Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kadıköy’de Bir Milyon Kişi Yürüdü!

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 89. yılı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadıköy Bağdat Caddesi’nde yüz binleri buluşturdu.

 

Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü Bağdat Caddesi’nde planlanandan önce başladı. Saat 19.00 da başlayacak olan yürüyüş için saatler öncesinden Suadiye de toplanan Cumhuriyet Sevdalıları, ellerinde meşale ve Atatürk Posterleriyle yürüyüşün başlama saatini beklediler. Kalabalık nedeniyle Bağdat Caddesi saat 17.00 den itibaren trafiğe kapandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gelmesiyle yürüyüş Suadiye’den büyük bir coşkuyla başladı.

 

Türk Bayrakları ve ışıklı led ekranlarla özel olarak hazırlanan  Cumhuriyet Tırı’ndan çalınan  marşlar ve şarkılar eşliğinde büyük bir çoşkuyla yürüyen İstanbullular, zaman zaman sloganlar atarak Ankara’daki olayları protesto ettiler.  Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Türkiye Laiktir Laik Kalacak şeklinde sloganlar atılan yürüyüş çoğu zaman yoğun katılım nedeniyle duraksamalarla devam etti. Katılımın yoğunluğu nedeniyle kortejin önünde yürüyemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, tırın üzerine çıkmak zorunda kaldılar. Kılıçdaroğlu, Tır’ın üzerinden bayrak sallayarak ve halka çiçek atarak, Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.Yürüyüşe CHP milletvekilleri Şafak Pavey,Gürsel Tekin,Bihlun Tamaylıgil,Aydın Ayaydın,Akif Hamza Çebi,Umut Oran,Kadir Öğüt ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’da katıldı.

 

 

Yaklaşık 3 kilometrelik güzergaha yoğun katılım nedeniyle 4 saatte ulaşan Tır’ın üzerinden konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Birilerinin Cumhuriyet Bayramını halkın kutlamasını yasaklamaya çalıştığını söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

 

“Halka halka karşı koyamadılar. Sabah Ankara’daydım, şimdi Kadıköydeyim. Biz Atatürk’ün yolundayız. Onun kurduğu Çağdaş Aydınlık Cumhuriyet yolundayız. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkacağız. Türkiye yeniden ayağa kalkacak. Yeni bir kurtuluş savaşı başlatıyoruz. Benim inandığım yol Mustafa Kemal’in yoludur. O da çağdaş uygarlık yoludur. Kişisel çıkarlarımız için değil, halkımız için sizin için gece gündüz çalışıyorum. Bana ve partimize güç verin”

 

Suadiye’den başlayan yürüyüş korteji Caddebostan’a geldiğinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Burada tekrar konuşan Kılıçdaroğlu, halk için mücadele ettiğini, Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğini söyledi.

 

 

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk  de konuşmasında, Ankara’daki olaylara ve Cumhuriyet Bayramı için çelenk koyma törenlerindeki engellemelerini hatırlatarak, bu yıl kutlamalarda yapılmak istenen engelleme çalışmalarının Türkiye demokrasisine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.  Öztürk, rektörlerinin, gazetecilerinin, milletvekillerinin hatta eski Genelkurmay Başkanının hapiste olduğu bir ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğini belirterek “Ülkemiz faşizan bir anlayışla yönetiliyor. Ama devran dönüyor. Burada bir milyon kişi var. Tüm engellemelere rağmen halk bayramını kutluyor.” Dedi. Öztürk, konuşmasının sonunda her yıl tekrarlatılan Cumhuriyet’e bağlılık andığını yüzbinlere tekrarlatarak, bayramlarını kutladı.

 

Yürüyüşe katılanlar daha sonra Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Zülfü Livaneli konserini izlediler. Caddebostan Sahili’nde hazırlanan dev konser alanında sahneye çıkan Livaneli’yi binlerce İstanbullu izledi.

 

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]