Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tarihi Kentler Birliği’den Kadıköy’e 3 Ödül!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi, Tarihi Mirasa Sahip Çıkma projeleriyle ödül kazandı

 

 

Kadıköy Belediyesi, 48 belediyenin 34 proje ve 30 uygulama ile katıldığı “Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda 3 proje ödülü kazandı.

 

Tarihi Kentler Birliği Encümeni’nin değerlendirmeleri i sonucunda, üye belediyelerin kültürel miras ile tarihi kent dokularını koruma-yaşatma amaçlı toplam 64 proje ve uygulamayla aday oldukları yarışmada Kadıköy Belediyesi, Tarihi Fransız Kilisesi’nden Kültür Merkezi’ne Projesi, Tarihi Çeşmelerin Restorasyon Projeleri ve Karikatür Evi Restorasyon Projeleri ile ödüle layık görüldü.

Ödüller, 19 Ekim 2012 tarihinde Antalya’da yapılan  Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasının Korunması temalı YAPEX Fuarında, yarışmaya katılan bütün projelerin yer aldığı sergi ve törende verildi.

 

FRANSIZ KİLİSESİ, ÇEŞMELER VE KARİKATÜR EVİ ÖDÜL GETİRDİ

 

Kadıköy Belediyesi,Yeldeğirmeni’nde bulunan Notre Dame Du Rosaire Kilisesi Restorasyon Projesi, Karikatür Evi Restorasyon Projesi ve 5 Tarihi Çeşmenin Restorasyon Projesi ile 3 ödüle layık görüldü.

 

Fransız Notre Dame du Rosaire Kilisesi :1895 yılında inşa edilen; okul, manastır ve kilise birimlerinden oluşan yapı kompleksinde yer alan Notre Dame Du Rosaire Kilisesi, Yeldeğirmeni Sit Alanında yer almaktadır. 1913 yılında 20 rahibenin görev yaptığı kilisede 360 öğrenci okumaktaydı. Günümüzde atıl durumdaki tescilli yapının projesi, ‘Kültür Merkezi’ olarak kullanılmak üzere, binanın tarihi niteliğine zarar vermeyecek şekilde hazırlandı.  Kadıköy Belediyesi, mülkiyeti çok parçalı olan binayı, satın alarak, Rasimpaşa-Yeldeğirmeni Mahalle Yenileme Projesi kapsamında kilisenin restorasyonu hazırlandı.Kültür Merkezi olarak planlanan kilise, Yel değirmeni sakinleri kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturacak.

 

İkinci Ödül Sürmeli Ali Paşa, Ayrılık, Su Terazisi, Hasan Rıza Paşa, Ladikli Ahmet Ağa Çeşmeleri Restorasyon Projeleri’ne Kadıköy’deki tarihi çeşmelerin restore edilerek kullanıma açılması, böylece tarihi kültürel mirasın korunarak yaşatılmasının amaçlandığı proje ile Sürmeli Ali Paşa, Ayrılı, Su Terazisi, Hasan Rıza Paşa, Ladikli Ahmet Ağa Çeşmeleri’nin restorasyonu yapılacak.  17 ve 19 ncu  yüzyıllar arasında yaptırılmış olan çeşmelerin restorasyonu ile eski mahalle dokusunun yaşatılması hedefleniyor. Mülkiyetleri Kadıköy Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait çeşmelerin restorasyonu için Kadıköy Belediyesi, İstanbul 5 Numaraları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapacak. Ancak tüm  finansmanı Kadıköy Belediyesi sağlıyor.

Karikatür Evi Restorasyon Projesi de ödül getirdi

 

Orijinal kullanımı ev olan tescilli yapı halen atıl durumdadır. Restorasyonun ardından halkın kullanımına sunulacak kamusal bir mekân amaçlanmaktadır. Kadıköy Belediyesi’nin tam karşısında bulunan ev, Karikatür Evi olarak hizmet verecek. Karikatür sanatı ile halkı buluşturmayı, karikatüre karşı ilgiyi artırmayı amaçlayan projenin finansmanı tamamen Kadıköy Belediyesi tarafından karşılanacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]