Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Essen´e „Türkiye Kitaplığı“

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Frankfurt Kitap Fuarı esnasında sergilenmek üzere Almanya´ya getirilen kitaplar, Yeşiller Partisi Essen İl Başkanı Gönül Eğlence´nin girişimleri ile Essen Şehir Kütüphanesine bağışlandı. Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı´nın organizasyonuyla Frankfurt´tan Essen´e getirilen kitaplar, törenle Essen Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Andreas Bomheuer ve Essen Şehir Kütüphaneleri Direktörü Klaus-Peter Böttger´e teslim edildi.

ESSEN-30.11.2012. Devir teslim törenine katılanları selamlayan TAM Vakfı Genel Müdürü Dr. Andreas Goldberg, çok dilliliğin ve çok kültürlülüğün yalnız bireysel bir avantaj olmanın ötesinde, toplumsal bir zenginlik olduğunu belirttiği konuşmasında, Ruhr Havzasına rengini veren bu zenginliğin açılacak kitaplık ile daha da zenginleşeceğini ifade etti.

Goldberg´in ardından söz alan T.C. Essen Konsolosu Mete Zaimoğlu, Türkiye´nin bu hediyesi kadar,  Essen Belediyesinin bu hediyeyi kabul etmesi ve sahiplenmesinin önemine işaret ettiği konuşmasında, çalışmanın gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kişilere teşekkürlerini iletti.

Kütüphane 420.000 Kişiye Hitap Edecek

Konuşmasında kitaplık projesinin hayata geçirilmesine katkılarından ötürü başta Bakan Ertuğrul Günay, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Onur Bilge Kula ve Yayımlar Daire Başkanı Oktay Saydam olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm bakanlığı yetkililerine teşekkür eden Yeşiller Partisi Essen İl Başkanı ve Essen Merkez İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Gönül Eğlence ise „Essen kenti olarak TAM Vakfı ve Essen Üniversitesi Türkistik Bölümü gibi kendi alanlarında benzersiz iki kuruluş, uluslararası saygınlığa sahip iki büyük edebiyat etkinliği ve her yıl gerçekleştirilen bir anadili sempozyumuna ev sahipliği yapıyoruz. Bu kurumların yanı sıra, Ruhr Havzası´nda yaşayan 420 bin Türk kökenliye ulaşabilecek bir de kitaplık kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz“ dedi. Eğlence „Bu kitaplığın Almanya´da yaşayan Türk kökenlilere okuma sevgisi aşılamakla kalmayıp, barındırdığı Almanca eserlerle pek çok insanın Türk edebiyatıyla tanışmasına da vesile olacağına inanıyorum“ diye konuştu.

 

Kitaplar kültürü aktarmanın en iyi yolu

 

Uyum konusunda kültürün önemine işaret eden Essen Kültür ve Uyum Dairesi Başkanı Andreas Bomheuer ise, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı´nın Essen Kütüphanesine yaptığı bu kitap bağışını bir bağıştan öteye, çok değerli bir kültürel armağan olarak gördüklerini ifade etti. Türkiye´nin uzun bir kültürel geçmişe sahip olduğunu kaydeden Bomheuer, bu kültürü aktarmanın en iyi yolunun edebiyat ve kitaplar olduğunu; büyük yazarlarıyla Türk edebiyatının zenginliğinin bölgeye kazandırılması adına, bu kütüphanenin önemli bir işlev üstleneceğini kaydetti.

Essen Şehir Kütüphaneleri Direktörü Klaus-Peter Böttger ise yüksek nitelikli Türkçe kitaplarla kütüphanelerini zenginleştirecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, hediye edilen kitapların merkezi kütüphanenin yanı sıra, Essen´de Türk nüfusun yoğunlaştığı muhitlerdeki semt kütüphanelerine de gönderilerek olabildiğince fazla insana ulaştırılacağını belirtti. Böttker, kütüphanenin güncellenmesi konusunda Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı´nın sorumluluk üstlenmesinin önemli bir kazanım olarak gördüklerini belirterek, bunun gerçekleştirilmesini sağlayanlara minnettarlığını ifade etti.

Türkiye tarafından bağışlanan bin dolayında kitap, kütüphane kayıtlarına alındıktan sonra okuyucuların ilgisine sunulacak. Kütüphanede bulunan yayınların düzenli olarak Türkiye´den gönderilecek eserlerle güncellenmesi öngörülüyor.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]