Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Cafer Kara İnşaatın 2013 Tablosunu Çizdi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kentsel dönüşüm, mütekabiliyet ve 2B inşaat sektörünü atağa geçirir…

 

 

Dünyada yaşanan ekonomik krizin etkileriyle taleplerde yaşanan yavaşlama, stok artışı, konutlarda KDV düzenlemesi konusundaki belirsizlik gibi faktörlerin etkisiyle 2012 yılında umduğunu bulamayan inşaat sektöründe gözler2013’te beklenen gelişmelere çevrildi. 2013 yılına yüzde 18 KDV kararı ile başlangıç yapan sektör, kentsel dönüşüm, mütekabiliyet ve 2B yasalarından umutlu… Hararetli tartışmaların yapıldığı şu günlerde, inşaat sektöründe tam 20 yıldır ses getiren projelere imza atan Çukurova Gayrimenkul’un Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kara, inşaat sektörünün 2013 yılı tablosunu değerlendirdi.

 

Yeni KDV sistemi daha adil ve mantıklı!

 

İnşaat sektörünün sıcak gündem maddesi KDV oranlarındaki değişiklik oldu. Maliye Bakanlığı’nın yeni uygulamasına göre, arsa birim metrekare vergi değeri 500 ile 1.000 TL arasında olan konutlardan yüzde 8, 1.000 TL ve üzeri konutlardan yüzde 18 KDV alınacak.Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kara, KDV oranlarının arsanın birim metrekaresinin vergi değerine bağlandığı bu yeni sistemin daha mantıklı ve adil olduğunu söyledi.

 

Yeni düzenlemede belediye emlak rayiç bedeline göre belirlenecek oranlarda vergi ödeneceğini vurgulayan Kara, bundan böyle lüks semtlerdeki konutlarla diğer bölgelerdeki konutların bir tutulmayacağını söyledi. Kara, “1 Ocak 2013’ten sonra ruhsatı alınan ya da ihalesi yapılan ve arsa metrekare değeri nedeniyle yüksek vergi oranına giren projelerin fiyatlarında yaşanacak yükseliş sektörün satış potansiyelini sınırlayabilir.” dedi.

 

cukurova-tower

 

Kentsel dönüşüm projeleri sektöre ivme kazandıracak

 

Kentsel dönüşüm, mütekabiliyet ve 2B yasalarıyla birlikte 2013 yılında geçen yıla göre daha hızlı büyüme beklendiğini ifade eden Kara, kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek yeni projelerin sektöre ivme kazandıracağını söyledi. Kara, “Ancak kentsel dönüşüm, dar kapsamlı ve parselinde bina bazında dönüşüm olarak algılanmamalı. Yerinde imar artışıyla yapılmaya çalışılan kentsel dönüşüm başarısız olur. Kentleri uzun vadede geri dönüşü mümkün olmayan hatalara sürüklememek için kentsel dönüşüm; yolu, altyapısı, yeşil alanı ile daha kapsamlı, planlı ve sağlıklı yaşam alanlarına dönüşüm olarak ele alınmalı. Ayrıca devlet ve yerel yönetimler daha etkili ve yönlendirici rol oynamalı.” diye konuştu.

 

Mütekabiliyetin etkin olması için yabancılara oturma ve çalışma izni verilmeli

 

2013’te Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasından sonra yabancıya konut satışında da artış beklendiğini hatırlatan Kara, mütekabiliyetten umulan faydanın sağlanabilmesi için gayrimenkul satın alan yabancılara oturma ve çalışma izni verilmesi gibi yasaya ek düzenlemeler yapılması gerekliliğinin altını çizdi.

 

Ruhsat yoksa satış da yok…

 

Kara, Yeni Tüketici Kanunu ile inşaat firmalarının ruhsat almadan satışa başlayamayacak olmasının sektörün kanayan yaralarından biri olan haksız rekabetin önlenmesi için çok önemli bir adım olduğunu bildirdi.Kara, “Bu kanun, belli bir geçmişi olan, projelerini zamanında teslim eden, ev sahiplerini mağdur etmemek için her detayı ince ince düşünen firmaların değerinin anlaşılması için önemli bir gelişme. Bu sayede tüketiciler de güvenle konut satın alabilecek.” dedi.

 

Yerel seçimlerden sonra inşaat sektörü hareketlenecek

 

Kara, 2013’te Türkiye’ye yabancı sermaye girişinde önemli oranda artış beklendiğini ve yabancı sermayenin gözde sektörlerinin başında inşaat ve gayrimenkul kiralama olacağını belirtti. Yerel seçimlerden sonra sektörün hareketleneceğini ifade eden Kara, 2014’ün de inşaat sektörü açısından önemli ve belirleyici olacağını sözlerine ekledi.

 

Çukurova Tower’a,www.cukurovatower.comweb adresinden ve 0216 517 55 55 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]