Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeryüzü Doktorları’ndan Gazze’ye Gönüllü Hekim Çağrısı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyanın birçok bölgesine gönüllü sağlık yardımı götüren Yeryüzü Doktorları, ateş altındaki Gazze’de görev yapacak gönüllü hekimler arıyor.

 

Yaşanan son saldırıların ardında Gazze’de ölü ve yaralı sayılarının artarken, tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacı had safhaya ulaştı. Filistin’de yaşanan drama sessiz kalmayan Yeryüzü Doktorları, “Ateş altındaki Gazze’ye gönüllü hekimler aranıyor!” adı altında kampanya başlatıyor.

 

Yeryüzü Doktorları, kampanya ile ilgili şu çağrıyı yaptı: İsrail’in Filistin Gazze saldırıları nedeni ile çok sayıda sivil hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Mevcut yaralıların yanısıra 2006 yılından beri sistematik olarak devam eden saldırılarda yaralanan binlerce Filistinli ileri tıbbi bakıma ihtiyaç duymaktadır.

 

Yeryüzü Doktorları Filistin sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik yürüttüğü pek çok proje yanında acil tıbbi bakım ihtiyacına yönelik de çalışmalar yürütmektedir.

Bu bağlamda Filistin Gazze’de yaralıların tedavileri için yürütülen acil tıp çalışmaları ve geç dönem rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde aşağıdaki ana ve yandal uzmanlık alanlarındaki gönüllülere çağrı yapılmaktadır.

 

Gazze’nin sağlık altyapısı ortalama şartlardadır ve temel branşlarda hekim sayıları da yeterlidir. Ancak saldırı dönemlerinde artan hasta sayısı ve ileri cerrahi uygulamalar konusundaki yetersizlikler yaralıların yaşamını tehdit etmektedir. Gönüllü hekimlerimizden saha şartlarını ve riskleri değerlendirerek başvurularını yapmalarını rica ederiz.

 

Bu bağlamda TİKA ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile gönüllü personel görev izinli sayılmakta ve özlük haklarında bir kayıp yaşanmamaktadır. Başvuru için www.yeryuzudoktorlari.org adresi üzerinden gönüllü başvuru formu doldurup bilgi@yyd.org.tr mail adresine özgeçmişlerinizi göndermeniz yeterlidir.

 

UZMANLIK ALANLARI

Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Beyin ve Sinir Cerrahisi

Çocuk Cerrahisi

Genel Cerrahi

Göz Hastalıkları

Göğüs Cerrahisi

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Kalp ve Damar Cerrahisi

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları

Ortopedi ve Travmatoloji

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Radyodiagnostik

Üroloji

 

YANDAL UZMANLIK ALANLARI

Periferik Damar Cerrahisi

Harp Cerrahisi

Gastroenteroloji Cerrahisi

El Cerrahisi

Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]