Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bahariye Sanat Merkezi Kapanıyor

Yayınlanma:
ABONE OL
Bahariye Sanat Merkezi Kapanıyor

Yoğun bir tadilattan sonra geçen sezon İstanbul Kadıköy’de faaliyetine başlayan “Bahariye Sanat Merkezi” ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Sanat Merkezi, Ağustos sonu itibariyle kapısına kilit vuracak.

Bahariye Sanat Merkezi, sezon içinde üç yetişkin oyunu, çocuk oyunu, kukla tiyatrosu, akustik İlhan Şeşen konserleri ve değişik pek çok etkinlikleriyle seyircinin ilgi odağı oldu. Bunun yanı sıra salonun sıcak havası nedeniyle “Uygur Kardeşler” gibi Kadıköy’e gelen tiyatro grupları BSM’nin salonunu tercih ettiler.

Ne yazık ki 4 sene önce Kültür Bakanlığı “Salon Yapım ve Yenileme” yardımlarını kaldırdı. Geçen sene de Kültür Bakanlığı BSM’nin oyunlarına hiçbir gerekçe göstermeksizin yardım yapmadı. Bunun yanı sıra muhalif oyunlarıyla bilinen tiyatro, muhalefetin elinde olan belediyelerden de yardım görmedi. Özel veya resmi hiçbir kurum ilgi göstermeyince, bu kriz ortamında dayanılmaz masrafların altından kalkılamadı.

Önceki yıllarda “İstanbul Hayal Sahnesi” adıyla Türkiye’nin dört bir yanında oyunlarını sergileyen ve yerleşik salona geçince “Bahariye Sanat Merkezi” adını alan tiyatro, yine aynı isimle oyunlarını Anadolu turnelerinde sergileyecek.

İstanbul’da bir salonun daha kapanacak olması yetkililerin umurunda olur mu bilemiyoruz ama sanatseverleri üzeceğinden eminiz.

selcuk-uluerer-tiyatro

Konuyla ilgili olarak BSM’nin Genel Sanat Yönetmeni Selçuk Uluergüven, “Maalesef İstanbul’a salon kazandırma sevincimiz sadece bir sezon sürdü. Bugüne kadar kazandığımız tüm paramızı bu salona yatırmıştık. Tiyatro salonu işletmek çok külfetli bir iş. Hiçbir kurumdan destek alamadık. Kendi çabamızla ancak bir sezon sürdürebildik. Bir yanda yüksek kira, bir yanda yüksek elektrik faturaları, vergiler, sigortalar artık dayanılmaz hale geldi. Aslında yeni sezonda da her şeye rağmen faaliyetimizi sürdürmek istiyorduk fakat biriken kira borcumuz nedeniyle mal sahipleri olan Özen Film’in sahibi Mehmet Soyarslan ve İrfan Atasoy bizi icraya verdiler. 68 yaşında birikimlerini Türk Tiyatrosu için harcayan benim gibi bir sanatçının, evde olmadığım bir saatte, evine girip eşyalarını haczettiler. Artık bu yaştan sonra borçlarımı ödeyebilmek için çalışacağım. Çok üzgünüm.” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]