Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bayraktar’dan Topbaş’a Aymama Deresi Islahı Çalışmalarına İlişkin Sorular!

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP’li Bayraktar’dan Başkan Topbaş’a ayamama deresi ıslahı çalışmalarına ilişkin 14 maddelik sorular. CHP İBB Meclis Üyesi Serdar Bayraktar hazırladığı yazılı soru önergesinde, “2009 yılı Eylül ayında aşırı yağışlar nedeniyle Ayamama deresinde bir sel felaketi yaşanmış, sel felaketi nedeniyle de can ve önemli miktarda mal kayıpları meydana gelmişti” hatırlatmasında bulunarak Başkan Kadir Topbaş’a,“Ayamama deresinde ıslah çalışmaları sonrası hassas kesitler hangi noktalardadır? Bu noktalarda taşkın halinde hangi önlemler alınmıştır?

Taşkın ve dere koruma bantlarına ilişkin İSKİ görüşü nedir? İSKİ’nin Ayamama deresi boyunca koruma bandı şartı nedir? İBB Başkanı olarak ifade ettiğiniz “su basman kotu” konusu dikkate alınmış mıdır? Eğitim tesis alanlarında yapılacak spor, yurt, kültür vb tesislerde, ticaret, konut ve her türlü yaşam alanlarında taşkın kotunun üstünde olmaları gerekliliğine yönelik önlemler alınmış mıdır? Yol seviyesinin altında kalan yerleşim alanlarına ve bodrum katların kullanımına yönelik hangi çalışma yapılmıştır? 10 yıl, 20 yıl, 100 yıl, 250 yıl ve 500 yıl döngülü sürelerde ortaya çıkabilecek taşkın risk haritaları hazırlanmış mıdır? Islah çalışmalarında hangi değerler baz alınmıştır? Menfez, yol altı geçiş ve dere kesitleri ve hesap detayları nedir? Artan yapılaşmanın akış ve altyapı üzerinde oluşturacağı yük hesabı var mıdır? Olası taşkın sırasında kullanılabilecek alternatif yollara ilişkin çalışma yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları nedir? Sorularını sordu.

CHP’li Bayraktar’dan Başkan Topbaş’a: “Ayamama deresinde olası sel taşkınları sırasında kullanılabilecek alternatif yollara ilişkin çalışma yapılmış mıdır?”

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Kasım ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam imzaları ile verilen ve Başkan Kadir Topbaş’ın yazılı cevaplanması istegi ile oy birliği ile başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi şöyle;

 

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği gibi, Ayamama Deresi, Başakşehir, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler ve Bakırköy İlçelerinden geçmektedir. 2009 yılı Eylül ayında aşırı yağışlar nedeniyle bu derede bir sel felaketi yaşanmış, sel felaketi nedeniyle de can ve önemli miktarda mal kayıpları meydana gelmişti. Bu kapsamda;

1. 2009 Selinden önceki dere ıslah çalışmaları ne zaman yapılmıştır? Tarihi ve maliyetleri nedir?

2.  2009 yılında yaşanan sel felaketi sonrası Ayamama Deresi Islah Çalışmaları kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Su Kanal İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale var mıdır? Varsa İSKİ’nin yaptığı ihalelere bağlı işlerin bu gün itibariyle geldikleri aşama ve sonuçları nedir?

3. Ayamama dere ıslahı dahilinde İSKİ’nin yaptığı ihalelerde en iyi teklif veren üç firma hangileridir? Muhammen bedel ve ihale bedeli ne kadardır? İhaleleri kazanan kişiler kimdir?

4. Bu ihaleler sonrasında Ayamama Deresi üzerinde ıslah edilmemiş kısım kalacak mıdır?

5. Taşkın ve dere koruma bantlarına ilişkin İSKİ görüşü nedir? Ayamama deresinde ıslah çalışmaları sonrası hassas kesitler hangi noktalardadır? Bu noktalarda taşkın halinde hangi önlemler alınmıştır? İSKİ’nin Ayamama deresi boyunca koruma bandı şartı nedir?

6. Daha önceden kamulaştırılması düşünülen ve selden sonra kamulaştırılmasına karar verilen yerler var mıdır? Varsa nerelerdir? Hangileri gerçekleştirilmiştir? Kamulaştırma amacıyla ne kadar ödeme yapılmıştır?

7.  İBB Başkanı olarak ifade ettiğiniz “su basman kotu” konusu dikkate alınmış mıdır? Eğitim tesis alanlarında yapılacak spor, yurt, kültür vb tesislerde, ticaret, konut ve her türlü yaşam alanlarında taşkın kotunun üstünde olmaları gerekliliğine yönelik önlemler alınmış mıdır? Yol seviyesinin altında kalan yerleşim alanlarına ve bodrum katların kullanımına yönelik hangi çalışma yapılmıştır?

8. 10 yıl, 20 yıl, 100 yıl, 250 yıl ve 500 yıl döngülü sürelerde ortaya çıkabilecek taşkın risk haritaları hazırlanmış mıdır? Islah çalışmalarında hangi değerler baz alınmıştır? Menfez, yol altı geçiş ve dere kesitleri ve hesap detayları nedir? Artan yapılaşmanın akış ve altyapı üzerinde oluşturacağı yük hesabı var mıdır?

9.  Çevrede bu kesiti tıkayabilecek prefabrik yapı konteynır vb. yapılar var mıdır? Tır parkı vb. fonksiyonlarda faaliyetler sürdürülmekte midir? Sürüklenebilecek araçlar ve sele kapılabilecek yapılar konusunda hangi önlemler alınmıştır?

10.  Akaryakıt tesislerine vb yapılara ilişkin patlayıcı ve yanıcı malzemelerin çevreye yayılması konusunda olası risklerle ilgili olarak hangi tedbirler alınmıştır?

11. Olası taşkın sırasında kullanılabilecek alternatif yollara ilişkin çalışma yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları nedir?

12. Halen Ayamama Deresi’ne kaçak atık su deşarjları yapılmakta mıdır? Bu konuda hangi önlemler alınmıştır?

13. İSKİ ile Karayollarının koordinasyonu ve veri uyumu nasıl sağlanmaktadır? Hangi kriterlerle işbölümü yapılmıştır?

14. Konu ile ilgili başkaca ihale var mıdır?

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]