Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bahar Dönemi Yerinde Uygulamaları Başlıyor..

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de ilk defa üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen Yerinde Uygulama Eğitimi, 2009–2010 Akademik Dönemi Bahar yarı yılında devam edecektir.

Bahar Yarıyılı Yerinde Uygulaması, 22 Şubat 2010 –  25 Mayıs 2010 tarihleri arasında sürecektir. Yerinde Uygulama çerçevesinde öğrencilerimize kurumunuz tarafından herhangi bir ücret ödeme mecburiyeti bulunmamaktadır. Kurumunuzun muhtemel öğrenci taleplerini ekteki dosya aracılığı ile merkezimize ulaştırabilirsiniz. Talep edeceğiniz bölümleri ve öğrenci adetlerini Öğrenci Talep Formunda belirterek 25.01.2010 tarihine kadar merkezimize ulaştırmanız halinde kurumunuz adına öğrenci yönlendirmeleri yapılacaktır.

Öğrencilerimiz, Yerinde Uygulama süresince “SGK- iş kazası ve meslek hastalığı” sigortası kapsamında güvence altında olacaklardır. Öğrencilerin sigorta işlemleri üniversitemiz tarafından yürütülmektedir.

Yerinde Uygulama Nedir?

İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye’de ilk defa bir uygulama başlatarak öğrencilerine haftada bir  gün kendi bağlantısı olan kurum ve kuruluşlarda eğitim önermekte ve iki yıl boyunca bu uygulamayı zorunlu tutmaktadır. Ders programları da öğrencilerin haftanın bir iş gününü bu kurum ve kuruluşlarda geçirebilmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Yerinde Uygulama Projesinin bu noktadaki amacı, öğrencilerimizi kendi bölümleriyle ilgili sektörlerden firma/ kurum/ kuruluşlara yönlendirerek almış oldukları teorik bilgilerin pratikteki halini görmeleri ve pekiştirmelerini sağlamaktır.

  

Öğrenci için avantajları nelerdir ?

Yerinde uygulama sayesinde öğrenciler bir taraftan eğitimleri sürerken diğer taraftan pratikte deneyim kazanacaklar, gerçek profesyonel iş dünyasını görecekler, iki yıllık eğitimleri süresince edindikleri yerinde uygulama deneyimi ile mezun olduklarında ne istediklerini bilerek kariyerlerini daha tutarlı bir şekilde oluşturabileceklerdir.

Kurum için avantajları nelerdir?

 Öğrencilerin yönlendirildiği kurum ve kuruluşlar yerinde uygulama süresi içinde kendisini tanıyan, sistemini öğrenen ve iyi performans sergileyerek kendisine adapte olabilen öğrencileri ileriye dönük yetiştirerek, mezun olduktan sonra bünyelerine katabileceklerdir.  Ayrıca sosyal sorumluluk bağlamında öğrencinin yetişmesine ve gelişmesine katkıda bulunmanın haklı gururunu yaşayacaklardır.

 

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

S.Sözer KIRCA
Yerinde Uygulama Merkezi

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]