Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Muhteşem Final; Ses Yarışması 1.si Raci Akyar!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk müziğinin dev sanatçıları 1.radyo alaturka ses yarışması için buluştular.

 

Kadıköy Belediyesi ve Radyo Alaturka işbirliği ile düzenlenen “1. Radyo Alaturka Ses Yarışması” Finali, 21 Aralık 2012 Cuma akşamı Caddebostan Kültür Merkez Büyük Salonda gerçekleştirildi.

 

21 Aralık kehanetlerine inanmayarak final konsere katılan Türk Müziği seven izleyiciler, hafızalardan silinmeyecek unutulmaz bir gece yaşadılar.

Program Prof. Turgut Göksoy tarafından hazırlanan “TÜRK MÜZİĞİ YARIŞMALARI BELGESELİ” barkovizyon gösterimi ile başladı.

 

Açılış,Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Sanat Sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu ile Radyo Alaturka Genel Yayın Yönetmeni Seçil Süslü tarafından yapıldı.

 

Müsevitoğlu yaptığı konuşmasında;  “-Belediyemiz bünyesinde yüze yakın Türk Sanat Müziği Koromuz bulunmakta. Türk Müziğinin ne kadar sevildiğini buradan anlayabiliriz. Uzun yıllar belediye bünyesinde Türk Müziği Güfte, Beste, Halk Müziği Ses ve Türk Müziği Ses Yarışmaları düzenledik. Son iki yıldır ses yarışması yapmadık. Ancak çok büyük talep oluyordu. İşte bu nedenle,Türk Müziğinin Sevilen kanalı Radyo Alaturka ile Türk Müziğine yeni sesler kazandırmak amacıyla “1. Radyo Alaturka Ses Yarışmasını” organize ettik. Ülke genelinde yüzlerce genç bu yarışmaya katıldı. Finale kalanlar arasından bu gece bir birinci seçilecek. Ancak, on finalistin de birinci olacak kadar güzel sese sahip olduğunu biliyoruz. Hepsini tekrar kutluyor, başarılar diliyorum.  Yarışmamızı destek veren Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e ve tüm sponsorlarımıza, Radyo Alaturka Yönetimine sonsuz teşekkürler ediyorum.  Bu vesile ile Yeni Yılınızı kutluyor, 2013 Yılında da müzik dolu bir yaşam diliyorum. Ayrıca Kadıköy Belediyesi olarak geleneksel olarak, Türk Müziğine yeni eserler kazandırmak amacı ile düzenlediğimiz Beste Yarışması’nın 13.süne ocak ayından itibaren müracaatları bekliyoruz.” Dedi.

 

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ve çok sayıda ünlü sanatçının konuk olarak katıldığı gecede, Şef Tamer Özkan yönetiminde Ay Işığı Müziği Orkestrası yarışmacılara ve sanatçılara eşlik etti.

 

Tuğçe Köklü ve Metehan Çakır ikilisi gecenin sunumunu gerçekleştirdiler.

Büyük Jüri heyeti Türk Müziğinin dev sanatçılarından;

Bestekar ve Ses Sanatçısı Amir Ateş, Ses Sanatçısı Nesrin Sipahi, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Serap Mutlu Akbulut, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Mustafa Sağyaşar, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Yaşar Özel, Ses Sanatçısı ve Bestekar Zekai Tunca, Araştırmacı Yazar ve Bestekar Turhan Taşan, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Kanun Sanatçısı, Bestekar Göksel Baktagir, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Çiğdem Yarkın, Cumhurbaşkanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı ve Koç Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu Koro Şefi Recep Alper Çevirel ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Göktan Ay’dan oluştu.

 

Jüri Başkanı Aleaddin Yavaşça’nın sağlık sorunları nedeni ile katılamadığı gecede, Jüri Başkan Yardımcısı Göktan Ay yarışma koordinasyonunu sağlarken, Kadıköy Belediyesi adına Nesibe Müsevitoğlu ile Radyo Alaturka adına Serda Saraçoğlu gözlemci olarak görev yaptılar.

