Transit’i satışa sunacağız. Liderliğimizi, ürün gamımıza ekleyeceğimiz yeni araçlar ile 2013’te de aynı şekilde devam ettirmek en büyük hedefimiz. 2012’den itibaren pazara sunmaya başladığımız ve 2014 başlarında 15’e ulaşacak olan yeni modellerimizle yine müşterilerimizin kalbini fethetmeye devam edeceğiz.”

 

FORD DÜNYASINDA 2013’DE NELER OLACAK?

Yeni Fiesta satışta: Ford Fiesta;  yeni tasarım ve ileri teknolojik özelliklere sahip Trend ve Titanium donanım seviyeleri ile yılbaşından itibaren 33.311 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yenilenen Fiesta, üst segment araçlarda sunulan araç içi iletişim sistemi Ford SYNC, bir kazadan sonra araçtaki yolcuları, o bölgeye uygun dili kullanarak acil durum hizmeti operatörlerine bağlayan Acil Durum Yardımı özelliğini de içeriyor. Ford’un teknolojiyi demokratikleştirme yaklaşımını kapsamında sürücülerin düşük hızlardaki çarpışmalardan kaçınmasına yardım etmek için tasarlanan Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi de Fiesta ile satın alınabiliyor. Yeni Fiesta, yetişkinleri daha güvenli sürüşe teşvik ederken genç sürücülerin de direksiyon başında maruz kaldığı risklerin azaltılmasına olanak tanıyan MyKey özelliğine de sahip.

Yeni Kuga pazara çıkmaya hazırlanıyor: Yeni teknolojilerin yanı sıra daha şık, ferah ve etkileyici bir tasarım sunan Yeni Kuga’da elleri kullanmadan, tamponun altına ayağın uzatılmasıyla otomatik olarak açılan “Akıllı Bagaj Kapağı” gibi özellikler de yer alıyor. Yeni Kuga’da Ford’un gelişmiş ses kontrolü, harici cihaz entegrasyonu ve bağlantı sistemi SYNC ile birlikte Acil Durum yardımı da yer alıyor. 2013 yılının ilk çeyreğinde pazara sunulacak olan Yeni Kuga’da Focus ile C-MAX modellerinde de bulunan 1.6 litre EcoBoost benzinli motor seçeneği sunuluyor. Bu motora hem manuel hem de otomatik şanzımanlar eşlik ediyor. Ford’un popüler 2.0 litre TDCi dizel motorunun 163 PS PowerShift otomatik versiyonu da bulunuyor.

 

Cargo 1846T çekici ilk çeyrekte pazarda: Ford’un “One Ford” stratejisinin ağır ticari araç sınıfındaki uygulaması olan Yeni Ford Cargo çekicide; yurtiçi ve uluslararası taşımacılık yapan müşterilerin beklentilerini karşılamak üzere Ford Cargo’nun DNA’sında yer alan güç, konfor, verimlilik ve dayanıklılık ön plana çıkıyor. Yeni Ford Cargo çekicinin yüksek kalite, yüksek performans ve düşük yakıt tüketim değerleri ile uluslararası ve yurtiçi nakliye sektöründe cazip bir tercih olması hedefleniyor. Yeni Ford Cargo çekici; 10.3 litrelik 6 silindirli motoru ile 2.100 d/dk’da 460 PS güce ve 1.050 d/dk’dan 1.550d/dk’ya kadar geniş bir aralıkta 2.100 Nm torka sahip. Yağ soğutmalı pistonlarla ömrü uzatılan motor, SCR teknolojili Euro5 ile düşük yakıt tüketip genişletilmiş servis aralığı ile dikkat çekiyor. Hızı ayarlanabilen motor fanı ise yüzde 1.5’lik ekstra tasarruf sağlıyor. Yeni Ford Cargo Çekici artık hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneğine sahip.

Yeni Transit mevcut Transit’in yerine geçiyor: Yeni nesil global Transit ticari araçlarının başlangıcını simgeleyen Yeni Transit; fonksiyonel, güçlü ve inovatif bir alternatif olarak mevcut Transit’in yerini alacak. One Ford ürün stratejisi doğrultusunda Kocaeli’nde geliştirilen ve üretilen Yeni Transit; 2013 yılı sonlarında Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer önemli pazarlar da dahil altı kıtada satışa sunulacak. Çeşitli gövde tipleri ve modelleriyle son derece geniş bir yelpazeye sahip olan Yeni Transit, sınıfının en iyi yakıt ekonomisini hedefliyor. Kullanıcılar, Yeni Transit’te Ford’un son binek otomobillerinde görülen çok sayıda kullanışlı özellik ve sürücü destek teknolojilerini de seçebiliyor. Bunlar arasında Ford SYNC, sesli kullanılabilen Acil Durum Destekli araç iletişim sistemi, Arka Görüş Kamerası, Adaptif Hız Sabitleyici ve Şeritten Ayrılma Uyarısı da bulunuyor.

 

Yeni Transit Connect son çeyrekte pazara çıkıyor: One Ford ürün stratejisi doğrultusunda Ford Otosan tarafından Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer dünya pazarları için geliştirilen yeni global kompakt Transit Connect şık bir kokpiti, akıllı eşya yeri çözümlerini ve en son Ford sürücü desteği özelliklerini ile kabin teknolojilerini içerirken, sınıfında Active City Stop’u sunan ilk araç olma özelliğine sahip.  Araçta, Acil Durum Destekli, sesle kontrol edilebilen Ford SYNC araç iletişim sistemi de mevcut. Avrupa’daki motor ailesinde; 75, 95 ve 115 PS versiyonlarıyla son derece verimli 1.6 litre Duratorq TDCi dizel ve yeni 2012 “Yılın Uluslararası Motoru” 1.0 litre EcoBoost benzinli motor ve ayrıca altı vitesli otomatik şanzımanla sunulan, çok beğenilen 1.6 litre EcoBoost motorun bir versiyonu sunuluyor. Aracın hem dizel hem de benzinli modellerinde opsiyon olarak Otomatik Start/Stop gibi özellikler sunulacak. Yenilikçi teknolojiler arasında Yüke Uyumlu Kontrol özelliğini içeren Elektronik Denge Programı (ESP) de var.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]