Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öztürk Twitter’da En Çok Konuşulan Belediye Başkanı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Öztürk Twiter’da da birinci

İstanbul Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Fatih Gürsul’ün öncülüğündeki bir araştırma grubu tarafından yapılan “TT BELEDİYE BAŞKANI” araştırması ile Twitter’da en çok konuşulan 10 belediye başkanı belirlendi.  Araştırmada Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 94 Belediye Başkanı arasında Twitterda en çok konuşulan belediye başkanı oldu. Başkan Öztürk ödülünü CEBIT Bilişim Fuarında düzenlenen törenle aldı.

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, Twitter’de en çok konuşulan 10 belediye başkanı belirlendi. Listeye Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk birinci sıradan girerken, Öztürk’ü Beyoğlu Belediye Başkanı A.Misbah Demircan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can takip etti. Başkanların  ödülleri CNR’da düzenlenen CeBIT Bilişim Fuarı’nda verildi.

Ödül Töreninde konuşan Başkan Öztürk, sosyal medya ile Van Depremi sırasında gençlerin haberleşmesiyle tanıştıklarını kaydederek şöyle konuştu:

 

“Van Depreminde gençlerin kendi aralarında twitterda yaptıkları hızlı yardım örgütlenmesi bize sosyal medyayı nasıl verimli kullanabileceğimize dair ipucu verdi. O olayda gençler bize bu alanda da olmamız gerektiğini hatırlattılar ve biz de 24 saat sosyal medya taraması yapan ve vatandaşlara hızlı bir şekilde geri dönüşler yapan bir ekip kurduk. Ben de aktif olarak kullanmaya başladım. Sosyal Medya aracılığıyla şeffaflığı ve halkın yönetime katılımını sağlıyoruz. Vatandaşlar istedikleri zaman bize aracısız ulaşabiliyor, önerisini, şikâyetini, bazen de duygularını iletiyorlar. Bunun sonucu da bu ödül oldu, vatandaşların olumlu ya da olumsuz her konuda bize doğrudan iletişime geçebilmeleri bizim için gurur verici.”

TWITTER’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

İstanbul Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gürsul öncülüğündeki araştırma grubu (Doç. Dr. Gülin Terek Ünal, Atacan Karındaş, Öğr. Gör. Faruk Dursun, Muhammed İkbal ve Öğr. Gör. Kemal Şahin) bir bilimsel araştırma sonucu ilk defa twitterda kamuoyuna ilan etti. Geçtiğimiz haftalarda ilan edilen araştırma çok kısa sürede Twitter ve Dünya Gündeminde “EnçokKONUŞULAN 10BelediyeBAŞKANI” etiketi ile TT olmuştu.

TWITTER’DA DÜNYA ve TÜRKİYE GÜNDEMİNE GİRMİŞTİ

Twitter Dünya gündemine ve Türkiye gündemine giren araştırma 15 saatten fazla Twitter’ın en çok konuşulan konusu olarak kalarak bir bilimsel araştırma için rekor kırmıştı.

HAKKINDA EN ÇOK KONUŞULAN BELEDİYE BAŞKANI

Hakkında en çok konuşulan Belediye Başkanları ise sırasıyla Selami Öztürk, Ahmet Misbah Demircan ve Kenan Şahin, Aziz Yeniay, Osman Develioğlu, Mustafa Demir, Yücel Çelikbilek, Lokman Çağrıcı, Mustafa Kara ve Hasan Can.

ARAŞTIRMA SONUÇLARINDAN DİĞER AYRINTILAR

Ankara’da 25, İstanbul’da 39 ve İzmir’de 30 ilçe belediyesi bulunmaktadır. Bu belediyelerden Ankara’da 13, İstanbul’da 34 ve İzmir’de ise 11 ilçe belediye başkanının Twitter hesabı bulunmaktadır.

Ankara ve İzmir ilçe belediye başkanlarından hiçbiri herhangi bir kategoride ilk 10’a girememiştir.

Ankarada’ki 14 AKP Belediye Başkanından 8’inin Twitter hesabı yoktur. 7 MHP Belediye Başkanından 3’ünün Twitter hesabı yoktur. 4 CHP Belediye Başkanından 1’inin Twitter hesabı yoktur.

İstanbul’daki 26 AKP Belediye Başkanından 3’ünün Twitter hesabı yoktur. 12 CHP Belediye Başkanından 2’sinin Twitter hesabı yoktur. 1 DSP Belediye Başkanı olup O’nun da Twitter hesabı vardır.

İzmir’deki 29 CHP Belediye Başkanından 19’unun Twitter hesabı yoktur. 1 AKP Belediye Başkanı olup O’nun da Twitter hesabı vardır.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]