 

Yarışmaya katılan ve yüzlerce genç arasından ön eleme sonucundafinale kalan on finalist;  Anıl Yurttaş, Başak Bütün Büyükzileli, Berk Özçam, Merve Balyemez, Nurdan Doğan,  Ömer Feyzi Küllüoğlu, Özge Kılıç, Özlem Dalkıran, Pınar Demir ve Raci Akyar büyük jüri heyeti önünde performanslarını sergilediler.

7 Aylık hamile olmasına rağmen, finalde yarışan Başak Bütün Büyükzileli gecenin en dikkati çeken yarışmacısı oldu.

 

Jüride yer almayı kabul eden, ancak kısa bir süre önce, Almanya’da bir konser sonunda geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını kaybeden, Türk Müziğinin unutulmaz Kanun sanatçısı Bestekar ve Koro Şefi Halil Karaduman’ın eşi Türkan Karaduman’a Nesibe Müsevitoğlu ve Seçil Süslü tarafından günün anısına bir plaket verildi.

 

Jüri değerlendirmesini yaparken; Kadıköy Belediyesi 2006 yılı Ses Yarışması birincisi Adnan Koç ile Türk Müziğinin sevilen Ses Sanatçısı Mediha Şen Sancakoğlu muhteşem bir konser verdiler. Yıllarca yaptığı plaklarla, albümlerle, en önemlisi bestelerle Türk halkının gönlünde taht kuran Sancakoğlu’nun güfte ve bestesi kendisine ait olan “Aydın Türk Kadını” şarkısı izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Son yılların parlayan genç sanatçısı, Muhteşem Yüzyıl, Babalar ve Evlatlar gibi dizilerde oyuncu olarak yer alan Adnan Koç yaptığı konuşmada; “- 2006 Yılında ben de Sn. Nesibe Müsevitoğlu’nun önderliğinde Kadıköy Belediyesi’nin açtığı ses yarışmasına katılmış ve birinci olmuştum. O yarışma yaşamımda olumlu bir dönüm noktası oldu. Kazanacak kişinin de yaşamında da bu gece önemli bir dönüm noktası olacaktır. Kadıköy Belediyesi ve Radyo Alaturka’yı bu nedenle kutluyorum. Ayrıca Türkiye’nin dev sanatçılarından olan jürinin önünde şarkı söylemenin beni son derece heyecanlandırdığını söylemeden geçemeyeceğim. Bu kadar büyük sanatçıyı bir arada çok zor görebilirsiniz. Gerçekten muhteşem bir gece yaşıyoruz. Değerli Jürimizin huzurunda saygı ile eğiliyorum.” Dedi.

 

Jüri’nin değerlendirmesi sonucunda; Finalistlerden Raci Akyar birinci, Özlem Dalkıran ikinci, Berk Özçam üçüncü, Nurdan Doğan dördüncü, Pınar Demir beşinci oldular.

Birinci olan yarışmacı Yavuz Burç Plakçılıktan albüm, ikinci Hotel Mare’den iki kişilik tatil, üçüncü enstrüman, dördüncü Boğaziçi Kolonyaları özel ödülü, beşinci Özel Bölge Hastanesi Özel Ödülü kazandılar.

 

Kadıköy Belediyesi ve Radyo Alaturka adına Nesibe Müsevitoğlu ile Seçil Süslü tarafından tüm finalistlere teşekkür belgesi, dereceye girenlere, jüri üyelerine plaket ve çiçek verildi.

 

Özel Bölge Hastanesi, Hotel Mare, Boğaziçi Kolonyaları, Yavuz Burç Plakçılık da teşekkür plaketleri ile ödüllendirildiler.

 

Özel Bölge Hastanesi tüm jüri üyelerine, finalistlere, orkestra elemanlarına büyük sağlık chek-uppaketi, Boğaziçi Kolonyaları kolonya seti hediye ettiler.

 

Gece; birinci olan yarışmacı Raci Akyar’ın, bestesi Saadettin Kaynak’a, güftesi Vecdi Bingöl’e ait hicazkar makamında “ Leyla acep neden ses vermiyor feryadıma” isimli şarkıyı yorumlaması ile sona erdi.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]